Bombardovanje Srbije, osam godina posle

jomini:
Pa kad budeš jači od mene kao Amerika od Srbije i ako se ne budem mogao osloniti na policiju (jer si podmitio i njih), dođi mi na vrata, vikni: DAJ! i dobićeš. Ja sam razuman čovek.

Е Јомини, па ни на овом сајту ниси баш први по снази, признај...
Уосталом, видело се... Могу уосталом да лајем шта хоћу, колико ми је ова Крста занимљива.
Уосталом Јомини, зна се шта рече твој "земљак" Чанак после уосталом.
Уосталом...

Englez:
:idea: Šta da radiš, kada ljudi ne žele ili se ne trude da razumeju neke stvari. Ja ne opravdavavam bombardovanje, to je van svake pameti, ko god da je u pitanju. Prema "patriotama", bilo koji postupak, činjenje ili nečinjenje ne opravdava bombardovanje ali zašto se neko ne zapita zašto se to desilo, šta nas je dovelo do toga i kako smo to mogli da izbegnemo.Pozdrav

Mogu ja da ti izlozim celu analizu i rekonstrukciju od 1981 (pa i pre) do bombardovanja (pa i kasnije), ali nije na tome akcenat.

Milosevicev rezim (tako valjda vole da kazu oni koji ga mrze) je bio gotov i pre bombardovanja, siguran sam 100% da bi demokratske snage pobedile na izborima glatko i da Milosevic ne bi imao vise argumenata da ostane na vlasti (cak i da je u pitanju kradja glasova), ali Milosevic je dobijao bitku na drugom polju na kome su velike sile imale dosta interesa, a to je, naravno, na Kosmetu. Jedini nacin da Srbiji otmu Kosmet bio je da to urade silom, ali isplanirano i uz veliku medijsku "pompu" - egzodus "genocid nad siptarima. Ko nije ziveo dole na Kosmetu nije ni mogao da oseti veliku namestaljku koja se spremala godinama. Jednostavno mogao si da osetis i da vidis javno delovanje stranih obavestajnih sluzbi protiv drzave Srbije i Srpskog naroda sto je jos vaznije od prethodno navedenog, a to je rezultiralo genocidom nad Srbima 1999 na Kosmetu uz ogromnu podrsku vojnika KFOR-a. Zasto danas, kada nema Milosevica i suvereniteta Srbije nad Kosmetom, nema mogucnosti da se proterani Srbi vrate? Siptare su vratili za tri dana, a evo, proslo je osam godina od Srba se retko ko vratio. Mislim, licno, da postoji teorija zavere i da to nije kraj. Nadam se da se varam, ali se retko kada varam u procenama i to je ono sto ce obeleziti narednu deceniju koja je tek pred nama... :|

iskander:
Mogu ja da ti izlozim celu analizu i rekonstrukciju od 1981 (pa i pre) do bombardovanja (pa i kasnije), ali nije na tome akcenat.

Milosevicev rezim (tako valjda vole da kazu oni koji ga mrze) je bio gotov i pre bombardovanja, siguran sam 100% da bi demokratske snage pobedile na izborima glatko i da Milosevic ne bi imao vise argumenata da ostane na vlasti (cak i da je u pitanju kradja glasova), ali Milosevic je dobijao bitku na drugom polju na kome su velike sile imale dosta interesa, a to je, naravno, na Kosmetu. Jedini nacin da Srbiji otmu Kosmet bio je da to urade silom, ali isplanirano i uz veliku medijsku "pompu" - egzodus "genocid nad siptarima. Ko nije ziveo dole na Kosmetu nije ni mogao da oseti veliku namestaljku koja se spremala godinama. Jednostavno mogao si da osetis i da vidis javno delovanje stranih obavestajnih sluzbi protiv drzave Srbije i Srpskog naroda sto je jos vaznije od prethodno navedenog, a to je rezultiralo genocidom nad Srbima 1999 na Kosmetu uz ogromnu podrsku vojnika KFOR-a. Zasto danas, kada nema Milosevica i suvereniteta Srbije nad Kosmetom, nema mogucnosti da se proterani Srbi vrate? Siptare su vratili za tri dana, a evo, proslo je osam godina od Srba se retko ko vratio. Mislim, licno, da postoji teorija zavere i da to nije kraj. Nadam se da se varam, ali se retko kada varam u procenama i to je ono sto ce obeleziti narednu deceniju koja je tek pred nama... :|

Ako se radi o tome da je šapa međunarodnjaka na Kosovu, onda je i zbog jezičnih problema njima najjednostavnije da je Kosovo etnički čisto! Manji troškovi održavanja pogona.

Duh Sekire:
Е Јомини, па ни на овом сајту ниси баш први по снази, признај...
Уосталом, видело се... Могу уосталом да лајем шта хоћу, колико ми је ова Крста занимљива.
Уосталом Јомини, зна се шта рече твој "земљак" Чанак после уосталом.
Уосталом...
Naravno da nisam najjači. Kada vi uradite nešto što ja mislim da ne treba, ja vas šutnem napolje. Posle se bunite i pravdate postupke, ali mene baš zabole... Figurativno. ;)
A kada mi administrator nešto prigovori, ja se ne svađam da ne dobijem po ''pičci''.
E, kao što ja ćutim pred jačim, tako biste trebali i vi. Ali neeeee, nikako.... Ne može da vaša ne bude poslednja...
Ovo kad naučite, biće nam svima lepše.

iskander:

Zasto kad prospes vodu iz case ne mozes posle da je vratis? Jbg, prosuo si, sto nisi pazio?

Back