Dе Sisti
Stara legenda
- Poruka
- 91.844
reci cu ti ovo poslednji put,ali cenim da ces ti da mi otvoris oci i prosiris vidike kopiranjem linkova.Ne cini to
Smerc je vise puta koriscen u Ukrajini,pa nije bilo maskra ni na ruskoj ni na ukrajinskoj strani.To jeste mocan sistem, ali su potrebni uslovi da se poklope da bi imao efekta.Recimo jedinica u marsevskom poretku,a to nije cest slucaj.Stavise, veoma je redak i zahteva obavestajni rad
Da iskoristim priliku za Jordan i mogucu invaziju iz Jordana.Jedini moguci pravac je iz jordanske pustinje.U tom delu Jordana infrastruktura je slaba kao i sa sirijske strane.Da bi se sprovela invazija u pavcu Rake,potrebno je prikupiti lupicemo jedno tridesetak hiljada ljudi i vise hiljada razlicitih jedinica tehnike.To je mikrokosmos koji zahteva veliku logistiku,mobilne pekare kuhinje el.mrezu generatore,...i to sve ne direktno na samoj granici.Takve pripreme traju mesecima.Cak i da ih sprovedu, RuAF i SAF mogu da zatvore granicu i sasvim legitimno deluju po zemaljskim ciljevima cim predju liniju razgranicenja .Hoce li Saudijci smeti da obore neki od aparata RuAF-sumnjam.
Sledece.Putna mreza je nikakva,nije problem za gusenicare ali jeste za tockase,samim tim umesto putnim pravcima borbene grupe se krecu preko pustinjskog terena,brzina napredovanja duplo sporija.Takvu grupaciju mora da stiti trupni PVO.Za toliku grupaciju ljudi tri litre vode dnevno po coveku je minimum.Tridesetak hiljada boraca po tri litre po coveku pa racunajte.Voda je flasirana zbog brzine razdeljivanja,to je sedeseteak hiljada flasa vode dnevno.Cisternama je ubitacno sporo dok su u marsu.Sto vise ulaze u Siriju to su laksa meta za sirijsko vazduhoplovstvo i balisticke rakete.Teze zbrinjavanje ranjenih i povredjenih.Transport povredjenih preko pustinjskog zemljista-dobar vic.To je toliko slozen proces da zahteva visemesecne pripreme,da sada pocnu, ne bi bili u stanju za tri meseca da se organizuju.Ovo navedeno je samo delic problema koji zahteva detaljnu razradu ,pa tako da oni koji smatraju da je invazija na Siriju pitanje trenutka, neka malo razmisljaju koliko je to izvodljivo
Jesi li računao snabdevanje rezervnim gaćama? Kapiram ono, vrućina, znoj, mogu opasno da ojedu vojnike. To bi svaki ozbiljni analitičar morao imati u vidu.
Pretpostavljam da je ovo ta etalon poruka za kvalitetnu diskusiju?
Ako jeste, jedan od pravila diskusije i argumentovanja jeste da ako je sintetizovani argument validan, validni su i njegovi detalji i razrađivanja. Primer: ako se slažemo oko toga da je pas mrtav, nepotrebno je dokazivati da je mrtva i dermalna ćelija na desnoj strani njuške.
Shodnom primenom pravila, ako je ljudima ovde već jasno da invazija pustinjom nosi velike teškoće nije potrebno naknadno to iznositi kao novi stav potkrepljujući ga brojkama gaća i flašica. Da ne pričam o tome koliko je smešno to predstavljati kao nešto što sopstvenom stavu daje superiornost nedostižnu za ostale. To vec zalazi u domen bullshit theory
E, sad pošto sam već pomenuo da sam se tokom života trudio da stavove izgrađujem i iznosim efikasno, zato sam ti jednom rečju (SERREŠ) i rekao to što sam ti rekao.

Poslednja izmena: