Borba protiv ISISA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ko je lud neke se drogira. Afgani nisu odgovorni za one koji se drogiraju. Sami su upali u sistem neka ga kusaju. Nego, da se vratimo Iraku. Irak je lijepa zemlja koja ima fantasticnu klimu i toplo je. Ta topla klima daje Iracanima posebnu boju koze koja je za svakog covjeka egzoticna boja.
То је много лепо што су ти Ирачани егзотични и обрезани па чак можда и слатко. Мене интересује више (поред борбе против изсиса) какве су Ирачанке.
Иначе, приметио сам да се Ирак граничи са Ираном (који се некада звао Персија), Сиријом и још неким земљама пуних муслимана и које су се такође некад другачије звале и има и море које се увек звало море и тамо могу мислимани лепо да се купају и да воде децу на сладолед и да гледају делфине и пеликане који су слаткиши и њих је Алах људима дао.
Е сад, могуће је да се Ирак граничи са тим земљама пошто се и оне граниче са Ираком и онда их деле границе које су им заједничке и могу да направе граничне прелазе и да се тако посећују и пију чај и једу баклаве само не ваља што неки прелазе сваку границу.
Ако ускоро не буде мира могу да потраже Саудијску помоћ па да одвуку Ирак до Јемена (који је исто нај лепша земља на свету) или чак до Ј. Африке која није пуна муслимана али има море и сладак сладолед. Онда би Иран и Сирија биле раздвојене морем у које би могла да уплови 13-а флота па мирна Бачка а ти би имао више времена за клањање и чај и посластице.

Poslednja izmena:
SAD razmatra slanje oružja za kontraofanzivu protiv ISIL-a
20 maj 2015 Izmijenjeno 10:24 CEST
SAD razmatra slanje više oružja i ubrzanu obuku sunitskih plemena u okviru planova za preuzimanje Ramadija od ISIL-a.

obama-ap-main.jpg

Bijela kuća opisala je gubitak Ramadija kao veliko nazadovanje u borbi protiv ISIL-a [AP]
Američki predsjednik Barack Obama razmatra bržu obuku i dostavljanje oružja iračkim plemenima, u sklopu planirane kontraofanzive protiv grupe Islamska država Irak i Levant (ISIL) u Ramadiju, rekao je američki zvaničnik.

“Mi razmatramo kako najbolje podržati lokalne kopnene snage u Anbaru, uključujući ubrzanje obuke, opremanje lokalnih plemena i podržavanje operacije pod vodstvom Iraka za preuzimanje Ramadija“, kazao je glasnogovornik Vijeća nacionalne sigurnosti Alistair Baskey.

Sve je ovo u cilju preuzimanja iračkog grada Ramadija od boraca ISIL-a, kazali su američki zvaničnici.

Nazadovanje u borbi

Iračka vojska i savezničke milicije trenutno su okupljene oko Ramadija, u namjeri da u brzoj akciji preuzmu grad od ISIL-a.

Ujedinjeni narodi su objavili da je najmanje 25.000 ljudi pobjeglo iz grada uoči očekivane bitke.

Bijela kuća opisala je gubitak Ramadija kao veliko nazadovanje u borbi protiv ISIL-a, ali su odbacili tvrdnju da je rat izgubljen.

''Hoćemo li paliti svoju kosu svaki put kada nazadujemo u kampanji?'', upitao je glasnogovornik Bijele kuće Josh Earnest.

''Ne provodi se službena revizija strategije'', kazao je Baskey, ukazujući na to da se preispituje brzina, a ne vrsta podrške sunitskim plemenima.

Očekuje se detaljnije saopćenje u narednim danima, prenosi AFP.

Obama je u više navrata odbacio mogućnost slanja velikog broja američkih vojnika natrag na iračko ratište nakon devet godina rata koji se zakleo da će okončati.

Umjesto toga, obećao je da će iz zraka podržavati iračku vojsku u napadima na ISIL.

Također, data je podrška različitim iračkim milicijama koje su se pokazale učinkovitijim u borbama od iračke vojske ili policije.

I Washington i Bagdad strahuju da bi oružje, koje će doći u ruke kurdskih Pešmerga, boraca na sjeveru, kasnije bi moglo biti korišteno u borbi za nezavisnost.

Izvor: Al Jazeera i agencije

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/sad-razmatra-slanje-oruzja-za-kontraofanzivu-protiv-isil

Irak mora da se oslobodi od ISILa i da ljudi pocnu raditi i da zaradjuju. Ovo sto se desava u Ramadiju je zadnji trzaj ISILa i on ne moze proci nekaznjeno.Irak mora da bude zemlja ljepote i slasti gdje ce se piti caj i lijepo jesti baklave i tufahije jer Irak je zemlja muslimana a muslimanluk caruje u toj zemlji.

Irak je zemlja ponosna koja ne moze dozvoliti da ISIL caruje tom zemljom. Irak voli dobre stvari a najvise Iracani sto vole je da prave Dzamije i da piju caj.To je njihova razonoda koja je dobra i vole muslimanluk koji postoji u Iraku. Iracani vole islamsku historiju i vole da jedu slatkise koji su dobri u Iraku. Irak je vecinski muslimanska ddrzzava i oni sse moraju ujediniti kako bi Irakom zavladaoo Islam koji sse trazi od naroda.

Sirija se mora osloboditi Al Assada jer on je zlocinac koji je pobio puno ljudi. Sirija se mora urediti kao jedno slobodno drustvo koje ce biti zasnovano na Islamu i na ehli sunnetu. Opozicija mora zauzeti Damask i tako uhapsiti Al Assada zivog ili mrtvog. Sirija nema drugu opciju osim da postane zemljom sunnizma i zemljom koja ce imati najbolje odnose sa SADom.

Сирија, Сажетак:
Исламисти заузели сиријску војну базу Мастума.

Кренули у напад на град Ариху

Ујутро 19 маја, велика група исламиста (3,000 бораца) из групе Ал Фатах је покренула велики напад на јединице САА и НДФ северно од Арихе, у циљу опкољавања војне базе Мастума. У овој бази се према проценама налазило до 800 сиријских војника, већином делови јединица које се налазе у саставу НДФ са тенковском четом, нешто ПА артиљерије и са осигурањима у околним селима која су са посадом у бази износила приближно до 1,200 људи.

Ове снаге су у почетним фазама операције заузели насељени пункт Мусибин и практично одсекли Мастуму од Арихе. У наредним часовима са севера (н.п, Фалџун, Кминас) је уследио општи напад на Мастуму у којем је учествовало неколико хиљада исламиста уз снажну подршку артиљерије и најмање 2 БМП камиказе. После местимично оштрих борби, ова група снага је успела да у потпуности заузме насеље Мастума док су се сиријске снаге извукле нешто јужније од насеља, до просторије где се налази војна база где су покушале да пруже одсудан отпор до доласка појачања из Арихе. Међутим,ту долази до брзог колапса одбране (неке јединице НДФ напуштају своје позиције и повлаче се ка Арихи) и исламисти заузимају војну базу у целини.
У овим борбама исламисти су успели да заплене већу количину муниције и оклопне технике, покретних кухиња и којечега још.. и да са свим расположивим снагама крену пут Арихе. Током дана, они су успели да заузму важно насеље у склопу непосредне спољне одбране града, насеље Нахлију (2 км северно од Арихе) стављајући град у полуокружење.

13491_992392260795587_3161451092638745088_n.jpg

17693_992392337462246_540457025783658595_n.jpg

@ Mingo III
Добро бре, докле ћеш (са пар својих мајмуна) да кеењаш по темама са тим умереним љигавим тоном и протурњем израза за које нас гро заболе. Имаш места где тако можеш да се истовараш међи истомишљеницима. Батали нас мало, напоран си!

IS pics from 8th Brigade Base shows very large quantity of Iraq Armed Forces vehicles captured. Iraq (list next):
7 T72 tanks, x7 M113 APCs, x3 BTR-94 APCs, x14 Humvees, x1 BM-21 Grad launcher, x1 Iranian Safir Jeep & x1 Dzik-3 IMV,x2 M198 Howitzers, x1 M46 Field Gun, 10+ military transport vehicles & dozens of weapons/ammo crates.

143473_286413903_CFUPaC-WMAEWQvm.jpg

143473_286413903_CFUPeYIW0AAG7UN.jpg

143473_286413903_CFUPdLIWYAAe-qG.jpg

143473_286413903_CFUPbj3WYAEg4Zt.jpg

143473_143206989_CFUQzgUW0AAkSZA.jpg

143473_143206989_CFUQx2cWYAEFpV9.jpg

143473_143206989_CFUQvR6WMAA6bkH.jpg

143473_143206989_CFUQ2chWEAAUitW.jpg

- - - - - - - - - -

Iracka vojska sse mora naoruzati i Amerika tu mora odigrati znacajnu ulogu. Amerika mora obuciti iracku vojsku za rat protiv ISILa. Iracka vojska je jedina regularna formacija koja ima poddrsku od svih Iracana. Sunniti i Siiti pozdravljaju iracku vladu i priznaju je kao svoju vladu. Zato Iracka armija mora napasti ISIL i zauzeti sve teritorije u Iraku. ISILu cce ponestati municije i nece moci da se brane i tada ce to biti prilika za iracku vojsku da napadne i da unisti posljednje ostatke ISILa. To moraju uciniti Iracani kako bi se povjerenje naroda steklo u iracku vladu. Inace Iracani vole da zive mirno i da se klanjaju u svojim Dzamijama. U Iraku ima puno Dzamija u kome se klanjaju muslimani. Muslimanluk je na visokom nivou u Iraku i narod voli da pije caj i odmara se u svojim bascama.

@ Mingo III
Добро бре, докле ћеш (са пар својих мајмуна) да кеењаш по темама са тим умереним љигавим тоном и протурњем израза за које нас гро заболе. Имаш места где тако можеш да се истовараш међи истомишљеницима. Батали нас мало, напоран си!

Imam pravo da ucestvujem u diskusijama jer to je moje slobodno pravo i demokracija da kazem sta mislim o jednom pitanju. Moje misljenje je moje slobodno pravo. Inace Sirija se mora urediti kao demmokratska zemlja koja ce raditi zajedno za dobrobit svojih gradjana.

Imam pravo da ucestvujem u diskusijama jer to je moje slobodno pravo i demokracija da kazem sta mislim o jednom pitanju. Moje misljenje je moje slobodno pravo. Inace Sirija se mora urediti kao demmokratska zemlja koja ce raditi zajedno za dobrobit svojih gradjana.

Ти немаш мишљење, лупаш као ти се ћефне без икаквих утемељених доказа. Можда си на почетку био смешан, али сада се јасно види да си ограничен и да си провокатор. Шта тебе држи на Србском форуму, што не одеш на неки твој и тамо са браћом "водиш политику"?

njima nije problem naoruzanje niti brojnost ljudstva vec organizacija,komandni kadar,logistika i prave informacije.za sada isil ima prednost u svemo tome a sve to me navodi na to da je neko tamo dobro organizovao i pripremio sve to.Isto tako sam 100 % siguran da isil ima spijune unutar oficirskog visokog kadra iracke vojske koji im daju relevantne informacije na osnovu kojih mogu da maksimalno iskoriste svoje trupe za razliku od iracana koji samo u sto vecem buljuku da napadnu.

gledaj ti te njuske :) i to da vodi drzavu jednog dana...Slava Asadu i jedinoj pravoj Sirijskoj armiji koja opkoljena sa ovoliko neprijatelja se herojski suprostavlja i brani !svaka im cast.heroji!

- - - - - - - - - -

sta god da se desi pokazali su izuzetnu zilavost i srcanost

gledaj ti te njuske :) i to da vodi drzavu jednog dana...Slava Asadu i jedinoj pravoj Sirijskoj armiji koja opkoljena sa ovoliko neprijatelja se herojski suprostavlja i brani !svaka im cast.heroji!

- - - - - - - - - -

sta god da se desi pokazali su izuzetnu zilavost i srcanost

Blizi se kraj Assadovom rezimu i nadam se da cce cijela Sirija biti oslobodjena. Sirija ce nakon Assada biti jedna prava Sirija sa svim obiljezjima Islama. Sirija ce moci da se izgradjuje i da se sve poruseno pocisti i da se izgradu bolji i ljepsi objekti. To ce biti za Sirijce jedna dobra stvar i moci ce da zive kao normalni ljudi. Svi protjerani iz Sirije ce se vratiti i moci ce da se zaposljavaju i da rade za svoj dinar. Ono sto je prevashodno vazno je da se zauzme Damask i da se zarobi Al Assad koji je dosta muka zadao muslimanima koji su zeljeli drugaciju Siriju a to je slobodnnu i legitimnu. U Siriji Sunnije cine vecinu i naravno da Sunnijama pripada pravo na izjasnjavanje i legitimnosti predsjednika Sirije. Sirija ce biti jedna slobodna zona za ulazak investicija sa Zapada i moci ce da se Sirija razvija kao jedna Zapadna drzava. Sirija ima izvore nafte i moci ce da se razvije veoma brzo.

Дакле, Башар је угасио.

Мене сада занима, да ли ће Иран покушати да створи новог вођу Шиитима, да ли ће ићи на Алевитску државу?

Или ће препустити Сирију Саудима а дати све од себе да задрже Ирак?

Blizi se kraj Assadovom rezimu i nadam se da cce cijela Sirija biti oslobodjena. Sirija ce nakon Assada biti jedna prava Sirija sa svim obiljezjima Islama. Sirija ce moci da se izgradjuje i da se sve poruseno pocisti i da se izgradu bolji i ljepsi objekti. To ce biti za Sirijce jedna dobra stvar i moci ce da zive kao normalni ljudi. Svi protjerani iz Sirije ce se vratiti i moci ce da se zaposljavaju i da rade za svoj dinar. Ono sto je prevashodno vazno je da se zauzme Damask i da se zarobi Al Assad koji je dosta muka zadao muslimanima koji su zeljeli drugaciju Siriju a to je slobodnnu i legitimnu. U Siriji Sunnije cine vecinu i naravno da Sunnijama pripada pravo na izjasnjavanje i legitimnosti predsjednika Sirije. Sirija ce biti jedna slobodna zona za ulazak investicija sa Zapada i moci ce da se Sirija razvija kao jedna Zapadna drzava. Sirija ima izvore nafte i moci ce da se razvije veoma brzo.

Hahaha,koja bajka brace Grim,Sirija sa onim zatucanim ludacima iz ISIL-a ce bas biti prosperitetna drzava,bas si se primio na taj ISIL izgleda.

- - - - - - - - - -

Израел и ИД имају заједничког неприатеља, ако тај непријатељ падне терористи ће покушати да угрозе Израел, а тада им следи роштиљ.

- - - - - - - - - -

Чекај, шта то замераш Израелу? То што се брани од непријатеља који су га окружили?

- - - - - - - - - -

На другу страну како се брани, али ко смо ми да судимо...
Можемо само глобалну слику да сагледамо и прокоментаришемо.

Mislio sam da si donekle shvatio ISTINU,ali izgleda da sam se prevario.Apsorvirali smo da Izrael pomaze ISIL a ovamo si protiv delovanja ISIL-a i postavis mi nebulozno pitanje sta ja zameram Izraelu.Auuuu strasno.Bas se Izrael brani,brani se kao sto se branio protiv Palestinaca. ;) .

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back