"Bolje biti sam nego u lošem društvu",

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nikad nisam živjela sama tako da ne znam tu stranu medalje ali mislim da mi ne bi odgovaralo jer ni sad ne volim biti sama u kući, nađem razlog da odem negdje ako nema nikoga 🤷‍♀️
Pa niko nije reko da samo sedimo u kući.
Naravno društveni život je normalan. Konkretno u mom slučaju jednostavno sam razočarana u bilo kakvu zajednicu i nemam nameru više bilo kome da verujem i da se upuštam u avanture.
Propustila sam priliku kad je bilo vreme, sad mi više nije nidokoga.
Nema rođenog koji bi mi odgovarao.
Komplikovana sam baba. :malav:

Sta mislite o single by choice osobama?
Osobe same po sopstvenom izboru.. kojih je sve više.
Koji bi to bili moguci razlozi po vama da neko odabere da živi sam.

Sebicnost, lenjost, samodovoljnost, netrpeljivost prema drugima u svom životnom prostoru, strah od zajedništva ?
Msm da su razlozi manje, više nebitni.
Samoća je izbor častan i hrabar. Ofc,...ne mora biti i često i nije "doživotna presuda".
Lično smatram da mogu biti mnogo bolji partneri, nego osobe koje nikada nisu živele same, jer takve osobe zapravo ne poznaju sebe, već se samo prilagođavaju drugima kao i životu u zajednici.

nije lako živjeti sam ali mislim da je još teže živjeti u lošoj zajednici. Kada bih se odlučila da živim s nekim samo bih očekivala da smo približno istih moralnih načela, obrazovnog i materijalnog statusa i da imamo još nešto toga zajedničko... Inače radije sama nego s nekim uz koga ću se osjećati usamljeno i iskorišteno u smislu da samo ja radim, stvaram i kreiram dok on gleda sa strane uz komentar a lako je tebi kada si...

Msm da su razlozi manje, više nebitni.
Samoća je izbor častan i hrabar. Ofc,...ne mora biti i često i nije "doživotna presuda".
Lično smatram da mogu biti mnogo bolji partneri, nego osobe koje nikada nisu živele same, jer takve osobe zapravo ne poznaju sebe, već se samo prilagođavaju drugima kao i životu u zajednici.
Ako su dugo bili samci tesko se prilagodjavaju.

Sebicnost, lenjost, samodovoljnost, netrpeljivost prema drugima u svom životnom prostoru, strah od zajedništva ?
Možda loš odnos tog istog društva prema njemu, ili ranijih iskustava sa društvom.

Definitivno je bolje biti sam nego u drustvu nekog ko ti ne prija ni kao prijatelj a kamoli kao partner...
Usamljenost je veci problem od samoce i zbog usamljenosti se mnogi zatrce i budu sa bilo kim
samo da ne budu sami...ja nisam iz te price i mislim da je to kod mene genetski "poremecaj"...:lol:
Sve zene iz moje familije koje su ostale same iz nekog razloga nisu kasnije pristajale na kompromise
samo da ne bi bile same...

Vrv losa iskustva
Svako ima periode kad bira da bude sam, kad prija, isto kao sto se bira da se bude sa nekim. Sve je to ok, to su faze.
E sad ako mislis na one sto budu sami godinama/decenijama, ono sto ja znam u rl to su osobe koje su prosle neka traumaticna iskustva, nisu se izborili sa time, vec plivaju u toj traumi i na zalost bacaju godine na samocu, jer misle da se na taj nacin bore da traumom. To nije borba to je prepustanje. Al da bi to shvatili treba se posedi neko vreme prekoputa psihologa.
Posebno kad su stari ljudi u pitanju toga ima dosta, i to je tuzno, biti sam u starosti je tuzno

nije lako živjeti sam ali mislim da je još teže živjeti u lošoj zajednici. Kada bih se odlučila da živim s nekim samo bih očekivala da smo približno istih moralnih načela, obrazovnog i materijalnog statusa i da imamo još nešto toga zajedničko... Inače radije sama nego s nekim uz koga ću se osjećati usamljeno i iskorišteno u smislu da samo ja radim, stvaram i kreiram dok on gleda sa strane uz komentar a lako je tebi kada si...
Zahebano je potrefiti biti zajedno sa nekim slicnim sebi.Obicno je moguce sudbinski.Ovako ako se bira cepidlaci obicno se promasi.Slazem se bolje sam(sama) nego muciti se u vezi.Mucenje u vezi je gore od svake samoce.

Zahebano je potrefiti biti zajedno sa nekim slicnim sebi.Obicno je moguce sudbinski.Ovako ako se bira cepidlaci obicno se promasi.Slazem se bolje sam(sama) nego muciti se u vezi.Mucenje u vezi je gore od svake samoce.
Moje poimanje je da ne treba birati one koji su nam previše slični.
Najbolje je birati osobe koje poseduju neke dobre karakteristike koje mi sami ne posedujemo.
S druge strane, zarad te dobre karakteristike, može da se oprosti tuđa mana.

Poenta je u toleranciji prema tuđim manama.
Tuđe navike, mane, sklonosti mogu nekog svrstati u to "loše društvo" ali ako osoba ima kvalitete koje mi ne posedujemo, te mane se potiru.

Možda moje rečenice deluju konfuzno, ali ono što želim reći je osobe oba pola lako odbacuju druge, a ne uzimaju u obzir svoje nesavršenosti.
Gledajući tuđe nesavršenosti, zaboravljamo da pogledamo sebe.

Back