sunchaya
Buduća legenda
- Poruka
- 40.882
ma nisam ni htela da tražim. aknadu šteste nego samo hoću ako imam pravo na punu platu a ne 65% da mi daje punu platu.Mora prvo lekar u nalazu da je oceni tako pa da bude prijavljena povreda na radu od strane poslodavca inspekciji rada u roku od 24h i mora da bude popunjen povredni list i dostavljen lekaru, a onda komisija te zdravstvene ustanove daje mišljenje pa sve to ide u RFZO. Postoje rokovi i može prilično nastradati ako ih nije ispoštovao.
Ako je sve to odradio onda imaš pravo na 100% prosečne zarade prethodnih 12 meseci a ne niže od najniže utvrđene znači minimalac(bez prevoza,toplog obroka,regresa) minimalno.
Samo kako je povreda na radu ako nisi bila prijavljena makar taj dan kao prvi(pa neka je i naknadno tog dana preko ventralnog registra podneo)?
Proveri ti svoj status.
Inače naknadu štete samo ako je poslodavac odgovoran za povredu u smislu da je zbog neadekvatnih uslova nastala a realno mislim da ovde nije to slučaj.
verovatno će oni mene čim sve ovo prođe da šutnu ali na bolovanje imam pravo. oni svako malo zovu da pjtaju jel radim vežbe i jel mogu da hodam a na otpusnoj listi čiju kopiju sam im dostavila stoji BEZ OSLANJANJA NA POVREĐENU NOGU NAREDNA 3 MESECA. ne smem ni da stojim ni da sedim samo ležim ko balvan dok ta pločica ne uraste u kost rekli su mi da je bio baš. nezgodan prelom.
a sad još zatvoriše i banje
Poslednja izmena: