Bolna ovulacija ili nesto drugo,pomoc

Ana zeka

Početnik
Poruka
6
Postovanje i pozdrav svima!

Imam jedan problem koji me kopka i muci mesecima,ne mogu vise cutati moram sa nekim i da popricam.
U aprilu ove godine sredinom ciklusa sto predpostavljam da je u tom periodu bila ovulacija imala sam bolove u donjem delu stomaku (predeo oba jajnika i materice).Kada sam dobila redovnu menstruaciju bolovi su bili neizmerno jaki da je hitna pomoc dosla na kucnu adresu jer se nisam mogla pomeriti od jakih bolova.
Narednih meseci sam imala redovne cikluse,bez bolova.Medjutim iz meseca u mesec u danima kada je ovulacija imam jake probode u desnom jajniku,nekad u oba jajnika a nekad u celom donjem stomaku da me primora da lezim.
Bolovi su kratkotrajni,traju 1minut nekad i do 10-tak minuta,ali idu u serijama pa malo iritiraju.Nenajavljeno se pojave a zena kao svaka zena ne moze stalno sedeti kod kuce.Mora nesto i raditi a i pri tom ici u nabavku.
Isla sam kod ginekologa.Uradila sam ultrazvuk.Jajnici su cisti bez cisti.Uradila sam Papa-test i on je uredu.Kolposkopski pregled grlica bez i sa premazom uradjen,u redu je.Doktorka je zadovoljna izgledom grlica,kaze zene mogu da mi pozavide.Sve odlicno a ja kukam :dash:

Da li neko od Vas zena ili ako ima neki lekar koji mi moze dati neki savet kako da resim ovaj problem?
Prosli mesec mi se javio blazi oblik hirzutizma i trazila sam od ginekologa pilule koje bi mi to resile i ublazile ove bolove.S obzirom da sam unazad nekoliko godina koristila pilule da uredim ciklus.Zadnje 3godine ciklusi su normalni i bezbolni.Medjutim 6meseci unazad ja bas imam problema sa tim bolovima.Brine me hirzutizam i masna koza koji se pojacavaju.Verujem da je u pitanju neki hormonski disbalans ali doktorka ne bi nista prepisivala od pilula zato sto su mi ciklusi uredni :(

Da li se ujedno bolovi mogu povezati i sa apstinencijom koja traje duzi vremenski period?

Ja znam da kad sam ja imala bolove tako godinama i pre toga sam isla kod zene ginekologa isto je tvrdila nista ovo ono ali "bitno" joj je bilo da ja sto pre zatrudnim(posle sam cula da tako radi svima koje nisu radjale al nebitno sad),i popi*dim ja i nisam isla tako skoro 2 godine i cutala....i trpela....i odem ja na salter i kazem sestri da hocu da promenim doktora i hocu kod muskarca i nasla ona meni tog i tog.Ja znam samo da me je lik pregledao i nesto "namestao" jbm li ga ne znam kako se to kaze i pitao gde me boli i pipao stomak i tako,stvarno ne znam strucan naziv za to.Uglavnom to vece sam dobila i od tog pregleda imam da ne ureknem i doktora i sve redovne i skoro bezbolne menstruacije,ono boli me ali nije to niiiistaaaa sto brufen ne resi.Tako da ili promeni dr ili vidi da te ta tvoja ispipa,otkud znam na stomaku trazi jednom rukom bolnu tacku a unutra "namesta",i bices ti ok.Tacno znam kako ti je.samo ja sam luda pa sam ko mazga trpela.

U vezi tvojih problema,sa bolnim ovulacijama,mogu ti reci sledece. Prvo sto moras da uradis,to je da odes na pregled,u neki od nasih uglednih Klinickih centara.
Sto se tice tvoga misljenja-pitanja, da li su tvoji problemi,u vezi sa seksualnom apstinencijom,koja traje duze vremena.Odmah da ti kazem,da to apsolutno nije
razlog.Da apstinencija vodi u bolest,onda bi sve monahinje-kaludjerice,bile bolesne i imale tegobe slicne tvojim. Jer kao sto znas,Monahinje od rane mladosti,pa
do kraja svoga zivota,nemaju seksualne odnose,jer su se zavetovale Bogu,na moralnu cistotu.Dakle,ostaje ti,da kao sto rekoh,odes na kompletan pregled,kojim
ce se ustanoviti priroda i poreklo tvojih tegoba.

U vezi tvojih problema,sa bolnim ovulacijama,mogu ti reci sledece. Prvo sto moras da uradis,to je da odes na pregled,u neki od nasih uglednih Klinickih centara.
Sto se tice tvoga misljenja-pitanja, da li su tvoji problemi,u vezi sa seksualnom apstinencijom,koja traje duze vremena.Odmah da ti kazem,da to apsolutno nije
razlog.Da apstinencija vodi u bolest,onda bi sve monahinje-kaludjerice,bile bolesne i imale tegobe slicne tvojim. Jer kao sto znas,Monahinje od rane mladosti,pa
do kraja svoga zivota,nemaju seksualne odnose,jer su se zavetovale Bogu,na moralnu cistotu.Dakle,ostaje ti,da kao sto rekoh,odes na kompletan pregled,kojim
ce se ustanoviti priroda i poreklo tvojih tegoba.

za ovo apsolutno nisi u pravu
glava kontolise sve funkcije u telu, disbalans dovodi do problema
monahinje su same donele odluku da sebe uskracuju za seksualne odnose i da se posvecuju bogu..molitvom uspostavljaju balans
osoba cija odluka nije da zivot provede u apstinenciji moze i te kako da ima problem zbog neuskladjenih hormona u telu

ja sam imala intenzivna produzena krvarenja i savet je bio ili revizija materice ili seksualni odnos odmah drugog dana, jer hormoni koje telo luci prilikom orgazma dovode do balansa estrogena i progesterona, pa samim tim nema ni produzenih obilnih krvarenja

ovo vazi samo u slucaju da ne postoji neki miom koji izaziva krvarenje, vec je krvarenje posledica normalnog sazrevanja i pucanja jajne celije

Ciklusi su mi uredni i potpuno bezbolni.Desava se nekad da me pred ciklus bole krsta ili da osetim peckanje pred sam ciklus.
Sto se tice monahinja,radila sam u ustanovi u cijoj blizini se nalazio manastir.U razgovoru sa njima i mladim monahinjama.Takodje i one su imale probode u stomaku,neredovne cikluse,obilna krvarenja.Cak su neke ulazile i u prevremeni klimaks.One su isto zene kao i mi,takodje odlaze na pregled ginekologu.Uglavnom sve imaju hormonski disbalans i problem sa ciklusom.
Moj ginekolog svaki put me pita sto ne poradim na temi zaceca.Cak mi je dala savet da je idealno vreme sada u ovom periodu.
Zato sebi postavljam pitanje da nema veze sa apstinencijom.
Bojim se da mi se ne poremeti ciklus.
Danas ceo dan me boleo stomak,periodicno.Cak sam osetila neko puckanje u predelu jajnika.Verujem da je u pitanju ovulacija.Brinu me bolovi koji su intezivni iz meseca u mesec :(

Pa da zenskim doktorima je resenje uvek u zacecu,neemaaa veeeezeee sto ti neces to,nisi sigurna,ne mozes zbog ovoga Ili onoga....Nauci da si ti za nju samo broj bre zivot je u tvojim rukama a ne neke klimaktericne babe.
Vidi,ti nisi luda nisi nista umislila da ti je,znaci imas tegobe,i ti si u pravu,ako nece da ti pomogne jedna ima druga zena,treca,muskarac,bilo ko samo da se ne patis.Ja sam se patila bila sam budala,nemoj i ti.

Poslednja izmena:

Back