Bolest na usta ulazi

Poruka
4.292
Idem tako u mega giga marketima ovim multinacionalistickim i gledam sta ljudi kupuju kad dodjem do kase i cudom se ne mogu nacuditi. To sve same neke hemije, glrickalice gazirani napici, neke cokolade, slatkisi, i tu i tamo neka kobasica, salama, a jos redje neka pomarandza ili banana. I posle se pitamo odakle toliko bolestine i toliko smrtnih slucajeva i umiranje mladih ljudi.

Aman ljudi pa jel ste vi normalni, kupujte bre hranu koja ima visoku biolosku vrednost a nemojte tesko smece koje ama bas nicemu ne doprinosi vasem organizmu a enormno skodi.

Znaci visoko bioloski vredne namirnice su one koje sa malom kolicinom zadovoljavaju meoma mnogo biolosku potrebu vaseg organizma. Znaci sadrzi visoke vrednosti vitamina, belancevina, proteina, enzima...

U najvrednije namirnice za nas organizam su VOCE ORGANSKO, POVRCE ORGANSKO, NEPRERADJENO MESO ORGANSKO (DAKLE NISU KOBASICE, SALAME, KONZERVE I SLICNO), MELKO ORGANSKO, SIRA ORGANSKI, MED, JAJA I TACKA

U VREDNE ALI POTENCIJALNO OPASNE NAMIRNICE SPADAJU NEORGANSKO VOCE, POVRCE, NEPRERADJENO MESO, MLEKO I SIRA.

U VREDNE ALI VISOKO OPASNE I RIZICNE JA BIH REKO I OTROVNE NAMIRNICE NA DUZE STAZE SPADAJU SALAME, KOBASICE, KONZERVISANO MESO U KONZERVE I SVE ZIVOTINJESKE NAMIRNICE UPAKOVANE U KONZERVE ALI KAO I VOCE I POVRCE UPAKOVANO KOJE SE NE LJUSTI TIPA PASULJ, GRASAK, PAPRIKA, ITD ITD.

TOTALNO BIOLOSKI BEZVREDNE NAMIRNICE KOJE APSOLUTNO NE DOPRINOSE VASEM TELU ALI ZATO SU PA MOGU RECI CAK I OTROVNE PRI DUGOTRAJNOJ KONZUMACIJI COKOLADE, KAO I SVI MOGUCI SLATKISI, GAZIRANI I NEGAZIRANI NAPICI SVI APSOLUTNO BEZ OBZIRA STO LAZU NA ETIKETAMA TIPA BEZ SECERA, BEZ KONZERVANSA , 100% VOCE I SLICNE SARENE LAZI, GRICKALICE APSOLUTNO SVE MOGUCE, TORTE, ILI BILO STA STA JE UPAKOVANO U BILO KAKVO PAKOVANJE.

JEDNOSTAVNO RECENO JEDITE SAMO ONO STO JE BILO DOSTUPNO U OBLIKU I NASIM PRECIMA OD PRE 200, 300 GODINA A SVE ONO STO NIJE JEO NAS PREDAK NEMOJTE NI VI.

ne može da se ima i za lekove i za organik, moja pumpica je sa participacijom okruglo 1000 dinara, organska junetina kilo od 1200 pa na gore, a ono što na crno zaradim ne može da najami za sve, plus sam sama, kako žive porodice sa više dece nemam pojma, ali da razmišljaju o organik hrani sa 50-60 000 prihoda i poplaćaju sve dažbine i školske ili obdanišne potrebe za decu, pa nema teorije...nemoj da misliš da su ljudi glupi ili neobrazovani, jednostavno kupuju ono što mogu i kad mogu i ne mogu da biraju..

Salim se, od kako postoji hrana koja nije zdrava, konzumira se, racunam tu i koka kolu i salame i bukvalno sve sto je stetno i sto svi znamo ali opet se konzumira, sad je problem sto su gotovo u svemu ubaceni GMO pa i kad kupis "zdravu" hranu ona moze biti stetnija od hrane koja nije zdrava, uzmi za primer da si kupio puno voca i povrca i mislis da jedes zdravo a u stvari jedes hranu punu GM organizma i pesticida ...

pa to mu dođe tuga najveća, znaš da je otrov i nekvalitetno a moraš nešto da jedeš ili da crkneš od gladi....ajd sad ja tu malo karikiram, uvek se može bar neki mali izbor napraviti, malo prilagoditi koliko god je moguće kad živiš u gradu i zavisiš od prodavnice....a opet, ne možemo svi da živimo na selu i sami sadimo povrćke i voćke, stil života nam to ne dozvoljava...gadno nam se piše definitivno...

sve travnato je relativno ok i nije mnogo prskano, ja sad otkrila proso pa ga koristim umesto pirinča, dal je GMO nemam pojma al i ne razmišljam, za mene me nije šteta velika,
nekako računam da dijabetičari imaju najzdraviju ishranu pa u okviru toga šta se iskopa i iskombinuje to je najbolje...ma to postao rudarski posao, šta jesti...paradajz, tikvice, boranije, grašci to na čekanju do onog letnjeg domaćeg.....nisam ja baš nešto opsednuta, za mene se ne brinem, moje prošlo, al mi dece žao..

Nema pravih dokaza da “udara” ni na onog ko je pojede, a ne na naredna kolena.
Drugo, zena je 1952. godiste, cisto sumnjam da planira da radja.
Trece, ako se i ova tema pretvori u anti-gmo panel, ide pod kljuc

GMO i pesticidi su dva para cipela. Ja nemam problem sa GMO, ali sa pesticidima ihihihi.
U principu ne postoji ta zdrava hrana, barem ne za krajnjeg korisnika.
Jabuke se prskaju otrovima barem 15x godisnje, zemlja se vise ne okopova nego se naprska nekim otrovima jer je tako jednostavnije
i onda na takvoj zemlji proizvodis " zdravu hranu". Zivotinje se kljukaju antibioticima i hormonima za rast, otuda je i meso jako jeftino
i dostupno svakome svaki dan.

Ja licno ne jedem vec godinama piletinu i svinjetinu , ali ne zato sto kao nije zdrava nego sto nema vise nikakav ukus i miris.
Svinjsko meso kosta valjda 3-4 evra kilogram, svinsjko meso od "starih sorti" svinja kosta 40 evra kg.
Zdravu hranu je nemoguce proizvoditi u uslovima trzisne privrede. Moguce je, ali covek zeli da svaki dan jede meso, zeli da uz kilo mesa dnevno
kupuje i sir, dobro vino, usput da ima i auto, ajfon, da mu bude ugodno i toplo, a to sve zajedno nekako bas i nije moguce.

Sa ribom je situacija jos katastrofalnija. Ribe iz ribnjaka su cist otrov, u morima i rekama ribe skoro da vise i nema.

Ma ko bre jede kilo mesa dnevno?
Sve stoji što kažeš za proizvodnju, al ja ne znam baš nikoga ko jede kilo mesa nedeljno a kamo li dnevno.
Mi imamo sreću pa mahom većinom jedemo domaće.
Luk, paradajz, paprika, krastavci, tikvice sami uzgajamo.
Tako i voće, svih fela koje i inače jedemo. Kupujemo samo citruse i banane.
Med je naš domaći. Svinje, pilići i ovce takođe.
Razmišljala sam da kupim dehidrator voća/povrća pa da sami pravimo i začine za jela, kao i sušena voća/povrća.
Iskreno, da moram da kupujem hranu lepo bih se roknula.

Ma ko bre jede kilo mesa dnevno?
Sve stoji što kažeš za proizvodnju, al ja ne znam baš nikoga ko jede kilo mesa nedeljno a kamo li dnevno.
Mi imamo sreću pa mahom većinom jedemo domaće.
Luk, paradajz, paprika, krastavci, tikvice sami uzgajamo.
Tako i voće, svih fela koje i inače jedemo. Kupujemo samo citruse i banane.
Med je naš domaći. Svinje, pilići i ovce takođe.
Razmišljala sam da kupim dehidrator voća/povrća pa da sami pravimo i začine za jela, kao i sušena voća/povrća.
Iskreno, da moram da kupujem hranu lepo bih se roknula.
Jedna cetvoroclana porodica, svakako da jedan covek ne jede kilo mesa dnevno.
Ja tebi ne verujem da imas i ovce, a ako ih imas onda ti zavidim na njima do neba.:)
Uostalom, ovce su OK, njih ne mozes da prevaris ( iako kazu da su glupe, ali su valjda najpametnije na svetu jer da nisu
ne bismo ih imali i dan danas na svim kontinentima u svim mogucim klimatskim zonama:worth:
Isto vazi i za koze.

Nego ja tebe mora da posetim:)

Jedna cetvoroclana porodica, svakako da jedan covek ne jede kilo mesa dnevno.
Ja tebi ne verujem da imas i ovce, a ako ih imas onda ti zavidim na njima do neba.:)
Uostalom, ovce su OK, njih ne mozes da prevaris ( iako kazu da su glupe, ali su valjda najpametnije na svetu jer da nisu
ne bismo ih imali i dan danas na svim kontinentima u svim mogucim klimatskim zonama:worth:
Isto vazi i za koze.

Nego ja tebe mora da posetim:)

Dobro da, uvek uzimam dvočlanu porodicu kao neki parametar :rumenko:
Imamo ovce, ali nažalost nikako ne mogu da ubedim ostatak ekipe da treba da zapatimo barem dve kozice, imaju neki otpor prema jaretini, potpuno nejasan meni.
Bože zdravlja i malo sreće, vidim se za jedno deset godina na salašu pa će biti i koza i svega.

jetru treba svakako detoksikovati i procistiti krvne sudove
unos stetnih materija je preveliki da se nista ne preduzima jer sanacija stete je skuplja nego prevencija i dugotrajnija i ima limitirane rezltate i ne dovodi do vracanja u predjasnje stanje vec moguce

Hajde ti antiteoretičaru zavera, napiši ovde barem dva razloga zašto bi mi Srbi trebali da u svoj jelovnik uvrstimo GMO biljke, Biljke kojima korovi i biljne bolesti ne mogu naškoditi, i koje insekti zaobilaze u širokom luku.

Ali neka budu razumni, razložni i logički utemeljeni.

Poslednja izmena:

Back