Bolovanje & Minimalac

Stojkov Menidjer

Stara legenda
Poruka
81.583
Zloupotreba nije upotreba već - pokvarenost

"Minimalac" je umesto privremene krizne restriktivne i kratkoročne mere, gde preduzeće 6 meseci može da isplaćuje takvu "zaradu" zaposlenima pa onda ili katanac ili bolja plata, sa modernim "industrijalcima" postade - jedina plata, regularna i podrazumevana.

E sad - bolovanje...

Dok vakcinisani a opet zaraženi Kovidom moraju 14 dana u obaveznu samoizolaciju dotle država nije preduzela ništa po pitanju "industrijalaca" sem "tople preporuke da ne smanjuju platu ako može"?
Kao da su gradjani u privatnom sektoru u nekoj drugoj dimenziji?

Poslodavci, čast izuzecima, ipak i Kovid tretiraju sa 65% prihoda, nemaju obavezu pa zašto bi?

E medjutim, mene zanima da li je tačno da se od minimalca NE SME ODUZIMATI nikakav iznos?

Hvala

"Minimalac" je umesto privremene krizne restriktivne i kratkoročne mere, gde preduzeće 6 meseci može da isplaćuje takvu "zaradu" zaposlenima pa onda ili katanac ili bolja plata, sa modernim "industrijalcima" postade - jedina plata, regularna i podrazumevana.

E sad - bolovanje...

Dok vakcinisani a opet zaraženi Kovidom moraju 14 dana u obaveznu samoizolaciju dotle država nije preduzela ništa po pitanju "industrijalaca" sem "tople preporuke da ne smanjuju platu ako može"?

Poslodavci, čast izuzecima, ipak i Kovid tretiraju sa 65% prihoda, nemaju obavezu pa zašto bi?

E medjutim, mene zanima da li je tačno da se od minimalca NE SME ODUZIMATI nikakav iznos?

Hvala

Истина је.

Боловање не може плату да спусти испод минималца.

Истина је.

Боловање не може плату да спусти испод минималца.
pa šta onda da rade zaposleni kojima se tako obračuna a "ne sme" jer postoji podela u privatnom sektoru na one koji su na neodredjeno i one koji su na odredjeno?

Loš poslodavac može da "reguliše" obe grupe radnika ali je grupa "na odredjeno" ranjivija - evo ti ceo tvoj minimalac, istekao ti ugovor, dovidjenja.

E sad - bolovanje...

Hvala
Može da se oduzima. Ako imas kredit, izvršitelja itd.

Malo je nezgodno za one koji rade obračun zarada da oduzimaju od bolovanja ako je preko 30 dana i ne isplacuju odmah nego cekaju refundaciju. Tako da tu moze da se desi da ti preskoce neku obustavu.

Može da se oduzima. Ako imas kredit, izvršitelja itd.

Malo je nezgodno za one koji rade obračun zarada da oduzimaju od bolovanja ako je preko 30 dana i ne isplacuju odmah nego cekaju refundaciju. Tako da tu moze da se desi da ti preskoce neku obustavu.
ovo za kredite i dugovanja razumem i to se vodi pod trošenje zarade iako to mnogi ne doživljavaju intelektualno i emocionalno na taj način nego "jao šta dobih od plate za onu ugaonu garnituru i tv 72", šta da radim sovim?"
Pa ih onda "zažuljaju" kolege bez kredita tj po njihovom vidjenju "dobili veću platu" (?!)
Nažalost takav je narod pa onda ovi iole pismeni to umeju da "iskoriste" u dalji socijalni inženjering a u zavisnosti šta žele da pistignu u kolektivu a to su rdničke razmirice da ne bi bili složni oko svojih potraživanja.

Tužno ali istinito, moj CV je čist Eldorado svakakvih sam se nagledao ali pamtim samo ljudine i od kolega i od poslodavaca.

Dragi, a i ostali forumaši,

saopštavam sledeću vest:

"Privatna firma u kojoj radim, ne samo da mi je produžila Ugovor o radu u momentu otvaranja bolovanja po isteku prethodnog (!) nego je UVAŽILA TOPLU PREPORUKU VLADE SRBIJE da vakcinisanim radnicima, koji su zbog stalnih kontakata sa neodgovornim klijentima priučenih sa viralnih mreža ponovo fasovali Kovid-19 (SARS-Cov2), ISPLATI 100% DOHODKA zbog pandemijskog bolovanja (!!!)"

E TO JE PRIVATNIK!
ŽIVEO MI GAZDA!
PORASTO MU JOŠ TOLIKI!
USRAO GA JACKPOT NA KLADIONICI!
ZABORAVILI NA PUMPI DA MU NAPLATE!
SAMO VRH STOPERKE GA ZAUSTAVLJALE NA AUTOPUTU!
ŽENA MU MISLILA DA SU ONO SAMO BIZNIS KONTAKTI U TELEFONU!

:vatromet:
:zurka:

p.s. plata i markica u fulk-u, jedino me zaobišao bonus zbog izostajanja, preživeću

p.p.s moderator/ka da ne menja sdržaj kako bi ostali privatnici videli! :rtfm:

Back