Борба против исис-а 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nema razloga za nervozu.Treba samo ostati sa obe noge na zemlji.Stalno kaciti linkove sa nekim globalnim ratom,prosirenjem sukoba je pomalo histericno.Taj post sam nakacio samo kao primer kako se brani stav u normalnoj diskusiji,i rekao sam da cu ga obristai za sat vremena.Mogao sam ga malo presminkati i postaviti kao svoj,ali se nikada nisam bavio plagijatima.Ako nesto tvrdis,onda bi trebao da svoj stav argumenotavno odbranis.Ovde sam danas procitao da se Smercovima zaustavlja divizija u napredovanju,a da taj neko nema predstavu sta znaci divizija,i jos taj neko ima drskosti da te nazove neznalicom.
Jednostavno jos nisam procitao kako bi ta agresija bila realno izvodljiva,ali da to objasnjenje drzi vodu,kao kontra prilog ovaj post sa drugog foruma koji vecina nas obilazi.
Realno pisanje bez histerije,ako je moguce

Ja sam za tu tvrdnju postavio i link ka tekstu u kojem se objašnjava dejstvo te raketne baterije. Vjerovatno si vidio i vrste raketa kojima dejstvuje po ciljevima, na video snimku, kasetnim bombama koje se razvijaju u širokom luku te pretpostavljam da se odnosilo na formaciju pješadijske divizije.

Prethodne zastarjele verzije, nešto slično kao Oganj i Plamen, su također veoma učinkovito oružje u razbijanju borbenih formacija na terenu.

Tebi je jasno da su se i cijeli korpusi i divizije zaustavljale u napadima na ratištima bivše SFRJ.....ili nije?

post nije moj,ali je dobar primer kako se argumentoavno brani stav

Небитно, бесмислен си са постављањем, и то још туђег поста за који ТИ сматраш да је аргументован, па брисање истог..ил си збуњен, ил трипујеш да смо ми будале..

Niko ovde nije histerican.
Nego malo smrducka to tvoje povremeno mokrenje po glavama drugih

zasto mocanje?
Ovo moze moj klinac da nacrta,ali nece znati da objasni sta kako i zbog cega ?Nema nikakvih realnih nagovestaja da ce doci do kopnene agresije,a pravci prodora su vec tu ucrtani.Samo nedostaje logicno objasnjenjenje sta kako i sta posle.Kada na ta pitanja dobijemo odgovore ,videces koliko je to sve realno besmisleno
attachment.php

Небитно, бесмислен си са постављањем, и то још туђег поста за који ТИ сматраш да је аргументован, па брисање истог..ил си збуњен, ил трипујеш да смо ми будале..

ni pomislio ni napisao.Ali kada iznosis stav onda ga argumentuj

zasto mocanje?
Ovo moze moj klinac da nacrta,ali nece znati da objasni sta kako i zbog cega ?Nema nikakvih realnih nagovestaja da ce doci do kopnene agresije,a pravci prodora su vec tu ucrtani.Samo nedostaje logicno objasnjenjenje sta kako i sta posle.Kada na ta pitanja dobijemo odgovore ,videces koliko je to sve realno besmisleno

1. Nisam ni tvrdio da to sto sam nacrtao predstavlja remek-delo, vec je to pokusaj brze ilustracije onoga o cemu sam pricao

2. Ta poruka nije imala samo mapu, nego i tekst u kojem je dato "objasni sta kako i zbog cega".

Poslednja izmena:
Мислиш да прекопирам неки текст у којем се неко излупао, па да га бришем за сат времена да се после не види колко је бесмислен?
ako ti mislis da je ono lupanje,onda nemamo o cemu da pricamo.Ma koliko mi se tvoji postovi dopadali ili ne,nikada nisam napisao da lupas,zar ne?cak i kada ste tvrdili da ce posle teroristickog napada u Parizu svi udariti na Ruse u Siriji,da je to povodo da se olesi Sirija,i sta bi?

1. Nisam tvrdio da to sto sam nacrtao predstavlja remek-delo, vec je to pokusaj brze ilustracije onoga o cemu sam pricao
2. Ta poruka nije imala samo mapu, nego i tekst u kojem je dato "objasni sta kako i zbog cega".

Nemoj me pogresno shvatiti,ali tako napisano deluje vise nego neozbiljno.Da li si na kontrolnom testu iz matematike mogao samo da napises resenje zadatka bez postavke-nisi zar ne ?
Mozes da postavljas strelice sa svih strana,ali bez obrazlozenja to nema nikakvog smisla.Ljudi ovo je ozbiljnja tema, ne zasluzje neozbiljne analize.Koliko ljudi jedinica tehnika,kakva je infrastruktura na tim pravcima ,odbrana SAA i RuAf,....to je nauka i trazi neku ozbiljnu skolu.Sama strelica nema smisla,kao resenje zadatka bez postavke kako se doslo do njega.
Post koji sam kopirao je upravo zasnovan na postavci,i postavio sam ga kao primer "protiv".Rekao sam, mozda covek gresi ali delim to misljenje.Nije Sveto Pismo

ako ti mislis da je ono lupanje,onda nemamo o cemu da pricamo.Ma koliko mi se tvoji postovi dopadali ili ne,nikada nisam napisao da lupas,zar ne?cak i kada ste tvrdili da ce posle teroristickog napada u Parizu svi udariti na Ruse u Siriji,da je to povodo da se olesi Sirija,i sta bi?

Nevesinjska brigada je tokom Mitrovdanske ofanzive 1992. godine zaustavila 4 divizije HV-a koje su bile u napadu. Pri tome nisu imali ni blizu raspoloživo naoružanje kao što bi bilo dejstvo 4 sistema Oganj.

Da ne pričamo o tome da je Smerč mnogo naprednije i ubojitije oružje.

Nemoj me pogresno shvatiti,ali tako napisano deluje vise nego neozbiljno.Da li si na kontrolnom testu iz matematike mogao samo da napises resenje zadatka bez postavke-nisi zar ne ?
Mozes da postavljas strelice sa svih strana,ali bez obrazlozenja to nema nikakvog smisla.Ljudi ovo je ozbiljnja tema, ne zasluzje neozbiljne analize.Koliko ljudi jedinica tehnika,kakva je infrastruktura na tim pravcima ,odbrana SAA i RuAf,....to je nauka i trazi neku ozbiljnu skolu.Sama strelica nema smisla,kao resenje zadatka bez postavke kako se doslo do njega.
Post koji sam kopirao je upravo zasnovan na postavci,i postavio sam ga kao primer "protiv".Rekao sam, mozda covek gresi ali delim to misljenje.Nije Sveto Pismo

Evo, argumentovano ti kazem: SERREŠ

Prosao sam ja sa odlicnim uspehom dovoljno kontrolnih u osnovnoj, srednjoj skoli, fakultetu i posle fakulteta da bi me ti ocenjivao.
Takodje, tokom vremena naucio sam da se efikasnije izrazavam, kako bih izbegavao da pisem eseje za nesto sto se moze reci jednom recenicom.
Uglavnom, ovde ne postavljam samo strelice nego i neke stavove podrzane logikom koju sam do sada u zivotu izgradio.
To sto ti ocekujes ovde, na FORUMU, neke naucne radove, to govori da imas zapravo neku gresku.

Evo, vec treci put ulazis u sukob, i treci put ti ponavljam: nemoj se baviti forumasima. Ako ti ovde neko smeta, smeta necija logika, neciji dostignuti nivo znanja i zakljucivanja, pa ti brale NAPUSTI temu i idi tamo gde smatras da su te dostojni.

Poslednja izmena:
Nevesinjska brigada je tokom Mitrovdanske ofanzive 1992. godine zaustavila 4 divizije HV-a koje su bile u napadu. Pri tome nisu imali ni blizu raspoloživo naoružanje kao što bi bilo dejstvo 4 sistema Oganj.

nemoj molim te samo sa divizijama,ne znas sta je divizija.Divizije su odavno izbacene i zadrzale su se kao formacija u svega par armija sveta.Divizija broji do dvadeset hiljada boraca,znas li kolika je to masa i koliki prostor zaposeda?

- - - - - - - - - -

Evo, argumentovano ti kazem: SERREŠ

Prosao sam ja sa odlicnim uspehom dovoljno kontrolnih u osnovnoj, srednjoj skoli, fakultetu i posle fakulteta da bi ocenjivao.

posteno

Рогозин: У Ирак ушло 1.500 турских војника

16:19 10.02.2016(освежено 16:24 10.02.2016)
Потпредседник Русије Дмитриј Рогозин изјавио је да је 1.500 турских војника ушло у Ирак.

„Према подацима ирачког министра, најмање 1.500 турских војника ушло је у Ирак и они немају намеру да оду на леп начин“, написао је Дмитриј Рогозин на својој страници на Твитеру....

Опширније: http://rs.sputniknews.com/svet/20160210/1103146902/Rogozin-Irak-Turska.html#ixzz3zmN8FTD3

nemoj molim te samo sa divizijama,ne znas sta je divizija.Divizije su odavno izbacene i zadrzale su se kao formacija u svega par armija sveta.Divizija broji do dvadeset hiljada boraca,znas li kolika je to masa i koliki prostor zaposeda?

Znam, formacija divizije broji od 10 000 do 20 000 ljudi.

Zato sam ti kao primjer i naveo Mitrovdansku ofanzivu. Eto neka su bile dvije divizije, 40 000 ljudi je zaustavljeno u napadu od strane jedne brigade. Pri tome su imali samo dva ili tri sistema VBR-a "Plamen".

Grupacija napadača zavisi od terena i pravaca napada i odbrane protivnika. Nije to ravno polje pa da se kreću kao u WW1.

HV ne treba gledati kao ozbiljnu vojsku.
Ima i apsurdniji slucaj od Rujna 1995 kad su Prijedorski umirovljenici nase gardijske brigade rastavili na proste cimbenike.

Znam, formacija divizije broji od 10 000 do 20 000 ljudi.

Zato sam ti kao primjer i naveo Mitrovdansku ofanzivu. Eto neka su bile dvije divizije, 40 000 ljudi je zaustavljeno u napadu od strane jedne brigade. Pri tome su imali samo dva ili tri sistema VBR-a "Plamen".

Grupacija zavisi od terena i pravaca napada i odbrane. Nije to ravno polje pa da se kreću kao u WW1.

verujem da si ti veoma mlad i da nisi ucestvovao u ratu za Srpsku,zato je ovo pisanje razumljivo.Preporucujem ti da pitas direktne ucesnike iz tog perioda ,koliko su brojale brigade koje su u najvecoj meri formacijski odgovarale ojacanim bataljonima

- - - - - - - - - -

Naravno.
To sam ti rekao i prilikom naseg prvog "sukoba".
Mislio sam da sam preterao.
Sad vidim da nisam.
Upravo kako i koliko treba.

to je tvoj stav,nikada se nisam sa tobom sukobljavao:Ako mislis da je suceljavanje misljenja i zahtevanje argumenata sukob,onda ti nemam sta reci.Tada si pisao da je Deir Zor pred padom i da je greska sto Palmira nije uzeta.Ispostavilo se da i pored fakultetskog obrazovanja nisi bio u pravu.

verujem da si ti veoma mlad i da nisi ucestvovao u ratu za Srpsku,zato je ovo pisanje razumljivo.Preporucujem ti da pitas direktne ucesnike iz tog perioda ,koliko su brojale brigade koje su u najvecoj meri formacijski odgovarale ojacanim bataljonima

Imaš temu ovde na forumu, pročitaj pa se vrati da nastavimo sa diskusijom:

Na danasnji dan, pre 20 godina, u ranim jutarnjim satima su brojne, mesovite, hrvatsko-muslimanske snage napale polozaje Nevesinjske brigade, Hercegovackog korpusa Vojske Republike Srpske u velikoj operaciji koja je nosila naziv "Bura".

Napad je planirao i predvodio hrvatski general Janko Bobetko. Napad je poceo prvim jutarnjim casovima. Plan je bio, buduci da je Mitrovdan slava koju slavi dosta boraca iz podrucja Nevesinja i okolnih sela, da se srbima nanesu teski gubici zbog slabije borbene gotovosti, da se probije front, da se uzme grad Nevesinje i da se nastavi dalje ka Gacku, Bileci, Foci i da se dodje do granice tadasnje SRJ. Dugorocne prognoze su bile optimisticke, jer se verovalo ako se front priblizi samim granicama SRJ, da ce se po automatizmu "dici ustanci" u Sandzaku i KiM.

Oko 4200 srpskih boraca je drzalo front u duzini od oko 100 Km. Napale su ih snage koje su brojale problizno 40 000 vojnika. Za 6 dana je ispaljeno preko 20 000 granata po polozajima srpske vojske. Na iznenadjenje nesretnih boraca koji su bili u prvim borbenim redovima, poceli su da pristizu kombiji i autobusi iz Nevesinja sa ljudima koji su bili na slavi kod svoje rodbine, kao i starci i zene. Ovaj neverovatan prizor je snimljen sa amaterskim kamerama, pustao se na RTS-u sada davne 1993. god. Kotu 690 (hrv - Scepan Kriz) su drzali Vukovi, pripadnici nevesinjske brigade na celu sa majorom Ivkovicem. Bas na toj Koti 690 je poginuo hrvatski legendarni borac Bozan Simovic. Polozaje oko sela Vranjevici je drzao legendarni Radovan Radovic sa bileckim dobrovoljcima.

http://forum.krstarica.com/showthread.php/586747-Mitrovdanska-ofanziva

Uh, moram reci da se uvijek suzdrzavam od bilo kakvih takticko-strateskih prognoza i pored gledanja aktuelne mape i pretpostavke da je tocna.
Mapa ni izbliza ne docarava kako je tamo stvarno.
Moje prognoze su uglavnom ovakve: Tamo su Rusi, oni znaju sta rade. Kokice i pivo, zavali se i uzivaj. :D

Митровданска офанзива 1992.

Митровданска офанзива 1992. или Прва митровданска офанзива (хрв. Operacija Bura) је био здружени напад снага Хрватског вијећа одбране и Армије Републике Босне и Херцеговине потпомогнутих јединицама Војске Републике Хрватске, као и разним паравојним формацијама и муџахединским борцима на подручје које су држале невесињска и дијелом билећка бригада Херцеговачког корпуса Војске Републике Српске.

https://sr.wikipedia.org/wiki/Митровданска_офанзива_1992.

10fs21w.png

razgovaraj sa nekim iz Nevesinjske o tom dogadjaju i koliko ih je realno bilo na drugoj strani.Pusti forum

Razgovarao sam, kako si tako tvrdoglav čovječe?

Tačno je da uglavnom formacije nisu brojale tačan broj vojnika ali vidiš i sam da je moguće zaustaviti diviziju i bez onog što sam naveo. Da li si ikada gledao dejstvo VBR-a uživo po neprijateljskim linijama?

Vjeruj mi, tako izgleda stvarni pakao za one po kojima dejstvuje, još ako nisu dobro utvrđeni......sve bude raznešeno u komade.

Нешто сам копао о данас ослобођеној авио-бази. Умерене и ове друге главосече су побили сво заробљено особље. Не, нема милости за такве, а ни за оне који их подржавају

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back