Mogu ja da ti izlozim celu analizu i rekonstrukciju od 1981 (pa i pre) do bombardovanja (pa i kasnije), ali nije na tome akcenat.
Milosevicev rezim (tako valjda vole da kazu oni koji ga mrze) je bio gotov i pre bombardovanja, siguran sam 100% da bi demokratske snage pobedile na izborima glatko i da Milosevic ne bi imao vise argumenata da ostane na vlasti (cak i da je u pitanju kradja glasova), ali Milosevic je dobijao bitku na drugom polju na kome su velike sile imale dosta interesa, a to je, naravno, na Kosmetu. Jedini nacin da Srbiji otmu Kosmet bio je da to urade silom, ali isplanirano i uz veliku medijsku "pompu" - egzodus "genocid nad siptarima. Ko nije ziveo dole na Kosmetu nije ni mogao da oseti veliku namestaljku koja se spremala godinama. Jednostavno mogao si da osetis i da vidis javno delovanje stranih obavestajnih sluzbi protiv drzave Srbije i Srpskog naroda sto je jos vaznije od prethodno navedenog, a to je rezultiralo genocidom nad Srbima 1999 na Kosmetu uz ogromnu podrsku vojnika KFOR-a. Zasto danas, kada nema Milosevica i suvereniteta Srbije nad Kosmetom, nema mogucnosti da se proterani Srbi vrate? Siptare su vratili za tri dana, a evo, proslo je osam godina od Srba se retko ko vratio. Mislim, licno, da postoji teorija zavere i da to nije kraj. Nadam se da se varam, ali se retko kada varam u procenama i to je ono sto ce obeleziti narednu deceniju koja je tek pred nama... :|