Bol u uhu?

Shobota

Obećava
Poruka
74
Pre otprilike godinu dana sam leteo avionom, par dana pre toga sam se prehladio i u jednom trenutku me je jako zabolelo tokom leta. Kad sam dosao kuci.. imao sam par dana glabovolju ali je uz analgetike sve proslo... osim sto je ostao kao neki osecaj vode u usima i blage nagluvosti na desno uvo...
Nisam obracao paznju na to jer mi nije predstavljalo nikakav problem.. niti nelagodu... jedino povremeno kad bih protrljao uvo.. cuo bih, tj. osetio kako unutra ima neke tecnosti.

Sve je bilo okej do danas.. kad sam ponovo protrljao uvo.. i tom prilikom je poceo intenzivan bol. U hitnoj sam dobio injekciju dovicina i jos jednu protiv bolova... i bol je prosao. Ali je iz uveta pocela da curi bezbojno-zuckasta tecnost... npr. kad legnem na jastuk... posle 15 minuta se podignem.. jastuk je pomalo natopljen tom tecnoscu.
Pretpostavljam da je doslo do pucanja bubne opne... pa jel mozete da mi kazete nesto vise o tome? I kako da umine bol u uvu, jer je i dalje pomalo osecam (kao neko pulsiranje)??

Kod ORL specijaliste nisam mogao da odem jer kod nas, u malom gradu radi samo u prvoj smeni samo radnim danima, tako da pre ponedeljka nista.

Пуцање бубне узрокује глувоћу са стране на којој је пукла. Она има задатак да читав систем кошчица средњег ува држи напетим како би се звук преносио преко њих ка унутрашњем уву, а одатле нервима у мозак тј. центар за слух.
Описано не личи на пуцање, већ на инфекцију. Зато су ти и дали довицин. Вероватно имаш неку блажу хроничну инфекцију чим описујеш тегобе које се провлаче годину дана. ОРЛ ће ти урадити сигурно преглед и верујем да ће као налаз имати црвену бубну опну. Уз то иде и одговарајућа терапија. :)

Kul, hvala!
A kako ja do posete ORL-u da smirim ovaj bol?
Uzeo sam paracetamol 0.5 danas 2x... al' nesto bas i nije pomogao...
Jel ima neki alternativni lek.. tipa.. neke obloge.. nesto slicno?

Можеш да покушаш са уљаном ''облогом''.
Узмеш мало уља (јестивог) и у кашичици га загрејеш. Да буде млако. И успеш у уво да дође до бубне опне. Тако загрејано ће поспешити околну циркулацију и олакшати ти тегобе.

Back