Hajde malo dobre vesti:
#SAA #NDF captured Arah village and Kifartah village in Latakia
A na militarymaps kazu i:
Syrian Arab Army liberated the settlement Balla North Latakia.
Inace ovo u Latakiji mora da se uzima sa rezervom, dosta se menjaju mape svaki dan, cas zauzeto posle nije, ali generalno se zauzima malo po malo.
Oba Bala je inace na oko 700m vazdusne linije od Kinsabe.
Ono sto mi se cini kao indikativno je da Turci ne daju da SAA dodje do granice i time odsece teroriste sa severa, evo opet se pominje bombardovanje sa njihove teritorije na sever Latakije, i to mi se cini da narocito "brane" onu Navaru, izgleda da im je to bitno iz nekog razloga. Ovo je moje nagadjanje.
- - - - - - - - - -
Стејт Департмент упозорава курде (YPG) да не користе насталу конфузију и не заузимају нове територије у северном Алепу.
?????????????????????

- - - - - - - - - -
Mislis kao demonstracij sta Rusi mogu, bombardovao bi sirisjku pogranicnu oblast naseljenu civilima ? Bolje da pozoves tursko rukovodstvo na poligon ,i izvedes pokaznu vezbu "odgovor 2016"

Od Iranske krize trziste nafte reaguje na svaku vojnu eksalaciju u regionu.Na svako zatezanje nafta skoci par procenata,kolika je danas ciena nafte na londonskoj berzi, posle svih ovih nagovestaja "evo samo sto nismo u krvi do kolena"?
Airstrikes by #Russian and #Assad warplanes are so strong on northern Homs suburbs right now midnight that it is heard in $Homs city #Syria
Mora se, ako ne pokazes zube nista, teroristi samo to razumeju.
Da sad ne pominjem kako su promenili pesmu o Asadu i samim Rusima kada su Rusi poceli da razvaljuju oruzjem.
Sto kaze SergeyMig, kad Rusija hoce mir, uzme oruzje u ruke. Divljaci samo silu razumeju.
Sto se tice bombardovanja, postoji tu vise varijanti. Ako je tamo vec puno civila, krenes sa juga da bombardujes, kao upozorenje, pa sve blize i blize, nastupa panika i civili masovno beze u Tursku, probijajuci sve moguce i nemoguce barikade. Na turskoj strani nastaje potpuna panika, sada njih preplavljuju civili i time otezavaju vojne akcije. Tako da ima leka uvek ako se hoce.
- - - - - - - - - -
Bice ovo interesantna noc, rekao bih.