Bolest zvana politicka korektnost ili Kako li dođosmo dovde?

Pa svi vi trampovci veličate slobodu govora i mislite da tu spada da možeš reći svašta koliko god to bilo uvredljivo za nekoga drugog. U suštini ta neograničena sloboda govora može da postoji u privatnim odnosima pa da od toga ispadne na kraju tuča, neka tužba a možda i ništa ali ako se taj način komunikacije prebaci i na televiziju kao i u politički život u Srbiji dobiješ demonstracije i bojkot izbora a u Americi dobiješ tuče izmedju antife i proud boys, dobiješ juriš na Kapitol. I šta ti tu vidiš dobro ja ne znam. Samo vidim negativne posledice tog govora bez filtera koji veličate.
vidi, mene tramp podseca na mog sina, samo se zafrkava, zeza se, ali mi ne pravi probleme, neozbiljan je, ali me ne ugrozava, imali smo ga 4 godine, i ja o politici uopste nisam ni bio zaokupljen....ali sam ocekivao relaksaciju odnosa sa rusijom, a sa kinom ekonomsko zatezanje samo
ali vi sada zamenjujete teze, i za svakodnevnu bajdenovu propast krivite trampa
antifa je spaljivala citave cetvrti, zauzimala teritorije, sa ozruzjem i cnn su to zvale mirnim protestima, velicali ste kriminalce kao neke borce za slobodu [zaboravio si da je to prvo razradjeno obojenim revolucijama, nisi cuo: znamo da je sob, ali je nas sob? ne znas da je nas srbe prvo cnn satanizovala pa onda tek bombardovala?
koji bre juris na kapitol? balavurdija je navucena i cak su mene neki diskutanti prozivali da li sam bio? jel ti stvarno mislis da sam ja toliko glup, pa da i dan danas sedim u zatvoru zbog pisljive namestaljke? dalje, zar ti stvarno mislis da su SAMO trampovci ''jurisali na kapitol''? jel ti stvarno mislis da je esli bebit stradala slucajno? jel ti stvarno mislis da su izbori bili posteni, ako je dokazano da je pored margine od 10ak hiljada glasova mi nadjosmo 15ak hiljada dupliranih i tripliranih u az, zaboravih kaunti? bajdenova podrska danas je 30%, nema sansi da je on dobio izbore, kamala je izvestacena, da ni ona nema sanse za buduce, pa koga bi ti 2024 ako ne trampa koji je nevidjeno popularan, moras da priznas, ako se i cnn utronjao?

jedino logicno objasenje, i dokazi su tu, naravno, je da je pokraden,a ko krade taj i laze

ako je mnogo omrazen, kao tramp kod tebe, jel u redu da se pokrade na izborima?

Poslednja izmena:
vidi, mene tramp podseca na mog sina, samo se zafrkava, zeza se, ali mi ne pravi probleme, neozbiljan je, ali me ne ugrozava, imali smo ga 4 godine, i ja o politici uopste nisam ni bio zaokupljen....
ali vi sada zamenjujete teze, i za svakodnevnu bajdenovu propast krivite trampa
antifa je spaljivala citave cetvrti, zauzimala teritorije, sa ozruzjem i cnn su to zvale mirnim protestima, velicali ste kriminalce kao neke borce za slobodu [zaboravio si da je to prvo razradjeno obojenim revolucijama, nisi cuo: znamo da je sob, ali je nas sob?
koji bre juris na kapitol? balavurdija je navucena i cak su mene neki diskutanti prozivali da li sam bio? jel ti stvarno mislis da sam ja toliko glup, pa da i dan danas sedim u zatvoru zbog pisljive namestaljke? dalje, zar ti stvarno mislis da su SAMO trampovci ''jurisali na kapitol''? jel ti stvarno mislis da je esli bebit stradala slucajno? jel ti stvarno mislis da su izbori bili posteni, ako je dokazano da je pored margine od 10ak hiljada glasova mi nadjosmo 15ak hiljada dupliranih i tripliranih?
Kada je Tramp došao na vlast prvo se desio onaj Čarlotstvil ili Šarlotsvil gde su nekakvi redneci, nacisti i rasisti krenuli sa bakljama da marširaju i brane nekakve spomenike južnjaka i konfederacije koji su trebali da budu uklonjeni. Onda je došla antifa da se bije sa njima i stradala je neka devojka koju je pregazio desničar. To je bilo 2017 a pre toga je Tramp tokom kampanje 2015 i pobedom na izborima 2016 svojim govorima bez filtera ohrabrio takve likove da marširaju sa bakljama i da brane Konfederaciju. Njih je uvek bilo da se ne lažemo, samo što im je Tramp dao vetar u ledja. Kao što je uvek huligana bilo u Srbiji ali Vučić ih je sasvim moguće ohrabrio govorima bez filtera i tabloidima prema opoziciji da klepe Borka Stefanovića bokserom po glavi nakon čega su počeli protesti. Zatim u Americi se desio slučaj Flojd, da budemo realni toga je uvek bilo, mada ovog puta na specifičan način, kolenom po vratu. Pošto panduri se obično izvuku ako izrešetaju nekog crnca u Americi taj pandur je verovatno smatrao pa sada kad je tu Tramp izvuću se i ja za mnogo očigledniji zločin od rešetanja. I eto, naveo sam ti primere kako pogani govori nekih političara dovedu do nasilja na sve strane. A inače nije samo Tramp svojim govorima doprineo nasilju nego i demokrate koje su ga medijski satanizovale i tako mu vraćale što ih on naziva lopovima, pedofilima i izdajnicima. Zato su i podržale nasilnu antifu. Samo ja smatram da je Vučić kod nas prvi počeo sa preteranim blaćenjem protivnika baš kao i Tramp još tokom kampanje 2015/16. Sve posle toga su posledice, bojkot kod nas a u Americi antifa presreće trampovce...

Pa svi vi trampovci veličate slobodu govora i mislite da tu spada da možeš reći svašta koliko god to bilo uvredljivo za nekoga drugog.
a evo ti i odgovor koji sam ti obecao, sad sam srocio u glavi tek:
moj hriscanski moral je da hriscanin moze da se zrtvuje svojom voljom, ali da nikada ne sme da zrtvuje drugoga...
i pazi ovo: ti zrtvujes i mene i trampa [i ko zna koga bi jos], a nasa retorika, i sto pricamo svasta, ti je samo alibi, opravdanje sto nas zrtvujes - to je narvno samo moje misljenje, a ti se neces sloziti

brane nekakve spomenike južnjaka i konfederacije koji su trebali da budu uklonjeni.
to se zove revizionizam, putin je strucnjak za vas revizioniste istorije... mislim, da ne bagatelisemo, ne mozete vi sada da prepravljate istoriju kako vam je cef, odnosno neki upravo to rade - zavadjaju da bi vladali a ti ako to ne vidis, menjaj bre do mile volje, skidaj spomenik liju, pa stavi onom krimosu koji je opet navucen i od njega namerno napravljena zrtva... daleko bilo da omalovazam iciji zivot, ali njemu je namesteno, sigurno mu nije receno da ce morati da bude ubijen kolenom da bi mu dizali spomenik umesto amerkcih istorkjskih licnosti - revizionizam, cak perverzija istorije
Pošto panduri se obično izvuku ako izrešetaju nekog crnca u Americi taj pandur je verovatno smatrao pa sada kad je tu Tramp izvuću se i ja za mnogo očigledniji zločin od rešetanja.
on jeste to mislio, ali oni koji su ga poslali na zadatk - nisu
vidi nadji jos nekog naivnog kao ti, a ja ti kazem NAMESTALJKA, kao i kapitol

to se zove revizionizam, putin je strucnjak za vas revizioniste istorije... mislim, da ne bagatelisemo, ne mozete vi sada da prepravljate istoriju kako vam je cef, odnosno neki upravo to rade - zavadjaju da bi vladali a ti ako to ne vidis, menjaj bre do mile volje, skidaj spomenik liju, pa stavi onom krimosu koji je opet navucen i od njega namerno napravljena zrtva
Prvo moraš da se zamisliš kao čovek od boje i da uvidiš da njima smeta Konfederacija kao i Srbima što smeta NDH ili Rusima, Jevrejima što smeta nacistička Nemačka. Takodje kao što Poljacima i Istočnoj Evropi smetaju komunjarski spomenici.

Poslednja izmena:
Prvo moraš da se zamisliš kao čovek od boje i da uvidiš da njima smeta Konfederacija kao i Srbima što smeta NDH ili Rusima, Jevrejima što smeta nacistička Nemačka. Takodje kao što Poljacima i Istočnoj Evropi smetaju komunjarski spomenici.
pa ja nisam stavio zastavu konfederacije na kucu, nego komsija... u stvari ovaj je vec drugi
ja ti kazem da sam sa obojenima dobar, i da im drugi podvaljuju da od krimosa prave heroja, zrtvu, isti oni koji su imali pretke robovlasnike, npr. kamala,
i sta cemo sada da podrzimo antifu, da spalimo sve? neko njih namerno kriminalizuje da ne traze reparacije legalnim putem, a to su demokrate koje ih guraju da pale kvartove, posalju cnn da balave dok ovi pale, i obojeni izvise za reparacije
e, da se pitao li general https://teachinghistory.org/history-content/ask-a-historian/24634

p.s. a bajden je imao i te kako rasisticke ispade

Poslednja izmena od moderatora:

Back