Bolovi u misicima u nogama

Malenano1

Domaćin
Banovan
Poruka
4.419
Ovako desava mi se zadnjih pa skoro godinu dana pri budjenju da me bole misici u listovima najvise a ovako cele noge me bole,Osecaj je kao kad se zgrcis u nekom strahu i budes jako napet da docaram da bolje razumete.Nakon budjenja ta napetost ide od nogu u celo telo i donosi nervozu i nekada probleme sa mojom standardnom epilepsijom,to bude oko sat vremena posle budjenja,sat-sat i po,posle nekako prodje.Zna li neko o cemu se radi i kako bi mogla to da "popravim"?

Ovako desava mi se zadnjih pa skoro godinu dana pri budjenju da me bole misici u listovima najvise a ovako cele noge me bole,Osecaj je kao kad se zgrcis u nekom strahu i budes jako napet da docaram da bolje razumete.Nakon budjenja ta napetost ide od nogu u celo telo i donosi nervozu i nekada probleme sa mojom standardnom epilepsijom,to bude oko sat vremena posle budjenja,sat-sat i po,posle nekako prodje.Zna li neko o cemu se radi i kako bi mogla to da "popravim"?

Jel bol tup?Mene je znao povremeno da uhvati tupi bol u kuku i u tom predjelu noge(to je sve poteklo od problemčića sa krstima)Počeo sam da pijem maslinovo ulje(hladno cijeđeno,dvije kašike na dan).Već godinu i par mjeseci nisam osjetio nikakav bol,isto tako nisam bio prehlađen ni najmanje niti jednom iako sam par godina unazad dobijao prehladu 3,4 puta godišnje uz upalu sinusa i jaku glavobolju,od kad koristim masl.ulje nema prehlade ni upale sinusa..to ulje je čudo(ima neki sastojak kao ibuprofen,izguglaj)..ja ti iz sopstvenog iskustva pričam,nemam razloga da pričam bajke..

da li uzimas tegretol ili neki benzodiazepine (za smirenje)?
ako je to slucaj, oni ti ne dozvoljavaju da udjes u rem san kad se misici obnavljaju.

regards

idi zeno kod doktora, kakve crne odgovore i savete trazis ovde?
Pa trazim dok ne odem doktoru mozda neko zna neki savet dobar.
ako vec imas problema i sa epilepsijom, onda ti forum ne treba nego uput neurologu
Uzela sam uput za kontrolu ali ja ne znam ili sam ja luda ili oni,za masu stvari se prave ludi ili me prebacuju od jednog do drugog doktora a meni idu dani.
Doktori nemaju odgovore na masu toga...to ti je najorganizovanija mafija na svijetu zajedno sa farmaceutskom industrijom..čast vrlo rijetkim izuzecima.
Znam ja to ali jbg kad su me navukli na terapiju jbg sad,da sam znala da ne pocnem da pijem bilo kakve lekove.
Jel bol tup?Mene je znao povremeno da uhvati tupi bol u kuku i u tom predjelu noge(to je sve poteklo od problemčića sa krstima)Počeo sam da pijem maslinovo ulje(hladno cijeđeno,dvije kašike na dan).Već godinu i par mjeseci nisam osjetio nikakav bol,isto tako nisam bio prehlađen ni najmanje niti jednom iako sam par godina unazad dobijao prehladu 3,4 puta godišnje uz upalu sinusa i jaku glavobolju,od kad koristim masl.ulje nema prehlade ni upale sinusa..to ulje je čudo(ima neki sastojak kao ibuprofen,izguglaj)..ja ti iz sopstvenog iskustva pričam,nemam razloga da pričam bajke..
Kao upala misica mesano sa grcenjem kao kad se uplasis.Hvala na savetu bas cu da probam to je prirodno zdravo je!
Razgibaces misice i ojacati noge :rumenko: previse sedis na forumu :lol:
Setam oko 5km svaki dan skoro,ali dobro nije zgoreg da uradim i neku vezbu.
Moze da bude vise stvari.
Anemija, nedostatak folne kiseline ili vit B12, manjak magnezijuma, sindrom nemirnih nogu...
Anemija i b komplex nisu posto imam extra krvnu sliku za nekog ko pije terapiju za epi to mi je licno doktorka rekla,a sindrom nemirnih nogu cu da proverim.
da li uzimas tegretol ili neki benzodiazepine (za smirenje)?
ako je to slucaj, oni ti ne dozvoljavaju da udjes u rem san kad se misici obnavljaju.

regards

da dodam, ako ne udjes u rem san kad se misici obnkavljaju, imaces osecaj kao da imas upalu misica, jer si hodala dan pre
Tegretol cr 400mg i bensedin 5mg njega po potrebi a ovo prvo tabletu ujutru i uvece.Pa bas je tako kao grcenje kad se uplasis miksovano sa upalom misica.....aaaaaa zaaaatooooo ja tako spavam vidis moze to da bude lako,e jbm ga bas...I sta pokusace da mi izmeni terapiju i naravno cu da se bunim jer ce mozda,ne kazem sad da mi menja naglo a to ne sme,i opet svadja i citav sou.....Tacno cu da uzmem uput za "pi*du materinu" i odem negde gde je strucan svet i ko ume da slusa.Ja kakva sam kratkog fitilja ne bi na dobro izaslo sve.....Mislim nisam toliko opicena ali scenu bih napravila.Zasad cu da pokusam meditacijom i tako nekim stvarima da popravim kao sto i pokusavam,nije prijatan osecaj svako jutro isto.

Ne placam ja njima nista ovako sem naravno pregleda koje moram obaviti pa moram da platim slucajno,ne pada mi na pamet jos da im placam da se smiluju da mi pomognu jer sam bolesna "iz zabave" eto pa cu da bacam pare,najradje bi ih.....uh kako ih mrzim,naravno cast izuzecima.

Ne placam ja njima nista ovako sem naravno pregleda koje moram obaviti pa moram da platim slucajno,ne pada mi na pamet jos da im placam da se smiluju da mi pomognu jer sam bolesna "iz zabave" eto pa cu da bacam pare,najradje bi ih.....uh kako ih mrzim,naravno cast izuzecima.

Ne valja nikog mrziti,samo treba biti svjestan ko su oni i kakva je to sorta ljudi(pohlepna stoka)..ogromna većina njih

Nemas staza kao ja sa njima maltene od malih nogu,pa ne znas koliko su da se blago izrazim zaguljeni oko uputa kao da ce da se desi ne znam sta,ali planiram da izbunarim ja ili vma ili klinicki centar pa cu da vidim dalje.Mislim za 17godina lecenja imam pravo na drugo misljenje a ako me odbiju,imaju sine sad oni anonimni smsovi pa polako...

Nemas staza kao ja sa njima maltene od malih nogu,pa ne znas koliko su da se blago izrazim zaguljeni oko uputa kao da ce da se desi ne znam sta,ali planiram da izbunarim ja ili vma ili klinicki centar pa cu da vidim dalje.Mislim za 17godina lecenja imam pravo na drugo misljenje a ako me odbiju,imaju sine sad oni anonimni smsovi pa polako...

znam odlicno kakvi su za bilo sta...em ne znaju em nece da priznaju da ne znaju pa se inate i nadrndaju cim pomenes drugo misljenje
sve se svodi na to koliko si uporan kao pacijent
ne treba ih pustiti da te smandrljalju, treba zauzeti stav i nema mrdanja, pa nek svoju mamu odjjebava na brzinu.....
90 posto lekara je to samo zbog prefiksa, 10 posto je normalno...kad naidjes na nekog od 10 posto cuvaj ga mazi i pazi :lol: kad naidjes na ove karakondzule to treba samo ostro da vis kako oce samo kad pokazes zube
ti si samoj sebi najvaznija, tvoje zdravlje i zivot su u pitanju i nema sta ko da nece da napise....samo se tako postavi....

znaci mozes da stignes do vma samo ako hoces....moze cak i opsta praksa za neke stvari da da uput za vma, samo nece da kazu, cute ko mule ;)

Znaci da budem jos ostrija...Ne ono dopizdelo mi je vise ajde bolest ok,nego i ovo grcenje sad bas sam pocela i hodati dugo da izmorim sebe a ono eto od glupih lekova.Neka ceracemo se mi ne mogu da budu oni zaguljeni koliko ja mogu samo da mi pukne do kraja fitilj.

ja kad sam zadnji put htela na vma, zvala sam odeljenje koje mi je trebalo da pitam ciji uput mi treba i rekose opsta praksa daje uput i 1500 din se placa pregled, zakazivanje na 2 ned
medjutim tad mi je trebalo u roku od par dana pa nisam otisla, nasla sam drugo resenje
to je bilo pre neku god, bas kad su poceli da rade sa nama smrtnicima
sad kontam da je veca para mozda, ali ako stvarno ima neki dobar strucnjak onda vala vredi dati nego se drnadi sa stazistima po nekim levim bolnicama....

klinicki je njesra jer se sjati cela srbija pa ne mozes da stignes na red
bolje onda gradska, ili bezanija, ili vec koja ti je najbliza....
a ako ti se cini da ti nesto ne valja lepo zoves vma pa pitas ciji uput sve ce ti reci...
e vala ako ti i oni ne odgovaraju onda se seli u kanadu :lol:

Back