Bolovi u nozi i Deep Relief gel...

kiki_85

Zainteresovan član
Poruka
131
Imam bolove godinama u levoj preponi, i levi srednji butni misic (najcesce do kolena a kad su bolovi jaki, posle duzeg hodanja zna do tabana da se prostire bol..).. ja sam to spominjao doktoru i posto sam imao probleme sa prostatom on mi je rekao da je to od toga.. i ja sam bio ubedjen da je od toga.. probleme sa prostatom i pasemenikom sam resio (sve mi se cini trajno). ali bolovi su ostali, doduse, manjeg intenziteta. puno sedenja mi takodje nikako ne prija, bolovi se pojacaju. kad sam imao vece probleme sa prostatom onda su bolovi bili najjachi a vrhunac bolova je bio kad sam dobio upalu pasemenika..

otisao sam kod jednog mladog urologa (igrom slucaja) i on me je uputio na ortopediju zbog tih bolova..

dijagnoza ortopeda: Syndroma symphisae l sin
Entesitis m qv dricaps l sin

terapija: Lokalno Deep relief gel
Midocalm tbl 3x1
Rapten K 2x1
Mirovanje

i uputio me kod hirurga da me pregleda da li ima kila negde..

mirujem vec godinu ipo dana zbog pasemenika, tako da to otpada... Midocalm i Rapten K su samo za bolove kako sam saznao, tako da i to otpada..
nego, ovaj gel, nazalost sam ga kupio ali kad sam procitao sta sve pishe... nesto ne bih ni to da koristim...

sta kazete na taj gel, vredi li to koristiti? i vidim da to samo privremeno smanjuje bolove..

ima li nesto prirodno sto bih mogao koristit umesto tog?

i nisam uopste siguran da li je dijagnoza korektna..

moguce da imam onaj chronic pelvic pain...

i ako moze savet kome bih mogao da se uputim ko bi mogao da se posveti mom problemu i da ispita redovno situaciju i da uvtrdi tacnu dijagnozu.. nazalost sve ide kaubojski ovde kod nas.. covek mora uzeti stvari u svoje ruke ako hoce da se otarasi zdravstevnih problema :/

hvala unapred

Jako je komplikovano otkriti tacan uzrok bola jer kako ti pises i objasnjavas radi se o totalno nedefinisanom i nespecificnom bolu.

Ja bih prvo pokusala sa neurologom, onda sa ortopedom.

Taj gel koji pominjes uobicajen je lek protiv te vrste bolova.
Probaj, nista ti nece naskoditi.

Poslednja izmena:
Није искључено да је дијагноза добра.
Кики, ти си дуго времена има проблема са простатом. Бол је постојао.
У таквим ситуацијама умемо, несвесно, да се крећемо другачије и да активирамо одређене групе мишића више него иначе јер на тај начин мање боли , у твом случају простата и пасеменик.
Као кад неко има проблем са левим куком, па компензаторно користи и ослања се више на десни. Али након дужег времена почне да се јавља проблем и са десним.;)

Преписана терапија је коректна. Да сам на твом месту покушала бих макар две недеље да је користим.
Па ако ни након тога не буде боље, обратила бих се неурологу за неку електро - мио - неурографију. ;)

dosta mi je kojekakvih tableta vise, najvise posto nisam video neko poboljsanje od njih... i za ovaj gel sam mislio da je nesto prirodnije.. kad ono, nista bolje od tableta... bojim se jako posto je mesto jako blizu prostate i pasemenika, pa mi se i zbog tog ne maze.. voleo bih necim prirodnim mazati.. sta kazete na onaj Horse Gel? da li bi to bilo ok?

e da, bas sam prekljuce shvatio da ne hodam pravilno na levu nogu :/ nisam je, kako da kazem, povlacio dovoljno unazad, nego gledao da sto pre prenesem tezinu na desnu nogu i moguce da je zbog toga vise opterecen taj butni misic.. probacu da hodam redovno i da krenem nesto da raduckam pa mozda i izvuce bol (jako sam malo fizickih aktivnosti radio u poslednjih godinu ipo dana zbog upale pasmenika..) a ako ne upali ovo, mozda probam i terapiju.

sad sam zvao hirurgiju i ne zakazuje se, oticicu ovih dana da pregledaju da li ima negde neka kila.. a konsultovacu se i sa opstim lekarom za Neurologa.. mada, opsteg lekara ne zanimam ni 5%.. i laze me dosta i tako... izigrava dobricu a u stvari je *******, zalaganje 0... zdravstvo katastrofa.. bolje da ne spominjem kakva je scena bila kod ortopeda... pravi cirkus.

hvala na savetima/idejama!

hvala na savetu!
to podizanje noge mi je radio ortoped, rekao mi je da legnem na stomak i podigao mi je levu nogu maksimalno a bolova u ledjima niti u nozi u tom polozaju nije bilo.

posavetovacu se oko tog MRI ledja.

da, zaboravio sam da napomenem i ovde a i ortopedu, a veoma je bitno za ovo cini mi se.. posle ejakulacije uvek dolazi do smanjenja bolova a kad sam bas imao gadnu upalu pasemenika onda se neposredno posle ejakulacije smanjili a posle nekog kraceg vremena bolovi su bili veci nego pre ejakulacije.. i iz tog razloga sam mislio da bol potice zbog upale prostate i upale pasemenika..

Ne znam sta je on gledao ali taj test se ne radi bas tako. Lezi na leda i neka ti neko pilako dize nogu ispruzenu do 90 stepeni. Pazi pri ovom testu te nece ni boljeti leda zabolit ce te jako tamo gdje te inace boli. Taj test se zove lasegue iliti straight leg test. Napravi to pa javi nam. Mozes na internetu potraziti kako se tacno izvodi pod jedan od ova dva naziva.

dosta mi je kojekakvih tableta vise, najvise posto nisam video neko poboljsanje od njih... i za ovaj gel sam mislio da je nesto prirodnije.. kad ono, nista bolje od tableta... bojim se jako posto je mesto jako blizu prostate i pasemenika, pa mi se i zbog tog ne maze.. voleo bih necim prirodnim mazati.. sta kazete na onaj Horse Gel? da li bi to bilo ok?

e da, bas sam prekljuce shvatio da ne hodam pravilno na levu nogu :/ nisam je, kako da kazem, povlacio dovoljno unazad, nego gledao da sto pre prenesem tezinu na desnu nogu i moguce da je zbog toga vise opterecen taj butni misic.. probacu da hodam redovno i da krenem nesto da raduckam pa mozda i izvuce bol (jako sam malo fizickih aktivnosti radio u poslednjih godinu ipo dana zbog upale pasmenika..) a ako ne upali ovo, mozda probam i terapiju.

sad sam zvao hirurgiju i ne zakazuje se, oticicu ovih dana da pregledaju da li ima negde neka kila.. a konsultovacu se i sa opstim lekarom za Neurologa.. mada, opsteg lekara ne zanimam ni 5%.. i laze me dosta i tako... izigrava dobricu a u stvari je *******, zalaganje 0... zdravstvo katastrofa.. bolje da ne spominjem kakva je scena bila kod ortopeda... pravi cirkus.

hvala na savetima/idejama!

Ја сам уверена да је то у питању. ;)

Коњски гел...то је за запаљенске болести типа реуме. А може и за мишиће.
Пробај, мада мислим да ниси индикација за то.

Ne znam sta je on gledao ali taj test se ne radi bas tako. Lezi na leda i neka ti neko pilako dize nogu ispruzenu do 90 stepeni. Pazi pri ovom testu te nece ni boljeti leda zabolit ce te jako tamo gdje te inace boli. Taj test se zove lasegue iliti straight leg test. Napravi to pa javi nam. Mozes na internetu potraziti kako se tacno izvodi pod jedan od ova dva naziva.

i to mi je radio, s tim da je pritiskao srednji butni misic, skroz gore, i izuzetno je bolelo (ali se bol nije nista pojacao kada mi je dizao nogu )

sad je malo bolja situcija,aktivniji sam, manje me boli, ali zna i jace da zaboli.. nisam jos bio ni kod hirurga ni kod neurologa (za ovo drugo jos nemam ni uput).. boljim se pregleda kod hirurga.. iz prostog razloga sto verujem da nece biti bas nezan, a i cini mi se da se pregled za bruh ni ne moze obaviti nezno.. pa me je strah da mi se ne pogorsa stanje pasemenika.. ali moracu otici izgleda, nema mi druge..

Dragi gospodine,
Vi se morate lijeciti odnosno otkriti odakle potice uzrok vasih tegoba. Nabasali ste na nekog glupog ortopeda ne znam gdje zivite vjerovatno taj pojma nema. Nije poenta da te on pritisce tamo gdje te boli nego da ti malo po malo dize nogu do granoce bola. Da imas bruh to bi se valjda na ultrazvuku a i ne bi tako dugo boljelo pa negdje bi se to vidjelo. Nije bruh dlaka u plastu sijena. Hirurg i neurohirurg nije isto. Trazite da napravite mri cijelih ledja imate pravo na to. Imala sam gotovo identicne simptome i reko mi ginekolog da imam diskus herniju kad stvarno tako. Sad se oporavljam i zasad ide nabolje hvala bogu. Tako da poslusajte bar savjet od ljudi koji su to prosli. Ako ti je lakse da trpis onda nam nemoj trositi vrijeme. Svi zelimo da ti pomognemo. I ja sam kroz svoju muku puno toga istrpila i naucila

bio sam kod opsteg lekara danas.. haha, kaubojski pregled totalno i sve tamo je tako kaubojski da covek prosto ne poveruje da ti ljudi zavrse medicinske fakultete i medicinske skole.. sramota..
uglavnom, nisam isao kod mog opsteg lekara posto je ona na godisnjem... kaze ova da je Isijas (jel to isto sto i diskus hernia?) u pitanu... i dobio sam uput kod neurologa kod koga se ceka 6 meseci na pregled :D hahah... pitacu drugara da li me mozda njegova majka moze nekako ugurati posto ona radi u bolnici.. ako ne onda ili cekam 6 meseci ili odem privatno (sto bas ne bih voleo posto je teska beda..)

imam pitanje, posto mi ova guska nije rekla nista, sta su stvari koje bih trebao da izbegavam a sta da radim?? dok ne dospem kod neurologa..

sedenje mi nikako ne prija, pretpostavljam da bih to trebao da izbegavam...

i da, mazem sad sa deep relief gelom, i bol u preponi i na butnom misicu je izuzetno mali sada.. sada osecam jak bol na lumbalnom delu ledja i spoljasnja strana noge, skroz pri vrhu.. (oba sa leve strane samo)

Vi zivite u nekoj kaubojskoj zemlji ocito. Nigdje u svijetu se ne ceka pregled kod neurologa 6 mjeseci pa u Sarajevu (gdje ja zivim) mozete vidjeti kakvog hocete hirurga za par dana!
Ja sam vam lijepo govorila da slikate ledja (mri) jer svi vasi simptomi mirisu na to. Vi takodjer vjerovatno uopste nemate problem sa prostatom nego se upalio nerv iz ledja i tuce u nogu i genitalno podrucje. Isijas najcesce nastaje od hernije diska u ledima. Vi ste vjerovatno taj 'sretnik'. Dok cekate neurologa trazite uputnicu za neurohirurga koji ce vas potom poslati da slikate ledja. U medjuvremenu mozete traziti injekcije za bolove, kljukati se tabletama i plakat. Nista drugo. Nemojte sjediti ako vas to boli. Lezanje ili biti u pokretu ako vam nije tesko. Takodjer mozete traziti uputnicu za fizikalne terapije koje ce vam MOZDA pomoci.... Sve najbolje i nemojte se nervirati zbog doktora kretena. Samo ih odjebite i trazite drugog. I na to imate pravo.

ja sam iz Subotice, zemlja nam je totalno propala i tone i dalje.. ... Subotica je nekada bio zaista dobro mesto za ziveti, vrlo jaka industrijska zona itd.. a sada ni trava ne raste..
kod Neurologa se zaista ceka oko 6 meseci na pregled.. to vam sigurno mogu potvrditi drugi ljudi iz Subotice..

urolog mi je spomenuo da se taj MRI valjda placa 5-6-7 hiljada dinara, hahahah, ekstra...

problema sa prostatom je zasigurno bilo, izolovane su bile razne grupe bakterija tokom godina, ali je to iza mene sada.. neki simptomi su se ukrstali izgleda sa ovim isijasom... da nisam "zalutao" kod mladog urologa verovatno bi i dalje ziveo u zabludi da su bolovi bili iskljucivo zbog uroloskih problema i da im treba vremena da se povuku...

neurolog me nece poslati na taj pregled ledja? ne visi mi se po ambulantama vise.. jako su retki savesni i dobro lekari koji zaista zele da pomognu.. kretena na sve strane, i u uzoj porodici ih imam na izvoz.. ko mi moze ispisati uput za fizikalne terapije? opsti lekar ili lekar specijalista?

moram dosta da sedim nazalost, posto radim pred racunarom, od kuce, mada nema nesto puno posla u poslednje vreme.. ne mogu da ostavim posao posto sam i ovo jedva nasao.. dobra stvar je da bar ne moram da idem nigde na posao..

hvala vam na savetima i informacijama. Srecno!

Poslednja izmena od moderatora:
MRI se ne placa. On se moze napraviti na uputnicu samo se ceka duze oko 6 mjeseci (kod vas mozda i duze). Ne znam za bakterije al znam da vas ni od kakvih bakterija tako kao sad ne moze boljeti. Sigurno.
Neurolog vas NECE ni ne moze poslati na pregled ledja. Jedino ako ga molite i insistirate da uradite MRI. Samo neurohirurg zapravo vas moze poslati na mri.
Uputnicu za fiz vam moze napisati vas ljekar opste prakse, s tim da vam je vec trebala propisati jednu turu injekcija za bolove. I fizikalna se ceka ...
Za sjedenje probajte da sjedite na pilates lopti, kupite najvecu mozda vam bude lakse.
Sretno i vama.

Poslednja izmena od moderatora:
ja sam iz Subotice, zemlja nam je totalno propala i tone i dalje.. ... Subotica je nekada bio zaista dobro mesto za ziveti, vrlo jaka industrijska zona itd.. a sada ni trava ne raste..
kod Neurologa se zaista ceka oko 6 meseci na pregled.. to vam sigurno mogu potvrditi drugi ljudi iz Subotice..

urolog mi je spomenuo da se taj MRI valjda placa 5-6-7 hiljada dinara, hahahah, ekstra...

problema sa prostatom je zasigurno bilo, izolovane su bile razne grupe bakterija tokom godina, ali je to iza mene sada.. neki simptomi su se ukrstali izgleda sa ovim isijasom... da nisam "zalutao" kod mladog urologa verovatno bi i dalje ziveo u zabludi da su bolovi bili iskljucivo zbog uroloskih problema i da im treba vremena da se povuku...

neurolog me nece poslati na taj pregled ledja? ne visi mi se po ambulantama vise.. jako su retki savesni i dobro lekari koji zaista zele da pomognu.. kretena na sve strane, i u uzoj porodici ih imam na izvoz.. ko mi moze ispisati uput za fizikalne terapije? opsti lekar ili lekar specijalista?

moram dosta da sedim nazalost, posto radim pred racunarom, od kuce, mada nema nesto puno posla u poslednje vreme.. ne mogu da ostavim posao posto sam i ovo jedva nasao.. dobra stvar je da bar ne moram da idem nigde na posao..

hvala vam na savetima i informacijama. Srecno!

NMR се не плаћа ако добијеш упут од неуролога или неурохирурга, само се чека. ;)
Не мора бити ништа страшно то што наводиш.
Не седи превише и то је то. Тегобе које наводиш нису у домену тежих дискус хернија, ако је уопште д.х. у питању. :)
На жалост на све мора да се чека. Специјализације затворене већ 10 година. Зашто? То морамо да питамо бившег министра.
Нису ту лекари криви. И та др коју си назвао погрдним именом ко зна колико пацијената прегледа дневно (јер фали кадра) па није ни чудо ако је нервозна и штура. Не оправдавам је, али је разумем.

Diskus hernija koja aficira mjehur, seksualne organe, seksualnu funkciju te stvara jake konstantne bolove je nazalost ozbiljna hernija. Naravno ne mora znaciti da je g. kiki ima. Zato bi bilo jako dobro da se napravi jedan Mri ledja. Jer mozda covjeka pogresno lijece. Sofija oprostite al ako ne bolujete od d hernije ili isijasa ne mozete znati kakvi su to j....i bolovi. Ja sam se operisala hvala bogu ide nabolje. Da se nisam operisala onaj bol nebi jos dugo mogla podnijeti. Jos je to i Subotica. Imate li kiki mogucnosti da se lijecite u beogradu. Vjerovatno tamo bolje stoje stvari ....

Заправо, имала сам проблема са д.х. и тегобе у виду анестезије предње ложе бута, мравињања ако се којим случајем у току ноћи наместим на ту (леву) ногу, као и кочења палца и прстадо палца левог стопала.
О самом болу у кичми и не бих.
Али Кики тек од јуче пријављује бол у пределу кичме. У првом посту је само писао о болу у буту. А како прилично дуго пратим Кикијево писање на пдф Здравље, донела сам одређене закључке који су се базирали на његовој историји болести.
Видећемо шта је. За сад сам још увек оптимиста и верујем да ће се моје сумње одозго потврдити. Било би најбоље и за Кикија. :)

za bolove ne bih mogao da kazem da su nepodnosljivi, ali su jaki, nekad izuzetno jaki, nekad manje! i stalno su prisutni, stoga je veoma neprijatno. bakterijske infekcije prostate i pasemenika mogu da prouzrokuju izuzetno jake bolove kako sam procitao ( i ja sam mislio da sa u bolovima zbog njih)

hmm... do pre pocetka koriscenja deep relief gel-a nisam ni primetio bolove u lumbalnom delu ledja (mozda ih je i bilo, ali zbog jacine bolova, koje sam prvo naveo, mozda nisam registrovao da i tu ima bola)... danas je i to oslabilo i danas kad sam setao sam osetio jake bolove sa spoljne strane butnog misica (sad su ovi bolovi dominirali..) kao da dominanti bolovi migriraju :S

zvao sam Neurologiju i moram licno otici da zakazem i najraniji termini su za kraj Novembra... nije blizu ali nije ni 6 meseci :p

molio bih preporuku od Suboticana (ako neko naleti ovamo slucajno) za nekog Neurologa kod koga bih mogao privatno otici.. mnogo mi da cekam 4 meseca :/ (naravno privatna poruka)

nemam bas mogucnosti da idem do Beograda da se lecim, ne znam kako cu izaci na kraj sa lecenjem tu u Subotici ako se ispostavi da su ozbiljniji problemi u pitanju..

uhh, zar je moguce da d.h. utice i na polne organe, besiku itd? :S

bio sam radio i neke joga vezbe za prostatu i pelvic floor, u poslednjih nekih mesec, mesec i po, mozda sam nesto i istego..

jasno je meni u potpunosti da lekarima uopste nije lako... a pogotovo ovako da ih je malo a pacijenata sve vise i sa sve vecim problemima.. ali kod nekih ne vidim da pokazuju bilo kakav interes prema pacijentu.. neki stvarno odrade vrhunski posao, ali vecina ne.. ovu doktoru kod koje sam bio sam morao maltene da molim da me pregleda.. napipao sam nesto cudno sa leve strane na lumbalnom delu sto sa desne strane nema.. ne znam kako da opisem.. ona je rekla da je to neko blablabla kostano tkivo... (nisam je u potpunosti razumeo.. a posle vec nisam ni hteo da razumem..) nije skroz tvrdo, neko ispupcenje...

ovako nekako je izgledalo to u ambulanti... udjem ja, kazem sta mi treba (uput za neurologa) i da sam nesto napipao na lumbalnom delu.. ispishe mi ona uput i kaze dovidjenja... o.O?.. reko da li mozete da mi pogledate to na ledjima.. kaze moze ali onda cesh sacekati i ona je tu ispisivala recepte dok sam ja razgledao cvece u njenom kabinetu... posle nekoliko minuta sam legao na krevet, podigao prvo jednu nogu, posle drugu i posle mi je kao pregledala to na ledjima i cao.. (svo vreme je sedela)

znachi bio sam unutra nekih 10-ak minuta ali 80% tog vremena nije posvetila meni.. oni pishu recepte onima koji ostave papire od lekara i pregledaju pacijente istovremeno! a najjache mi je to sto ne zna najosnovnije stvari oko racunara.. gubi se i izuzetno sporo radi na njemu... no ni to nije njihova krivica... ministarstvo je trebalo da ih uputi na neki kurs za rad na racunaru.. bar za osnovne stvari ili da obezbedi nekog pored njih ko ce resavati i kuckati recepte... i organizacija je nula totalna.. tesko ljudima sa jako velikim zdravstevnim problemima i onima kojima treba jako hitno reagovanje...

raspisah se... imam jos jednu pricu za hitnu pomoc, ali to drugi put :)

Д.х. утиче на оне органе, мишиће, сензибилитет у зони нерава који су прикљештени, а инервишу те орагане, мишиће...
Итекако д.х. може бити узрок тегоба са бешиком.
Али твоје стање не личи на то. Посебно д.х. нема везе са инфекцијом. ;) Инфекција је ентитет за себе, а д.х. за себе.

Evo da se javim i ovde. Snimao sam ledja i specijalista je napisao da je sve u redu, do opsteg lekara nisam jos nosio snimke, posto me mrzi bezveze da idem, posto sam previse trckarao tamo... Stanje se porpavilo, ali jos uvek ponekad osetim bolove, ali mnogo manjeg intenziteta.. Da napomenem i to da je pregled kod neurologa bio u redu.. Doktorka opste prakse verovatno nece imati pojma gde sada da me uputi... ali ne opterecujem se sada nesto mnogo sa tim.. pa se nadam da ce se povuci skroz.. Verovatno bi trebalo da se aktiviram malo vise, neki sport.. ali je problem sad po ovoj zimi, najvise zbog nedostatka para..

Back