Bolest zvana Facebook

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Moherka

Zainteresovan član
Poruka
159
Imala sam facebook nalog godinu dana i sa obzirom da sam bila jako aktivan korisnik smatram da mi je 1/4 iste godine izgubljena, salu na stranu :D, drustvene mreze su ozbiljno zaživele zadnjih godina! Sada mogu da se pohvalim da ga nemam vec jakih mesec dana. Jako mi smeta sto kuda god da se krecem cujem o nekim pricama sa fejsa, svi o svima znaju sve, cak i ako se ustvari u zivotu nisu videli i to nekako utice na to da se zakida na kvalitetu zivota i smanjuje potreba za pravom komunikacijom medju ljudima. Jos jedan od razloga sto ga apsolutno hejtujem je sto mnoge obaveze zanemarujemo traceci vreme na istom. No, necu sad ja da izmisljam toplu vodu ovde! :) Smatram da su ljudi toga svesni i da kada bi se većina odlučila na gašenje naloga i povratak života na ulice to ne bi bio nikakav problem, no da li su ljudi sposobni da tako nešto pokrenu, ko gubi, a ko dobija time? Kako stojite tim raznim komunikativnim mrežama? Da napomenem krsta je nešto sasvim drugo, tu ima i edukacije koliko-toliko. :D PRICAJTE :D

Fejsbuk je neviđena budalaština....
Kada sam počinjao da otkrivam čari neta,otvorio sam nalog.
I zajeb'o se.
Sada ne mogu da se otresem.
Od bračnih i vanbračnih ponuda.
Više i ne čitam,odmah ona plastična čaša....
Zajeb je što nisam znao,pa klikn'o na neko "levo" dugme.
A,one,k'o lavina .....!
Zasipaju, stra' Bož'a !

Jebbo fejsbuk !

Nemam nalog na fejsu, imam na tviteru, ali to je nebo i zemlja jer na tviteru ne komuniciram ni sam kim koga licno poznajem (ne mojom krivicom, nego niko iz ekipe nema nalog z:lol: ), nego uglavnom sa strancima razglabam o raznim temama...

I mene jako nervira sto bukvalno ceo zivot preselio na glupi fejs. Ja sam ga privremeno ugasila bar dok ne prodje ispitni rok, vec nekih mesec dana tako. Udjem povremeno jednom u nedelju dana samo da pogledam grupu od fakulteta ima li kakvih novosti vezano za profesore, ispite, potpise itd i odmah potom ugasim. Smatram da mi je do sad oduzimao previse vremena koje je bukvalno baceeno u nista, iako ja to sad ovde govorim jos nisam svesna tog bacenog vremena, a bojim se kad me stignu godine da cu pasti u tesku depresiju zbog protracenog vremena :D

Nemam nalog na fejsu, imam na tviteru, ali to je nebo i zemlja jer na tviteru ne komuniciram ni sam kim koga licno poznajem (ne mojom krivicom, nego niko iz ekipe nema nalog z:lol: ), nego uglavnom sa strancima razglabam o raznim temama...

To je vrlo smislen razlog zašto biti na netu-upoznati nove ljude.Šta imam da razglabam na Fejsu sa ekipom koju znam, ionako se viđamo gotovo svakodnevno.

I mene jako nervira sto bukvalno ceo zivot preselio na glupi fejs. Ja sam ga privremeno ugasila bar dok ne prodje ispitni rok, vec nekih mesec dana tako. Udjem povremeno jednom u nedelju dana samo da pogledam grupu od fakulteta ima li kakvih novosti vezano za profesore, ispite, potpise itd i odmah potom ugasim. Smatram da mi je do sad oduzimao previse vremena koje je bukvalno baceeno u nista, iako ja to sad ovde govorim jos nisam svesna tog bacenog vremena, a bojim se kad me stignu godine da cu pasti u tesku depresiju zbog protracenog vremena :D
Jooj znam to aktiviranje i deaktiviranje, deaktiviram, ispljujem ga i namerno napisem neki status tipa J*** nikad vise! Da mi kasnije fora to bude razlog da se neblamiram i vracam nalog i opet, pa sam pravila i novi nalog sa 10 prijatelja, racunam manje ih je aj da ustedim kredit manje cu ici na fejs i na kraju sam na oba naloga lepo promenila sifre, napisala na papir, deaktivirala i bacila papir u smece, i sta mi treba za skolu zovem i pitam. :D

To je vrlo smislen razlog zašto biti na netu-upoznati nove ljude.Šta imam da razglabam na Fejsu sa ekipom koju znam, ionako se viđamo gotovo svakodnevno.

Pa jeste, al vise volim da upoznam uzivo ljude a ovaj fejs stedi kredit i svi ga imaju pritom pa eto, no necu da ga branim, pljujte ga, to mi namera! :D :D Msm da bi se otkacila i ne-vratila nalog!

Pa jeste, al vise volim da upoznam uzivo ljude a ovaj fejs stedi kredit i svi ga imaju pritom pa eto, no necu da ga branim, pljujte ga, to mi namera! :D :D Msm da bi se otkacila i ne-vratila nalog!

Pa nisam zagovarao ideju da se ne treba upoznavati .z:) Ako se Fejs koristi kao zamena za mobilni telefon , šta ima veze,koristan je .Mada je tu Skajp ipak daleko bolji ako se koristi kao zamena za mobilni ili kao videofon.Problem je što na Fejsu neko može imati nekoliko hiljada kontakata što upoznavanje svih tih ljudi čini vrlo nezgodnim,gotovo neostvarljivim.A većinu i ne zanima da se upoznaje .

Pa nisam zagovarao ideju da se ne treba upoznavati .z:) Ako se Fejs koristi kao zamena za mobilni telefon , šta ima veze,koristan je .Mada je tu Skajp ipak daleko bolji ako se koristi kao zamena za mobilni ili kao videofon.Problem je što na Fejsu neko može imati nekoliko hiljada kontakata što upoznavanje svih tih ljudi čini vrlo nezgodnim,gotovo neostvarljivim.A većinu i ne zanima da se upoznaje .
U tom slučaju se slažem u potpunosti. :)
Jeste dobar u nekim slučajevima (msm i na fb i na skajp) al pogresno se koristi to je sigurno, umesto pomagala ispadne da ono kontrolise nas tj. nas zivot i to je jako iritantno. :)

To se zove mreža za socijalizaciju ili nešto u tome smislu. A realno gledajući ljudi se sve manje socijaliziraju ilitiga druže. Sve se svodi na nešto virtualno. FB nije loš ako se koristi samo za održavanje nekih veza, npr. sa kolegama sa faksa iz drugih gradova ili sl. Onako, nekad se popričati sa njima malo, dogovoriti se za druženje kada budu dolazili u tvoje mjesto.

Iskreno, ja bi ga isključio da mi nije par tih kolega sa faksa i jedne cure.

Nažalost, sve je manje druženja uživo, ono po igralištima, iza škole, po podrumima.

To se zove mreža za socijalizaciju ili nešto u tome smislu. A realno gledajući ljudi se sve manje socijaliziraju ilitiga druže. Sve se svodi na nešto virtualno. FB nije loš ako se koristi samo za održavanje nekih veza, npr. sa kolegama sa faksa iz drugih gradova ili sl. Onako, nekad se popričati sa njima malo, dogovoriti se za druženje kada budu dolazili u tvoje mjesto.

Iskreno, ja bi ga isključio da mi nije par tih kolega sa faksa i jedne cure.

Nažalost, sve je manje druženja uživo, ono po igralištima, iza škole, po podrumima.
Za zaplakati..........:(

E da je samo Facebook problem...sam kopjuter udaljava čoveka od realnog života...to će i uništiti čoveka.

rq1wT.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back