Борба против исис-а 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kada završe sa ISIS-om Kurdi će se okrenuti protiv Asada.

Nemaju razloga za to. Oni ionako imaju dovoljno neprijatelja. Jedan vise im nije potreban.

- - - - - - - - - -

To me ne bi iznenadilo, ovo postaje grabez pa ko vise ugrabi... pitanje je i da li bi Arapi koji bi se nasli pod kontrolom Kurda i SDF pristali da ih vrate pod Asadovu vlast.

Arapi u kurdskim redovima se nista nece pitati da ne bi odjednom postali ISIS i Al Nusra neprijatelji.

Meni se čini da će prva Kurdska država biti osnovana u Siriji.

Nisi bas propratio desavanja u regionu :

1. Kurdska drzava u Iraku je bila projektovana od strane amerikanca , ali su sad pristali da odustanu od referenduma o nezavisnosti zbog ekonomsih razloga - pristali su da zaborave na nezavisnost u zamenu za finasiranje autonomije od strane centralne vlasti u Iraku - jer jednostavno nemaju ekonomske mogucnosti da isfinasiraju prosvetu , zdravstvo , administraciju , socijalu , policiju , naoruzanje lokalnih milicija .

2. U Siriji ce biti pregazeni od strane turske ukoliko se brzo ne stave pod zastitu SAA , Rusije i Irana .

3. Ostaje im borba za svoja prava u tuskoj .

4. O nekoj nezavisnosti u Iranu -* ima ih i tamo treba da zaborave .

Predstavnik turske u UN : turska ce izvrsiti nadzemnu operaciju - citaj agresiju - na Siriju i bez odobrenja UN . :rtfm:

Ovo bi bila cista agresija , i nije im prvi put - vec je turska izvrsila slicnu agresiju na Kipar . Lojava nacisticka bagra i veciti luzeri u ratovima protiv Rusa su se mnogo zaleteli - siguran sam da ce ovakvo hitlerovsko ponasanje skupo da ih kosta ( ako se uopste i usude na ovo sto su najavaili sa ipak najviseg mesta ) - sto znaci da ne bi smeli da slazu .

]Турция проведет наземную операцию в Сирии без решения Совбеза ООН
20.02.2016, 13:05

Анкара намерена проводить наземную операцию в Сирии без решения международной коалиции или Совета Безопасности ООН. Об этом официально заявил постпред Турции при ООН Халит Чевик.

Pardon , u pitanju je bio los prevod izjave turskog ambasadora u UN, od strane nekih Ruskih medija.... Mada me to cudi ???

Evo skrina izjave - potpuno je drugaciji kontekst :

3647115_05d8286a887d753a28f8e4bd34bf7a7e.jpg

- - - - - - - - - -

Video sa avio baze Sairat - kojas po recina Ruskog genrala na pres brifinzima MO Rusije uopste ne postoji ...

Koliko ih jos ima - tih nepostojecioh baza ??? :think:

Sirija je jedna lijepa zemlja koja je slatka i dobra i ponosna. Sirija prezzivljava teske trenutke rata i nadam se da ce sunnije pobjediti i da ceuspjeti da odole ruskim zracnim udarima. Rusija se mora povuci iz Sirije i ostaviti Siriju Sirijcima koji zele slobodu od sirijskog rezima. Sunnije moraju imati udjela u vlasti jer Sirija je sunnijska drzava koja ima vecinu Sunnija. Muslimani zele da Sirija bude slobodna i da se u njoj mirno klanjaju. Muslimani moraju pobjediti i uspostaviti islamsku drzavu Siriju koja ce biti lijepa i slastna. Muslimani su veseli kad se cuju ezani i kad se cuju ezani sa munara. Sunnije moraju pobjediti i tu nema druge osim da pobjede sirijski rezim.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back