Bol u testisima

Aleksandar Vlajic

Početnik
Poruka
2
pozz
imam probleme sa bolovima u levom testisu,ne boli sme stalno,samo kad dodje u kontakt sa necim,juce sam trcao,malo se istezao pre i posle trcanja,ne boli me nista kad mokrim,pocelo je danas da me boli iz cista mira
molio bih za pomoc

HVALA UNAPRED

Moze svasta da bude. Epididimitis, torzija...
Moguce da je samo mali nadrazaj ili nagnjecenje od trcanja i da nije nista.
Ako bol ne prolazi, ili ako se kojim slucajem pojaca, ako se jave i neke druge tegobe, onda obavezno kod lekara.

Nije tumor a i da jeste to je tumor koji se najlakse leci. Nije tumor 99% covece.

Ali je bitno da muskarci bar 1 mesecno pregledaju testiste, kao i zene dojke sto pregledaju prilikom tusiranja. uzmes testise i pod rukom opipavas da li ima nekih kao zrnaca u skrotumu.

Sto rece Koja moze svasta da bude kod tebe, orzija testisa, prosirena vena u testisu, a moze da bude i pocetak ingvinalne kile, makar blago prosiren ingvinalni kanal.

Posto se javilo posle trcanja, a ne npr pri dizanju nekog velikog tereta, kontam da je doslo prilikom trcanja do fizickog stresa nad testisima, pa je mozda doslo do blage torzije, ko zna.

Uzmi ustani, i nakaslji se i stegni stomak a rukom opipavaj dole, da li ti izlazi neka izbocina ili ne. Tako ces proveriti da li se npr radi o kili, mada nestrucan si ti ne mozes znati 100% ali opet probaj.

Back