Појавили се знаци "ударца" код Турске
Јутарњи преглед турске штампе
Провинцијалне новине доказују да је Турско министарство иностраних послова послало писмо гувернерима пограничних региона, поучавајући их да протерају све сиријске избеглице без докумената из својих покрајина.
Министарство спољних послова ову информацију одбило да потврди или негира.
Избеглице из два погранична региона Сирије говоре, да су туркси војници на граници почели да блокирају терористе и избеглице, говорећи им: "Не доносите своје проблеме овде, задржите их за себе."
Дводневни сусрет између сиријских командира побуњеничких одреда у Анакији су отказани после примедбе турских званичника, који су их упутили да нађу другу земљу (као подршку свгавању Асада).
ЦРТАНИ ФИЛМОВИ КОЈИ СУ ПРИКАЗИВАНИ У ТОКУ ДАНА НА КАНАЛУ ТУРСКЕ ТЕЛЕВИЗИЈЕ ТРТ, ПРИКАЗУЈУЋИ АСАДА У НЕГАТИВНОМ СВЕТЛУ, УКЛОЊЕНИ СУ СА ЕКРАНА.
А све то има везе са Путиновим речима, изговореним пре неки дан (за оне који још не знају о чему је реч, поновићу)
МИ СМО СПРЕМНИ ЗА РАТ, И ЈА СЕ НЕ ШАЛИМ.
http://italian.irib.ir/notizie/mond...-turco-in-siria-uguale-a-guerra-con-la-russia
Укратко
Како тврде Италијани,
делић дијалога између Владимира Путина и Реџепа Ердогана нашао се у поседу либанског Ал Адиара, у току ког руски председник жестоким тоном упозорава турског премијера да ће се "појава првог турског војника у Сирији бити оцењена од стране Москве као објава рата."
...И на Ердоганов приговор, уследио је одговор:
"МЕНИ НЕ ТРЕБА ПРИЗНАЊЕ ДА БИХ РЕАЛИЗОВАО СВОЈЕ УПОЗОРЕЊЕ; МИ СМО СПРЕМНИ ЗА РАТ, И ЈА СЕ НЕ ШАЛИМ."
А онда ових дана наш Цар лично испробао нуклеарно дугменце које је у његовој надлежности, да се увери да ли је све у реду и тако то...