Borba protiv ISISA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
само Бог има право да одузме живот, јер га Бог даје. зашто би спаљивање било грех, а набијање на колац, разапињање или каменовање то није?

Izvorno jes, zato meni kad neko od srba mi kaze da se pridruzim ISISu, kazem da vece pravo ima on da se prijavi kod njih nego ja jer ja ne delim vrednosti koje dele I jedni I drugi.

Sto se tice Amerike ja sam misljenja da su oni pomogli Srbima u Bosni vise nego Bosnjacima.

Izvorno jes, zato meni kad neko od srba mi kaze da se pridruzim ISISu, kazem da vece pravo ima on da se prijavi kod njih nego ja jer ja ne delim vrednosti koje dele I jedni I drugi.

Sto se tice Amerike ja sam misljenja da su oni pomogli Srbima u Bosni vise nego Bosnjacima.

очигледно међу вама влада тотална конфузија теолошке мисли, јер пола брадатих гаћоња је за ISIS, а пола за Ал Каиду.

Jel ti to nas zezas?:kafa:

- - - - - - - - - -

Bukvalno CEO svet ratuje sa ISISom, kao sto je Milosevic zaratio sa celim svetom mada se za razliku od njega, ISIS mnogo bolje drzi jer su mnogo jaci od njegove bivse vojske

Velika greska. Nije bas da ceo svet ratuje iako podrzavaju borbe protiv njih. Niko nije poslao pesadiju.
Nisi informisan ni o bombardovanju Srbije 99-te godine kada je srpska vojska odlicno parirala NATO-u koristeci taktike obmane.

ИСИС и Ал Каида су у отвореном сукобу.

Нусра фронт и ИСИС се сукобљавају још одавно у Алепо провинцији, а не миришу се баш ни у Даир Езуру.

С друге стране, сарађују против умереније ФСА у околини Идлиба, а све три стране ратују са Асадом у Каламун планинама на граници са Либаном.

Језиво.

ИСИС и Ал Каида су у отвореном сукобу.

Нусра фронт и ИСИС се сукобљавају још одавно у Алепо провинцији, а не миришу се баш ни у Даир Езуру.

С друге стране, сарађују против умереније ФСА у околини Идлиба, а све три стране ратују са Асадом у Каламун планинама на граници са Либаном.

Језиво.

Udario sunit na sunita.

Udario sunit na sunita.

Сунитска интернационала је дефинитиовно пукла.

Оно што видим у будућност је стварање три сунитске алијансе.

Прву ће предводити Турска, са својим савезницама Сомалијом, Западном Обалом, Косовом, БиХ, и Азербејџаном (који је Шија земља али одана Едрогану).

Друга ће бити алијанса за будућност Вехабизма, сачињена од земаља Полуострва, Газе и Либије.

Трећа ће бити исламско-социјалистичка интернационала, предвођена Египтом, Тунисом, Сиријом и Алжиром.

Борба ће бити беспоштедна.

Џокер у рукаву биће Јемен под шија окупацијом, који би могао да заболи Вехабије.

Сунитска интернационала је дефинитиовно пукла.

Оно што видим у будућност је стварање три сунитске алијансе.

Прву ће предводити Турска, са својим савезницама Сомалијом, Западном Обалом, Косовом, БиХ, и Азербејџаном (који је Шија земља али одана Едрогану).

Друга ће бити алијанса за будућност Вехабизма, сачињена од земаља Полуострва, Газе и Либије.

Трећа ће бити исламско-социјалистичка интернационала, предвођена Египтом, Тунисом, Сиријом и Алжиром.

Борба ће бити беспоштедна.

Џокер у рукаву биће Јемен под шија окупацијом, који би могао да заболи Вехабије.

Nije pukla sunnitska internacionala jer Sunniti imaju uslove da bbudu jaki ali ono sto je najgore je terorizam unutar sunnizma koji izjeda jedinstvo. Ipak nadam se da ce sunnnije da se ujedine protiv terorizma jer sunnitima ne prijeti opasnost od Siija nego od terorista.

Nije pukla sunnitska internacionala jer Sunniti imaju uslove da bbudu jaki ali ono sto je najgore je terorizam unutar sunnizma koji izjeda jedinstvo. Ipak nadam se da ce sunnnije da se ujedine protiv terorizma jer sunnitima ne prijeti opasnost od Siija nego od terorista.

Пази Мингец, регија у којој су Курди најнормалнији играчи и фактор стабилности је дефинитивно место на којем је Алах рекао Лаку Ноћ.

Пази Мингец, регија у којој су Курди најнормалнији играчи и фактор стабилности је дефинитивно место на којем је Алах рекао Лаку Ноћ.

Nije tacno. Kurdistan je lijepa regija i tu su naseljenni Kurdi koji u normalnim okolnostima imaju sve sto pozele. Kurdi su navikli da zive u Kurdistanu po tradiciji i oni su sunniti. Kurdi i Turci su sada zajedno u borbi protiv terorista. Kurdi su odustali od toga da traze od Turske dio teritorije i Kurdi uzivaju puna nacionalna prava u Turskoj. Turska im je uredila zivot da zive po tradiciji koju gaje vjekovima. Kurdi nisu kao ostali muslimani. Mnogi od njih zive tradicionalnim zivotom a ta tradicija je stara vjekovima.

Nego jeste videli kako Amerikancima ni na kraj pameti ne pada da posalju kopnenu vojsku tamo.

To me bas brine. Amerika je imala obicaj da salje kopnennu vojsku a sada se zadovoljava pomocnim treninzima koje predaju Irackoj vojsci. Amerika zeli da zracnim udarima onesposobi ISIS i da se oni raspadnu na taj nacin. Ipak znajuci da su im prihodi zamrznuti velika je mogucnost da ISIS bankrotira.

Nego jeste videli kako Amerikancima ni na kraj pameti ne pada da posalju kopnenu vojsku tamo.

То су већ урадили, 2003.

Проблем је што након сваког повлачења Американаца остане вакум моћи који испуне нови терористи.

Зато ИСИС морају да размонтирају лојалне снаге на терену, конкретно Курди, ФСА, "Ирачка централна влада" (Шија секташи) и Асадова коалиција сиријских мањина, секташа, Хизбулаха и лојалних сунита.

Тек тада, успостављањем уговора победничких секти са локалним бедуинским племенима, појединачним сеоским кнезовима, старцима и мудрацима, и градским кликама привредника, може доћи до трајног мира.

ИСИЛ је заиста имао прилику да постане независна држава, јер су се око њих окупљали разочарани сунити и племена из пустиње, али је све упрскао дивљаштвом, па сада нема ниједног савезника.

То се види на терену.

То су већ урадили, 2003.

Проблем је што након сваког повлачења Американаца остане вакум моћи који испуне нови терористи.

Зато ИСИС морају да размонтирају лојалне снаге на терену, конкретно Курди, ФСА, "Ирачка централна влада" (Шија секташи) и Асадова коалиција сиријских мањина, секташа, Хизбулаха и лојалних сунита.

Тек тада, успостављањем уговора победничких секти са локалним бедуинским племенима, појединачним сеоским кнезовима, старцима и мудрацима, и градским кликама привредника, може доћи до трајног мира.

ИСИЛ је заиста имао прилику да постане независна држава, јер су се око њих окупљали разочарани сунити и племена из пустиње, али је све упрскао дивљаштвом, па сада нема ниједног савезника.

То се види на терену.

ISIS cce bankrotirati i nece imati sredstava da se odrze. Sve im je zatvoreno i nemaju vise priliv oruzja kao ranije. NJih izbjegavaju i muslimani koji se ne odusevljavaju njihovim Serijatom. ISIS je propustio priliku da se postane snaga koja ce ici protiv Assada i tek tada bi imao za sobom puno naroda. Sada je to vec druga stvar. Assad ima sunnite lojaliste i to je nesto sto mijenja sliku na terenu.

ISIS cce bankrotirati i nece imati sredstava da se odrze. Sve im je zatvoreno i nemaju vise priliv oruzja kao ranije. NJih izbjegavaju i muslimani koji se ne odusevljavaju njihovim Serijatom. ISIS je propustio priliku da se postane snaga koja ce ici protiv Assada i tek tada bi imao za sobom puno naroda. Sada je to vec druga stvar. Assad ima sunnite lojaliste i to je nesto sto mijenja sliku na terenu.

Асад је увек имао суни лојалисте, у неколико великих градова у које је улагао кеш. Зато су сви градови са преко 100 000 становника и даље под његовом контролом, упркос годинама рата.

Проблем су мања места, махом сунитска и курдска, која су и даље у средњем веку.

Зато је устанак и почео- не зато што је некоме сметао живот у Дамаску или Алепу, већ зато што су становници малих градова и села у долини Еуфрата и уз турску границу били резигнирани.

Тек касније је ствар добила чист секташки карактер.

Ал Каида стиже тек 2013, у другој години рата, и тада хришћани, Курди, Друзи и сви Алевити дефинитивно стају против ФСА.

А 2014. ФСА престаје да постоји, де факто, осим у пар села на југу Сирије.

То су већ урадили, 2003.

То се види на терену.

Ti mislis da su Amerikanci uspeli da stave Irak pod kontrolom I kada su imali 200 000 do zuba naoruzanih marinaca u njemu? Vrhunac njihove sramote bilo je motikarenje 4-5 njihovih kontraktora u Faludzi ispred nosa njihove vojske.
U Iraku su dozivljavali sramne poraze, taman kad bi jedan grad zauzeli, drugi bi izgubili.
Ovakvu politiku kakvu sada vode, uverenje je njihovog straha da im se slicno ne ponovi. Cak su I sa Iranom seli za prehovaracki sto zeleci I njih da zavrbuju.

ISIS nikada nije zestoko krenuo protiv Asada. Ima tu nekih mazi oci sporadicnih sukoba poput u Deir Ezoru. U Alepu se teritorijalno oslanjaju na asadovce I nikad ozbiljnog okrsaja nije bilo medju njima. Tamo umesto sa Asadom, ratuju protiv pobunjenika.

U medjuvremenu, u Jemenu pala vojna baza u ruke Al Kaide. Okacili slike zarobljenih vojnika I tvrde da imaju veze sa Hutima.

http://www.dailystar.com.lb/News/Mi...es-south-yemen-army-camp-7-dead-official.ashx

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back