Bol u zubu

Meklaud

Iskusan
Poruka
5.921
Ljudi valjda mi se toliko upalio živac da anestezija uopšte nije delovala.Zubarka mi je pročistila koliko je mogla i stavila lek za umrtljivanje.Uveče me je opasno bolelo.Ustao sam ujutru sa doplinom u tom delu vilice.Žigalo meje pa kljuckalo u vilici.Oko podneva se smirilo.Na podne sam zaspao i sad,mene zub kao zub više ne boli,ali kad glavu zabacim unapred ili se onako blago zakašljem da otklonim promuklost mene ceo desni deo glave malo zaboli.Strašno.Da li će zub utihnuti dp kraja.Inače od hrane taj cement se malo nagnječio,malo je i napuknuo,osećao sam u ustima povremeno lek

Ljudi valjda mi se toliko upalio živac da anestezija uopšte nije delovala.Zubarka mi je pročistila koliko je mogla i stavila lek za umrtljivanje.Uveče me je opasno bolelo.Ustao sam ujutru sa doplinom u tom delu vilice.Žigalo meje pa kljuckalo u vilici.Oko podneva se smirilo.Na podne sam zaspao i sad,mene zub kao zub više ne boli,ali kad glavu zabacim unapred ili se onako blago zakašljem da otklonim promuklost mene ceo desni deo glave malo zaboli.Strašno.Da li će zub utihnuti dp kraja.Inače od hrane taj cement se malo nagnječio,malo je i napuknuo,osećao sam u ustima povremeno lek
Kada zub boli, obično ga snimaju jer je vrlo verovatno zagnojilo kod živca, a kada se to dogodi, onda anestezija nema mnogo efekta. Zato se pije lek koji ti daju pre nego što ti izbadi sam zub. Meni je zub bio za vađenje, ali nisu mogli odmah to da urade upravo zbog gnoja koji se morao očistiti. Uzmi pij terapiju koju ti kaže zubar i onda vadi.

Kada je zub pod upalom,niti sme da se radi nista na njemu,a pogotovo da se vadi.zato zubar treba da ti da antibiotik,koji treba da pijes,bar 7 dana.Iako prestane bol i splasne otok,ako ga ima,lekovi se piju 7 dana jer je toliko potrebno da antibiotik resi sve probleme u vezi upale.

Kada je zub pod upalom,niti sme da se radi nista na njemu,a pogotovo da se vadi.zato zubar treba da ti da antibiotik,koji treba da pijes,bar 7 dana.Iako prestane bol i splasne otok,ako ga ima,lekovi se piju 7 dana jer je toliko potrebno da antibiotik resi sve probleme u vezi upale.
Meni je jednom vadio zub pod upalom.Rekao ne može da se spase i moram da ga vadim.Anestezija uopšte nije delovala, još je došlo i do lomljenja zuba.Bilo je nešto najstrašnije.
Plašim se da mi se to ne desi sad opet.Javio sam se na vreme za ovaj,lečili su ga mesecima, i sad kad je ova skinula cement da ga finalizira ono još gore nego što je bio,upalio se potpuno.

Meni je davno neki zubar isto stavio nešto da umrtvi živac.To je toliko bolelo suze same išle nisam ni bila svesna da teku. I danas se sećam toga.Moj savet,menjaj zubara. Danas su svašta izmislili,mogu da ti odstrane pola tela da ne osetiš kad ti daju anesteziju.Moje skromno mišljenje(više iskustvo) ili anestezija nije bila dobra ili nestručnost davanja( postoje mesta gde se tačno daje u zavisnosti koji deo treba da utrne)

Meni je jednom vadio zub pod upalom.Rekao ne može da se spase i moram da ga vadim.Anestezija uopšte nije delovala, još je došlo i do lomljenja zuba.Bilo je nešto najstrašnije.
Plašim se da mi se to ne desi sad opet.Javio sam se na vreme za ovaj,lečili su ga mesecima, i sad kad je ova skinula cement da ga finalizira ono još gore nego što je bio,upalio se potpuno.
Samo nije pravilno leceno.Jel mozesda odes kodnekog drugog doktora.

Ujutro idi kod zubara.
Nemoj čekati. Vikend je.
Dogodi se ponekad nakon čišćenja zuba i stavljanja lijeka, da se stvore plinovi (gas) ispod.
To se očisti, pa opet sredi.

Idi kod zubara.
Moguće da te opet zaboli, da ne napišem ...vjerojatno.

Poslednja izmena:
istrpi do sutra/prekosutra možda je to reakcija na rad oko zuba ili na lek/otrov koji je stavila.
mislim da je najverovatnije da će da se smiri, ne paniči

To će se smiriti kao što već jeste dobrim delom, a cement i ako malo pukne nije strašno, to je u svakom slučaju privremena plomba i često se dešava.

Ako imaš neke sumnje idi kod zubara, ali ovo što si opisao nije ništa neobično. Anestezija nije delovala jer je zub očito zagnojen, već je neko napisao.

To će se smiriti kao što već jeste dobrim delom, a cement i ako malo pukne nije strašno, to je u svakom slučaju privremena plomba i često se dešava.

Ako imaš neke sumnje idi kod zubara, ali ovo što si opisao nije ništa neobično. Anestezija nije delovala jer je zub očito zagnojen, već je neko napisao.
Ili što bi rekao moj zubar: Da si redovno dolazio na kontrole, prao zube posle svakog obroka, koristio zubni konac i interdentalne četkice, do ovoga ne bi došlo :hahaha:

Radi se naravno. Antibiotici mogu i da ne rade, posebno ako ih neko cesto koristi.

Dve opcije su u opticaju klasicna je da se izbusi zub, otvori cista i bukvalno pritiskanjem otoka izlazi gnoj kroz zub. Olaksa se patnja i ubrza oporavak. Onda se ostavi malo otvoreno uz antibiotike, pa posle opet ciscenje i lekovi, na kraju punjenje rupe i kocic, sve to kosta prilicno i uz mnogo odlazaka kod zubara.

I druga varijanta je operacija laserom kroz desni da se dodje ciste i da se izvadi.

ako su krenule da ti otiču desni oko zuba i osećaš pritisak i bol s te strane u vilici idi odmah da ti izvadi to i očisti jer znači da ti lek za devitalizaciju ne deluje samo na živac nego na desni(i ligamente oko zuba koji ga bukvalno drže na mestu) i možeš da ostaneš bez tog zuba(a možda čak i bez zuba pored u nekim slučajevima) ako ostane tako dovoljno dugo.
Meni je jednom tako zubar stavio(prvi i jedni put) lek za devitalizaciju i pokušao da mi umrtvi zivac i krenulo tako,prvo čudan pritisak,pa bol i otok i sve više i više i već treći dan sam otišao nazad da mi to izvadi...i jedno nedelju dana je morao da mi posle toga ostavi zub otvoren da se to smiri jer se već bio rasklatio malo a živac nije bio umrtvljen nego vrlo,vrlo,vrloooo živ i video sam boga lično (a inače sam ateista pa ti vidi kako to boli) kad je pokušao da ga izvadi onom iglicom.Od tad sam popravljao još dva komada ali samo uz lokalnu anesteziju mi je vadio živ živac.

Radi se naravno. Antibiotici mogu i da ne rade, posebno ako ih neko cesto koristi.

Dve opcije su u opticaju klasicna je da se izbusi zub, otvori cista i bukvalno pritiskanjem otoka izlazi gnoj kroz zub. Olaksa se patnja i ubrza oporavak. Onda se ostavi malo otvoreno uz antibiotike, pa posle opet ciscenje i lekovi, na kraju punjenje rupe i kocic, sve to kosta prilicno i uz mnogo odlazaka kod zubara.

I druga varijanta je operacija laserom kroz desni da se dodje ciste i da se izvadi.
Ali opet treba vreme da prodje upala,da bi moglo posle da se pristupi normalnom lecenju zuba.

Ako ti je ciscen I stavljen lek onda ne treba da boli. Lek ce to da smiri za par dana. Ako je nesto jace, neka upala onda pijes antibiotik nedelju dana.

Jel si snimao zub?

Ja sam pre godinu dana imao bol na 6. Prvo sam imao utisak da me boli 5. Zub je snimljen i ustanovljeno imao sam na 6 neku cistu, ali me je kao na 5 bolelo jer se bol sirio na taj drugi zub. Onda sam prvo dobio antibiotik amoksicilin, valjda se tako zvao, zbog upale 7 dana i onda se bol smirio za to vreme i samo je izvadjen pod anestezijo. Doduse meni nije bušen I stavljan lek u zubu nego samo antibiotik za upalu.

Kakvu ti je anesteziju davala? Ako udari inekcije da umrtvi celu vilicu nema teorije da boli.

Back