Borba protiv ISISA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mislim da se Sirija treba osloboditi jer to je vaazno kako bi Sirija krenula naprijed. Sirija do sada nije mogla krenuti naprijed bas zbog svoje ztavorenosti i neprijateljstva prema Americi. kad se pormijeni vlast u Siriji tada ce doci jedna nova vlast koja ce njegovati dobre odnose sa Amerikom i sa svim susjedima u regionu. Sirija je jedna ljepotica Bliskog Istoka i ljepotica muslimana. ta je zemlja osnovana na pravdi i na Islamu. Ljudi su vjerovali da ce zivjeti bolje i da ce zivjeti u islamu. Ali, Bashar al Assad je covjek koji je pokazao da ne moze voditi zemlju i da je anti-islamski nastrojen. On ne voli islam i muslimane i on voli samo svoju vlast i samo svoje alevite. kad dodje islamska vlast tada ce zivjeti svi dobro i tada ce zivjeto dobro i muslimani, krscani i aleviti. Svi ce ljepse zivjeti ali znace se da je Sirija islamska drzava. Zato je to nesto sto je vazno za nas muslimane. Ummajadska dzamija je jedna najveca Dzamija u Siriji i to je dzamija koja okuplja sunnije i sve muslimane. Ta dzamija mora biti puna i mora se u njoj klanjati. Mora se znati ko je vecina u Siriji jer u Siriji vecina mora jasno reci manjini da se nece odrijeci svojih prava ali da ce svi zivjeti dobro.
Turska pokusava da sredi situaciju i da pomogne muslimanima jer doista muslimani su u opasnosti. Turrska zeli da pomogne i da unisti Al Assadov rezim. taj se rezim treba unistiti i Al Assad privesti pravdi. Taj covjek mora otici u hag inace ce zavrsiti kao Gadhafi. On ej kriv za brojna silovanja i ubistava i za zlocin protiv covjecnosti. On senije obazirao ni prema Dzamija ni prema religijskim vrijednostima muslimana. On je zelio i zeli da unisti sve one koji drugacije misle. pa zar su krivi muslimani samo zatio sto zele slobodu?
Pa zar da se muslimani ne bore za islamsku i slobodnu Siriju samo zato sto Amerika to podrzava?
Mislim da mi moramo jasno znati da se ne moze ovako i da se mora dopustiti da narod sam odlucuje o svojoj sudbini.

Mislim da se Sirija treba osloboditi jer to je vaazno kako bi Sirija krenula naprijed. Sirija do sada nije mogla krenuti naprijed bas zbog svoje ztavorenosti i neprijateljstva prema Americi. kad se pormijeni vlast u Siriji tada ce doci jedna nova vlast koja ce njegovati dobre odnose sa Amerikom i sa svim susjedima u regionu. Sirija je jedna ljepotica Bliskog Istoka i ljepotica muslimana. ta je zemlja osnovana na pravdi i na Islamu. Ljudi su vjerovali da ce zivjeti bolje i da ce zivjeti u islamu. Ali, Bashar al Assad je covjek koji je pokazao da ne moze voditi zemlju i da je anti-islamski nastrojen. On ne voli islam i muslimane i on voli samo svoju vlast i samo svoje alevite. kad dodje islamska vlast tada ce zivjeti svi dobro i tada ce zivjeto dobro i muslimani, krscani i aleviti. Svi ce ljepse zivjeti ali znace se da je Sirija islamska drzava. Zato je to nesto sto je vazno za nas muslimane. Ummajadska dzamija je jedna najveca Dzamija u Siriji i to je dzamija koja okuplja sunnije i sve muslimane. Ta dzamija mora biti puna i mora se u njoj klanjati. Mora se znati ko je vecina u Siriji jer u Siriji vecina mora jasno reci manjini da se nece odrijeci svojih prava ali da ce svi zivjeti dobro.
Turska pokusava da sredi situaciju i da pomogne muslimanima jer doista muslimani su u opasnosti. Turrska zeli da pomogne i da unisti Al Assadov rezim. taj se rezim treba unistiti i Al Assad privesti pravdi. Taj covjek mora otici u hag inace ce zavrsiti kao Gadhafi. On ej kriv za brojna silovanja i ubistava i za zlocin protiv covjecnosti. On senije obazirao ni prema Dzamija ni prema religijskim vrijednostima muslimana. On je zelio i zeli da unisti sve one koji drugacije misle. pa zar su krivi muslimani samo zatio sto zele slobodu?
Pa zar da se muslimani ne bore za islamsku i slobodnu Siriju samo zato sto Amerika to podrzava?
Mislim da mi moramo jasno znati da se ne moze ovako i da se mora dopustiti da narod sam odlucuje o svojoj sudbini.
:hahaha: Stigao i mingo sa proseravanjem po obicaju.:roll:

http://1.***************/_O6DHEpMqQ4E/TAqu1-qJP9I/AAAAAAAAAFk/ysXRGOkvKKE/s1600/Damascus-2.jpg

Sirija - Damask, stari grad

Mozete vidjeti na ovoj slici kako je to jedna divota kad znas da imas muslimanski graad kao sto je Damask. odmah sse ossjeca miris Islama i ljudi su nekako meki i gostoprimljivi. To je ono sto svaki covjek trazi a to se moze naci samo kod muslimana. Ono sto je lijepo u Damasku je to sto je tamo lijepo setati i lijepo provoditi vrijeme. Lijepo je obilaziti ulice i stare spomenike. To je jedan grad kulture i vjere Islama. Zao mi je da sse ispali jedan metak u Dmasku a kamoli da bombe treste i da se rusi grad. na zalost to je slucaj da Al Assad ne haje za taj grad koji je muslimanima bitan. Bilo bi mi zao da se srusi i jedna cigla a kamoli da se ruse cijeli kvartovi i stari spomenici. Odmah se moze vidjeti da je to jedan ziv grad u kome je lijepo ssetati i u kome je lijepo se hraniti. Naime, Arapska hrana je najljepsa a mozzemo je zvati islamskom kuhinjom jer ta Arapska kuhinja se prosirila kod svih muslimana. Cevap je odnosno kebap i potice iz Arapskih zemalja. Zato svako kod ode u Damask se moze najesti i biti punog stomaka. Ko zeli da se ozeni on moze naci ljubav svog zivota. Krscanin moze naci krscanku a musliman muslimanku. To je nesto lijepo i zato samo se treba naciniti historijski korak ka demokraciji da se taa zemlja oporavi i da se ekonomski aktivira.

http://4.***************/_O6DHEpMqQ4E/TAqutoYZ6JI/AAAAAAAAAFc/c822UOM2GdY/s1600/damascus1.jpg

Ummajadska Dzamija

Sirija ima jednu veliku Dzamiju i to je Dzamija koja je predivna i veoma stara. Kad su Bajrami ta Dzamija je puna i prima puno muslimana. Zato je to vazno da se ta Dzamija ocuva i da se ne osteti. ta Dzamija je uspomena na Ummajade i ujedno to je sveta Dzamija jer u njoj se nalaze grobovi Hazreti Jahje a.s. (Ivana Krstitelja) i Saladina.

Smatram da se malo sto moze napisati o Siriji ovdje jer Sirija je sama po sebi obimna i puna ljepote. Sirija ima puno lijpeih gradova koji skrecu paznju na sebe. To su privlacni gradovi koji bi mogli postati jaki turisticki centri. Na zalost Sirija nema dobro vodjstvo i Siorija mora da se prvo promijeni. Ona mora postati zemljom slobbode i demokacije. Ona mora postati zemljom gdje ce muslimani slobodno da grade svoje Dzamije i da grade saraj-hanove. To je vazno kako bi narod bio zadovoljan i kad je narod zadovoljan onda i drzava ljepsa i turisti imaju sto vidjeti.
Sirija je napadnuta od spostvene vlasti i ta vlast zeli da unisti sve one koji se protive diktaturi. naravo slobodni svijet to ne podrzava i slobodni svijet zeli da Sirija bude slobodna kako bi swe otvorio put ekonomskog i civilizacijskog razvitka te zemlje. Odmah kad se pogledaju ovi gradovi moze se vidjeti jedna draz i odmah mozemo zakljuciti da se radi o zemlji bogate kulturom. Zato narod zeli da unisti ovaj sirijski rezim kako bi se zemlja mogla razvijati u pravom smjeru i kako bi Sirija pocela sve vise liciti na Zaljevske zemlje koje su primjer ekonomske razvijenosti Arapskog svijeta. Meni su bliskoistocni gradovi lijepi i meni su oni lijpei zbog drazi i temperamenta. Taj narod je nekako dobar i gostoprimljiv i taj narod zeli samo mir i prosperitet. naravno da taj narod nemoze ostaviti islam jer Islam je glavna karakteristika muslimana koji zele da zive skromno i pobozno.

Poslednja izmena:
syria.gif

Sirija je po povrsini veca od Grcke a manja od Rumunije. To znaci da je Sirija normalna zemlja i da je to zemlja koja pripada Mediteranu. Naime, Sirijska obala je predivna za turizam i to jee se samo moze zamisliti. To samo treba anagazirati i napraviti kako bi turisti svijeta mogli odlaziti i tako sirijska drzava ubirati zaradu. To je nesto sto se mora vidjeti sto se mora uraditi.

Muslimani i demokratija?!:eek: Tvoj prorok nesto ne poznaje taj pojam. Goreces u Dzehenemu.

Smatram da se malo sto moze napisati o Siriji ovdje jer Sirija je sama po sebi obimna i puna ljepote. Sirija ima puno lijpeih gradova koji skrecu paznju na sebe. To su privlacni gradovi koji bi mogli postati jaki turisticki centri. Na zalost Sirija nema dobro vodjstvo i Siorija mora da se prvo promijeni. Ona mora postati zemljom slobbode i demokacije. Ona mora postati zemljom gdje ce muslimani slobodno da grade svoje Dzamije i da grade saraj-hanove. To je vazno kako bi narod bio zadovoljan i kad je narod zadovoljan onda i drzava ljepsa i turisti imaju sto vidjeti.
Sirija je napadnuta od spostvene vlasti i ta vlast zeli da unisti sve one koji se protive diktaturi. naravo slobodni svijet to ne podrzava i slobodni svijet zeli da Sirija bude slobodna kako bi swe otvorio put ekonomskog i civilizacijskog razvitka te zemlje. Odmah kad se pogledaju ovi gradovi moze se vidjeti jedna draz i odmah mozemo zakljuciti da se radi o zemlji bogate kulturom. Zato narod zeli da unisti ovaj sirijski rezim kako bi se zemlja mogla razvijati u pravom smjeru i kako bi Sirija pocela sve vise liciti na Zaljevske zemlje koje su primjer ekonomske razvijenosti Arapskog svijeta. Meni su bliskoistocni gradovi lijepi i meni su oni lijpei zbog drazi i temperamenta. Taj narod je nekako dobar i gostoprimljiv i taj narod zeli samo mir i prosperitet. naravno da taj narod nemoze ostaviti islam jer Islam je glavna karakteristika muslimana koji zele da zive skromno i pobozno.

Veselo ti na majmunijadi, pa sve prsti od slatkoce?

Poslednja izmena:
Ovo sto se u Siriji desava je pravi dzihad. Muslimani su se ujedinili i rijesili da naprave islamsku drzavu Siriju. To je nesto na sto sirijski muslimani imaju podrsku i zato svakom muslimanu je obaveza da se odazove borbi za slobodu. Kad Sirija postane islamskom drzavom tada ce se ona kretati ka slobodi i demokraciji i ljudi ce imati prilike da klanjaju i da nauce da klanjaju. Oni koji ne znaju da klanjaju ce morati da nauce i da se tako mole Allahu. Ovo Arapsko Proljece je i islamsko proljece jer muslimani su se okrenuli vjeri i zele da zive slobodno. Kad dodje sloboda u Siriji tada ce Sirija njegovati dobre odnose sa susjedima i tada ce se muslimani voljeti sa svima. Muslimani ce biti kao braca i nece se svadjati. To cce biti harmonija islamske drzave gdje ce ljudi raditi za dobroobit zemlje u kojoj zive.

Ovo sto se u Siriji desava je pravi dzihad. Muslimani su se ujedinili i rijesili da naprave islamsku drzavu Siriju. To je nesto na sto sirijski muslimani imaju podrsku i zato svakom muslimanu je obaveza da se odazove borbi za slobodu. Kad Sirija postane islamskom drzavom tada ce se ona kretati ka slobodi i demokraciji i ljudi ce imati prilike da klanjaju i da nauce da klanjaju. Oni koji ne znaju da klanjaju ce morati da nauce i da se tako mole Allahu. Ovo Arapsko Proljece je i islamsko proljece jer muslimani su se okrenuli vjeri i zele da zive slobodno. Kad dodje sloboda u Siriji tada ce Sirija njegovati dobre odnose sa susjedima i tada ce se muslimani voljeti sa svima. Muslimani ce biti kao braca i nece se svadjati. To cce biti harmonija islamske drzave gdje ce ljudi raditi za dobroobit zemlje u kojoj zive.

Opet pocela majmunijada? :think:

:rotf:

Sirija je jedna zemlja koja je muslimanska i koja se mora osloboditi.Sirija je zemlja koja treba biti slobodna i nujoj je potrijebna hitna pomoc.Mislim da Turska oklijeva ali smatram da bi trebala cak vojno da intervenise bas kao na Kipru.Mislim da bi tada Turska vojska imala podrsku i od Amerike koja bi bila ponosna na skracenju muke oko Americke angaziranosti.Turska mora osloboditi Siriju i mislim da je biolje da u Siriju udje jedna muslimanska vojska nego da se anagazira cijeli NATO Pakt.
Sirija je lijepa zemlja i to je zemlja Islama tako da je to zemlja koja se mora postovati i mora joj se dati paznje jer Sirijski narod je Sunnijski narod koji postuje generaciju prvih Selefa a to je prvu generaciju muslimana.Mislim da jedan Alevija ne moze toliko kociti napretku Sirije kao sto koci porodica Al Asad.Preko 35 godina je Sirija pod sankcijama tako da se ne vidi otvaranje Sirije prema svijetu dok je na vlasti Al Asad.To je jedan razlog da Rusija ne smije podrzavati Sirijski rezim jer ona time krsi moralno pravo.Ne moze se naoruzavati jedan rezim koji ubija i masakrira jer to je pritivno svim ljudskim i Bozanskim vrijednostima.Zato smatram da Rusija sada nije u stanju da stiti Siriju i da je bolje da se umjesto Amerike angazira Turska koja bi mogla osloboditi Sirijski narod od krutog rezima.

Sirija je jedna nadasve slatka i lijepa zemlja puna slatkoga islama i Serijata. To je jedna lijepa zemlja puna slatkoce islamskoga zivota i iscekivanja Dzeneta i bambusanja slatkih djevica, i u tu svrhu svi slatki Sirijci ce uskoro rukama ceprkati guzu u potrazi za prljavstinom kako bi bili cisti za molitvu i kako ne bi smetali bratu u molitvu prilikom klanjanja. Osim toga svi ce oni muski u Serijatu prije braka ispustati sjemenu tekucinu u postelju ili gace, dok nocu sanjaju Americku masnu debelu Kiticu, na kojoj bi mijesali zarad sirenja islama. Jer Sirija je jedna slatka i lijepa zemlja gde ce se siriti jedan sladak islamski zakon koji se zove Serijat zxapisan u slatkome Kuranu.

Mene zabrinjava situcaija u Siriji gdje ludi Al Asad ubija sve sto je Sunnijsko i to je nesto sto potpiruje medju-muslimanske sukobe.Mislim da se narod treba masovno odazvati protestima i borbi protiv Sirijskog rezima jer se samo tako moze skrsiti zlocinacki rezim Al Asada.Inace ja sam govorio da je vrijeme za Tursko angaziranje i mislim da Turska ne smije ostati mirna dok se Sirijski narod ubija tako da je najbolje za Tursku da vojno intervenise i da skrati muke Sirijskom narodu.Mislim da se Sirtija mora osloboditi i da poslije toga proglase Islamsku drzavu jer to je jedini nacin da se Sirija preoblici u jednu slobodnu sdrzavu koja nece imati sankcije i koja ce biti otvorena prema svijetu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back