BOLONJA-jel to obmana prevara i laz ili..??

paja1408

Buduća legenda
Poruka
34.639
stariji sin je imao sastanak na katedri ETF u nisu..posto je 5 godina istog ETF-studenti su trazili da se katedra izjasni---koje zvanje ce imati nakon zavrsenih studija..?? i gle cuda---iako je prilikom upisa ETF tvrdjeno da ce biti MASTER-i..sad im je receno da nece..vec dipl.ing. a ko zeli zvanje master--mora da plati...znaci nista nece dodatno polagati vec samo da plati oko 1000 evra...
pa jel ovo normalno..??

jeste
prevara na nashe vlastite ochi!
prave od nashe dece debile!
i na sve to mi pristajemo i shirimo ruke!
zashto se nemachka vraca na stari (doskoro nash) sistem,ako je bolonja dobra!
to je proizvodnja kadrova kao na pokretnoj traci.
brzo i ne kvalitetno!to je sushtina bolonje!
zashto na Kembridzu ili hardvardu ne uche po tom sistemu...oksfordu...
nego knjiga pa guli...
eto...trazhili ste,gledajte!

Našo je šta da studira....:roll:

Što ga nisi slao na višu poslovnu u Blace? :lol:
ah...tu skolu je hteo da zavrsi tako sto bi se kladio samnom u 2000 evra..ali da je zavrsi za 5 meseci i to pored ovog fakulteta...izgleda da je izuzetno ozbiljna skola...vidim ko je sve zavrsava..za 3-4 godine nece imati nijednog policajca bez te skole...pored policije vole je i u drzavnoj upravi,carinici i mnogi drugi koji nisu u srednjoj mogli da imaju ni 3.00 prosek...

jeste
nego knjiga pa guli...

kako god..pre upisa na ETF u konkursu je tvrdjeno da se nakon zavrsetka 5 godina ETF-a postaje master...da je program prilagodjen master studijama...i sta sad..?? zasto da dam 1000 evra a za uzvrat ne dobijam nikakvo znanje dodatno za te pare..??

kako god..pre upisa na ETF u konkursu je tvrdjeno da se nakon zavrsetka 5 godina ETF-a postaje master...da je program prilagodjen master studijama...i sta sad..?? zasto da dam 1000 evra a za uzvrat ne dobijam nikakvo znanje dodatno za te pare..??

Zato sto fali para u budzetu sutra za proslavu. ;)
Sve je to vama vasa borba dala. :D (ne ti licno, ali znas sta mislim)
:D

Pored sto je grad, Bolonja, sta je to ?

jeste
nego knjiga pa guli...
To uopste nije sustina Bolonje, nego su je nasi totalno pogresno interpretirali. Tacnije, onako kako njima odgovara... zapravo njihovom dzepu.
Bolonja propisuje standard rada (koji uopste nije los) i neke minimalne kriterijume da bi se nesto zvalo fakultet. Niko tebi ne brani da radis na nivou nekog Kembridza, Oksforda i slicnih univerziteta (Harvard je u Americi).
Nasi dziberi su videli u svemu foru kako da jako malo rade, a da za to uzmu jako mnogo para.

Zvaka za ludaka.
Tu glupost cujem jedino kad pricam sa nekim sa tih prostora, a vidis nikad mi nije palo na pamet da priupitam sta je to.
Cuti dobar je, ETF, sa tim moze nesto i da radi, najezim se kad mi neko kaze kako studira na Pravnom ili Ekonomskom :hahaha:

eehh da si ovde video bi svasta...nikle su neke skole vise i visoke svuda po srbiji...zavrsavaju se samo tako...i sve to odlazi u javni sektor...drzava samo gleda u diplomu i odredjuje platu po tom bezvrednom papiru...a vlasnici diploma u najvecem broju slucajeva ne umeju da ubodu vola u ****...i tako sav posao pada na starije srednjoskolce koji su prinudjeni da tumace zakone i da rade kako oni misle da treba...i eto ti muke i birokratije...i drzavi ne pada na pamet da to ispita...

eehh da si ovde video bi svasta...nikle su neke skole vise i visoke svuda po srbiji...zavrsavaju se samo tako...i sve to odlazi u javni sektor...drzava samo gleda u diplomu i odredjuje platu po tom bezvrednom papiru...a vlasnici diploma u najvecem broju slucajeva ne umeju da ubodu vola u ****...i tako sav posao pada na starije srednjoskolce koji su prinudjeni da tumace zakone i da rade kako oni misle da treba...i eto ti muke i birokratije...i drzavi ne pada na pamet da to ispita...

Zbog svega toga ne bi ziveo u Srbiji da mi je celu daju (Deltu, itd.).
Ponekad pomislim da taj narod definitivno nije normalan sta je sebi dozvolio i sta je od drzave uradio.
Da covek povrati. :bljak:

ako su tako naveli u upisnom materijalu treba da napise zalbu ministarstvu, pa ako oni odbiju da ih tuzi zajedno sa ministarstvom

medjutim, vecina fakulteta bolonja sistema ima osnovni + master studij (3 + 2 godine) , gdje prve tri godine i 180 ects bodova ne vrijede nista (tj bachelor je kao visa skola iako to zovu "diplomirani.."- vecina placenijih i ozbiljnijih poslova kao osnovni kriterijum za zaposljavanje navode 240 ects bodova) bez mastera i dodatnih 120 ects bodova. uobicajeno je da ta dva ciklusa imaju razlicitu cijenu, bilo da se radi o drzavnim ili privatnim fakultetima, pa su se u dekanatu dosjetili da im fali para ili da su bili ovce prilikom prvobitnih obecanja

Zato sto fali para u budzetu sutra za proslavu. ;)
Sve je to vama vasa borba dala. :D (ne ti licno, ali znas sta mislim)
:D

Pored sto je grad, Bolonja, sta je to ?

Американизација школског система http://sr.wikipedia.org/wiki/Болоњски_процес

Један од плодова оваквог система је између осталог "А,Б,Ц систем или другим речима затупљивање деце и студената дебилним системом учења и полагањем испита као што је нпр. заокруживање 3 понуђена одговора, при чему се ученик/студент не подстиче да сам укључи мозак и упише свој одговор, већ бира нешто што му је већ унапред сервирано.

Zbog svega toga ne bi ziveo u Srbiji da mi je celu daju (Deltu, itd.).
Ponekad pomislim da taj narod definitivno nije normalan sta je sebi dozvolio i sta je od drzave uradio.
Da covek povrati. :bljak:

sto se tice ove teme...do god se bude u srbiji vrednovala iskljucivo diploma bez obzira da li iza nje stoji znanje i sposobnosti--dotle ce biti moguce diplomu i kupiti...ako se zadje po jadnoj srbiji i prebroje samo nepismeni savetnici predsednika opstina koji pojma nemaju sta im je posao i koji to oni posao znaju da rade...kad bi se ta bagra koja je politicki postavljena ,politicki i na mito zavrsila skole--ko zna koliko bi para ostalo u budzetu..

ako su tako naveli u upisnom materijalu treba da napise zalbu ministarstvu, pa ako oni odbiju da ih tuzi zajedno sa ministarstvom

medjutim, vecina fakulteta bolonja sistema ima osnovni + master studij (3 + 2 godine) , gdje prve tri godine i 180 ects bodova ne vrijede nista (tj bachelor je kao visa skola iako to zovu "diplomirani.."- vecina placenijih i ozbiljnijih poslova kao osnovni kriterijum za zaposljavanje navode 240 ects bodova) bez mastera i dodatnih 120 ects bodova. uobicajeno je da ta dva ciklusa imaju razlicitu cijenu, bilo da se radi o drzavnim ili privatnim fakultetima, pa su se u dekanatu dosjetili da im fali para ili da su bili ovce prilikom prvobitnih obecanja

slicno sam i ja sinu predlozio..videcu dal ce imati podrsku od kolega..al kaze da dolaze ljudi koji su zavrsili 71 godine..plate i dobiju diplomu master-a...

Болоња је последња фаза уништавања образовног система у нашој земљи. Ово је катастрофа тотална. Све се ради због поена, нема више озбиљног спремања испита. Резултат је полузнање и незнање...Глупим људима се лако манипулише, зато наше министарство просвете и подржава овај циркус...

Aklo svi ne počnemo razmišljati ,neće biti ni Srba ni Hrvata. Imat ćemo islamsku džaqmahiriju. Muslimani se množe geometrijskom progresijom. :kafa:

Pa sta kazes da pravimo novu Jugoslaviju. :D
:hahaha: Vi Hrvati ste meni carevi, a nema mi nista milije nego kad yebete u zdrav (diskutabilno) mozak ove zute Srbe tj. beogradske jugoslovene, a oni se IJOPET k'o telad prime na bratstvo i jedinstvo. :rotf:

Pravo da ti kazem boli me Q i za jedne i za druge, uzeli ih "vekovni prijatelji" (Englezi/Francuzi - Nemci) za ovce i porobili majmune, pa se sada svadjaju ciji je gazda bolji. :mrgreen:

Болоњска декларација,
ЗА И ПРОТИВ
има доста аргумената.
Међутим проблем је што се у овој држави све ради половично,
и селективно,
како коме одговара.
Тако да ни један факултет у Р. Србији није потпуно имплементирао правила из декларације,
него шта је коме одговарало,
па је лош образовни систем,
који је постојао до сада постао још гори.

Вечито се кукало како код нас студенти дуго студирају а у Европи и САДу то све иде у року.

Па нормално да је све у року када полажу у сегментима.
Ко што рече ''експерт хашког тужилаштва''
парафразирам
није знање некакви подаци које имате у глави,
знање је да знате где да тражите одговоре на питања...

Болоњска декларација,
ЗА И ПРОТИВ
има доста аргумената.
Међутим проблем је што се у овој држави све ради половично,
и селективно,
како коме одговара.
Тако да ни један факултет у Р. Србији није потпуно имплементирао правила из декларације,
него шта је коме одговарало,
па је лош образовни систем,
који је постојао до сада постао још гори.

Вечито се кукало како код нас студенти дуго студирају а у Европи и САДу то све иде у року.

Па нормално да је све у року када полажу у сегментима.
Ко што рече ''експерт хашког тужилаштва''
парафразирам
није знање некакви подаци које имате у глави,
знање је да знате где да тражите одговоре на питања...

raznorazni eksperimenti nas skupo kostaju...vecito nesto eksperimentisemo...kad se setim suvarovog usmerenog obrazovanja---mozda je od tada krenuo sunovrat...

raznorazni eksperimenti nas skupo kostaju...vecito nesto eksperimentisemo...kad se setim suvarovog usmerenog obrazovanja---mozda je od tada krenuo sunovrat...

Мислите оно 8+2+2 је л' то?

Знам катастрофа,
али овај систем треба мењати под хитно, али под хитно и то од вртића до докторских студија све,
ово је катастрофа.

Back