- Poruka
- 8.988
Mislim da se Sirija treba osloboditi jer to je vaazno kako bi Sirija krenula naprijed. Sirija do sada nije mogla krenuti naprijed bas zbog svoje ztavorenosti i neprijateljstva prema Americi. kad se pormijeni vlast u Siriji tada ce doci jedna nova vlast koja ce njegovati dobre odnose sa Amerikom i sa svim susjedima u regionu. Sirija je jedna ljepotica Bliskog Istoka i ljepotica muslimana. ta je zemlja osnovana na pravdi i na Islamu. Ljudi su vjerovali da ce zivjeti bolje i da ce zivjeti u islamu. Ali, Bashar al Assad je covjek koji je pokazao da ne moze voditi zemlju i da je anti-islamski nastrojen. On ne voli islam i muslimane i on voli samo svoju vlast i samo svoje alevite. kad dodje islamska vlast tada ce zivjeti svi dobro i tada ce zivjeto dobro i muslimani, krscani i aleviti. Svi ce ljepse zivjeti ali znace se da je Sirija islamska drzava. Zato je to nesto sto je vazno za nas muslimane. Ummajadska dzamija je jedna najveca Dzamija u Siriji i to je dzamija koja okuplja sunnije i sve muslimane. Ta dzamija mora biti puna i mora se u njoj klanjati. Mora se znati ko je vecina u Siriji jer u Siriji vecina mora jasno reci manjini da se nece odrijeci svojih prava ali da ce svi zivjeti dobro.
Turska pokusava da sredi situaciju i da pomogne muslimanima jer doista muslimani su u opasnosti. Turrska zeli da pomogne i da unisti Al Assadov rezim. taj se rezim treba unistiti i Al Assad privesti pravdi. Taj covjek mora otici u hag inace ce zavrsiti kao Gadhafi. On ej kriv za brojna silovanja i ubistava i za zlocin protiv covjecnosti. On senije obazirao ni prema Dzamija ni prema religijskim vrijednostima muslimana. On je zelio i zeli da unisti sve one koji drugacije misle. pa zar su krivi muslimani samo zatio sto zele slobodu?
Pa zar da se muslimani ne bore za islamsku i slobodnu Siriju samo zato sto Amerika to podrzava?
Mislim da mi moramo jasno znati da se ne moze ovako i da se mora dopustiti da narod sam odlucuje o svojoj sudbini.
Turska pokusava da sredi situaciju i da pomogne muslimanima jer doista muslimani su u opasnosti. Turrska zeli da pomogne i da unisti Al Assadov rezim. taj se rezim treba unistiti i Al Assad privesti pravdi. Taj covjek mora otici u hag inace ce zavrsiti kao Gadhafi. On ej kriv za brojna silovanja i ubistava i za zlocin protiv covjecnosti. On senije obazirao ni prema Dzamija ni prema religijskim vrijednostima muslimana. On je zelio i zeli da unisti sve one koji drugacije misle. pa zar su krivi muslimani samo zatio sto zele slobodu?
Pa zar da se muslimani ne bore za islamsku i slobodnu Siriju samo zato sto Amerika to podrzava?
Mislim da mi moramo jasno znati da se ne moze ovako i da se mora dopustiti da narod sam odlucuje o svojoj sudbini.
Stigao i mingo sa proseravanjem po obicaju.
Tvoj prorok nesto ne poznaje taj pojam. Goreces u Dzehenemu.

Treba im prekratiti muke na putu do devica.