Bolje je Maji Zezelj...

ariela

Aktivan član
Poruka
1.483
Od pre neki dan kad sam cula da je novinarki Maji Zezelj pozlilo cesto pomislim na nju ina to kako je eto zivot nepredvidiv...Ona je jedna osoba vredna postovanja odlicno radi svoj posao i volim da slusam dnevnik dok ga ona vodi...na zalost snaslo je to sto je snaslo i danas cujem da pored ozbiljnosti njene situacije ima vidova poboljsanja...Hvala Bogu...Zadivljuje i odziv toliko ljudi na fejsbuku da pomognu a tako bi trebalo da smo slozni u svim akcijama...Jos jednom da kazem: Zelim Maji da uskoro ozdravi i da bude sve u redu...a znam da i vi to svi ovde takodje zelite...

Saopštenje porodice Maje Žeželj
Porodica voditeljke Dnevnika RTS-a Maje Žeželj, koja se zbog teške bolesti već 10 dana nalazi na intenzivnoj nezi u Kliničkom centru Srbije, danas je objavila saopštenje u kojem se zahvaljuje lekarima, brojnim prijateljima i poštovaocima, ali ujedno od svih medija traži poštovanje prava na privatnost. Navodeći da su se u pojedinim medijima pojavile brojne i uglavnom netačne informacije o bolesti Maje Žeželj, porodica ukazuje da to predstavlja povredu zakonom zagarantovane privatnosti pacijenata, kao i da takve spekulacije bližnjima stvaraju veliku i nepotrebnu bol. Majino stanje je i dalje ozbiljno, ali su uočeni znaci poboljšanja - navodi se u saopštenju i ukazuje da konačna prognoza o dužini lečenja još nije moguća. Zahvaljujemo Majinim kolegama iz onih medija koji su poštovali naše pravo na privatnost i čuvali nam preko potreban mir u ovakvoj situaciji, a od drugih očekujemo da će ispoštovati to zakonom zaštićeno pravo i potrebu da o bolesti razgovaramo u krugu porodice i lekara - naglašava se u saopštenju.

A o kojoj bolesti je lec? posto u prvi mah se pricalo samo o tome kako je temperaturu imala,pa se nesto pogorsalo a sad vidim da se mole dobrovoljni davaoci krvi . Tu sam se setio jednog da kazem poznanika koji je u 29 godina cini mi se dobio visoku temperaturu,lezao par dana kuci misleci da je rec o obicnom gripu,posto mu se nije spustala visoka temperatura otisao kod lekara tamo mu konstatuju da ima leukemiju posle dva dana je preminuo,da ne poverujes ali eto.

Poslednja izmena:
U je sto ste sad neke sad mene zivo zanima sta je jer zena navodno do juce bila sve ok zdrava prava i onda odjednom umire i sve to sto joj se desava .
Meni to sasvim nemoguce da si sad ok a onda za 15 min imas 41 temp.
Al dobro sad sta god da je nadam se da ce se oporaviti ne toliko nje radi nego dece radi, kad god se tako nesto desava ja nekako prvo na decu mislim.

I sad ne bi da zvucim nesto bzvz al ja ne shvatam toliku famu koja se desava majke mi.
Te grupa podrske na fb , te tema na forumu ....ok postujemo lik i delo al opet meni je to sve preterano.

Meni je neverovatan fenomen da se sjati milion ljudi da da krv, a SVAKI dan se javljaju slični slučajevi, porođaji, saobraćajke, operacije itd. a rezerve krvi na minimalnom minimumu. Kad treba da daš krv za nekog anonimnog, onda je frka da se prodaje, a kad je u pitanju neko poznat, onda je to ok :neutral:

nekada takve stvari mogu i da zasmetaju. stvarno ne znam sta se njoj dogodilo i koja je bolest u pitanju, ali zasto bi neko anoniman bio manje vredan? i zasto zaboga ljudi polete za poznatima? da li mozda ocekuju da ce im ta krv koju su dali doneti popularnost ili da sutra pricaju kako je bas ta njihova krv spasila Maju i njen zivot, kao da su neki bitan faktor? :roll: ljudi umiru svaki dan, svaki dan neko na ovom svetu sazna za neku dijagnozu od koje se dize kosa na glavi, pa nikom nista, trpi i trpi porodica i oni najblizi, ne zvone na sva zvona. jeste mozda ovo malo bzvz, ali je tako kako je.

Pa to vam kazem.
Aj sad da ne govorimo o Maji , njen lik na stranu al aj da pricamo o fenomenu "neko" je nastradao naspram neko je nastradao .
Sto je sad "neko" toliko bitan a neko manje bitan.
I na kraju cime su nas ti tv ljudi , ti likovi koje vidimo na televiziji, ne poznajemo i ne znamo kakvi su zapravo, toliko zaduzili ili fascinirali da kad im se nesto desi sitan vez zalopojki ispredamo naspram nekih mozda dobrih ljudi koje muci isto pored kojih bi prosli ne bi se ni okrenuli ???

Pa to vam kazem.
Aj sad da ne govorimo o Maji , njen lik na stranu al aj da pricamo o fenomenu "neko" je nastradao naspram neko je nastradao .
Sto je sad "neko" toliko bitan a neko manje bitan.
I na kraju cime su nas ti tv ljudi , ti likovi koje vidimo na televiziji, ne poznajemo i ne znamo kakvi su zapravo, toliko zaduzili ili fascinirali da kad im se nesto desi sitan vez zalopojki ispredamo naspram nekih mozda dobrih ljudi koje muci isto pored kojih bi prosli ne bi se ni okrenuli ???

Ne..aj sad da govorimo o maji..a ti ako imas nesto pametno izvoli na zivotinje pa tamo otvori temu i palamudi

Meni je neverovatan fenomen da se sjati milion ljudi da da krv, a SVAKI dan se javljaju slični slučajevi, porođaji, saobraćajke, operacije itd. a rezerve krvi na minimalnom minimumu. Kad treba da daš krv za nekog anonimnog, onda je frka da se prodaje, a kad je u pitanju neko poznat, onda je to ok :neutral:

Evo posto bi dete od 2 god skapiralo zasto..zato sto ih gledamo svaki dan i osecamo se kao ih poznajemo..ulepsavaju nam zivot pa da im se oduzimo mozda..da ih sretnemo na ulici mozda bi popricali sa njima i pruzili ruku..a na neke nepoznate nikad necemo pomisliti..jel ti jasnije?

upravo, mene to najviše smorilo, razočaralo, zabrinulo u celoj priči

Аман људи, поштедите Мају и њене родитеље од Ваше знатижеље. Ево, поновићу молбу њених родитеља:

Saopštenje porodice Maje Žeželj
Porodica voditeljke Dnevnika RTS-a Maje Žeželj, koja se zbog teške bolesti već 10 dana nalazi na intenzivnoj nezi u Kliničkom centru Srbije, danas je objavila saopštenje u kojem se zahvaljuje lekarima, brojnim prijateljima i poštovaocima, ali ujedno od svih medija traži poštovanje prava na privatnost. Navodeći da su se u pojedinim medijima pojavile brojne i uglavnom netačne informacije o bolesti Maje Žeželj, porodica ukazuje da to predstavlja povredu zakonom zagarantovane privatnosti pacijenata, kao i da takve spekulacije bližnjima stvaraju veliku i nepotrebnu bol. Majino stanje je i dalje ozbiljno, ali su uočeni znaci poboljšanja - navodi se u saopštenju i ukazuje da konačna prognoza o dužini lečenja još nije moguća. Zahvaljujemo Majinim kolegama iz onih medija koji su poštovali naše pravo na privatnost i čuvali nam preko potreban mir u ovakvoj situaciji, a od drugih očekujemo da će ispoštovati to zakonom zaštićeno pravo i potrebu da o bolesti razgovaramo u krugu porodice i lekara - naglašava se u saopštenju

Evo posto bi dete od 2 god skapiralo zasto..zato sto ih gledamo svaki dan i osecamo se kao ih poznajemo..ulepsavaju nam zivot pa da im se oduzimo mozda..da ih sretnemo na ulici mozda bi popricali sa njima i pruzili ruku..a na neke nepoznate nikad necemo pomisliti..jel ti jasnije?

Ja bih se složila sa ovom konstatacijom. Ne vidim šta tu nije jasno. Bolest je strašna, ali nas mnogo više potrese kada se to desi nekome koga poznajemo.
Maju ne poznajemo, ali smo je toliko puta gledali da ipak ne možemo ostati ravnodušni.
Meni je konkretno u njenom slučaju strašno što ima dva mala deteta i sve vreme samo na njih mislim. :(

Ja bih se složila sa ovom konstatacijom. Ne vidim šta tu nije jasno. Bolest je strašna, ali nas mnogo više potrese kada se to desi nekome koga poznajemo.
Maju ne poznajemo, ali smo je toliko puta gledali da ipak ne možemo ostati ravnodušni.
Meni je konkretno u njenom slučaju strašno što ima dva mala deteta i sve vreme samo na njih mislim. :(

Slažem se potpuno sa gore navedenim. Nekako mi ona deluje kao retko normalna i OK osoba u moru ovih spodoba što iskaču sa tv ekrana... A i ima malu dečicu i nekako, sve mi je to strašno, ništa manje nego da se desi nekom drugom ali eto, ona je sticajem okolnosti poznata široj javnosti, te se zato digla tolika "prašina" da kažem... nema tu ništa loše, naprotiv.

Najiskrenije joj želim da ozdravi i ostavi ove muke iza sebe što pre :heart:

Ne radi se vise samo o Maji Zezelj, doslo j do raznih spekulacija o njenoj bolesti, olako se iznose neproverene i, pre svega, netacne informacije.
Ne mislim konkretno na Macku, znam da ona nije mislila nista lose, ali ne moze se tek tako objaviti da neko u Srbiji boluje od Legionarske bolesti.
Dovoljno je da jedan panicar dobije grip, odmah ce da izgugla sta je to i da trci na Institut za tropske i infektivne bolesti, da piskara po forumima i eto ti opste panike bez razloga!

Pravo zboris!

Evo, ako (nedajboze) Milki Canic zatreba moja krv - ima da trcim da joj dam. :lol:

Back