a bre Milun
Buduća legenda
- Poruka
- 36.698
moras,...... bolje da se stime nosis jednu nedelju pod intezivnim vezbama nego da svoju sudbinu predas lekarima-profiterima.Sve ja tebe razumem al ja ako nmg da spavam od bolova i ako nmg da dignem ruku a kamoli da vežbam onda mi džaba
Jednom sam pisao o mom slucaju sa kamenom u bubregu al cu opet, tek da znate koliko je danasnja medicina u funkciji profita i koliko je stoga opasna po nas zivot.
Daklem, napao me kamen u bubregu, hitno sam se nasao u bolnici (nemacka) , doktori me "ispitivali" 3 dana, drzali me pod izuzetno blagim sedativima, kako bih sto vise imao bolove, da bi mi u 5 minuta do kraja radnog vremena "ponudili" operaciju koju moraju izvesti sutra rano ujutru a sada treba da me pripreme za tu operaciju. Treba samo da potpisem da sam saglasan. Nesto mi tu nije bilo logicno. Da napomenem da sam tek posle 3 dana boravka u bolnici pod jakim bolovima, slucajno "naleteo" na one sedece kade (ko je bio na urologiji zna o cemu se radi) koje se napune sa toplom vodom i tu bolesnik sedi i bolovi prodju vec posle par minuta. NE, po dolasku u bolnicu, lekar a ni sestre, me nisu obavestili o toj mogucnosti da se spasim bolova vec su me namerno drzali na bolovimo samo delimicnom anestezijom, racunajuci da cu pod neizdrzivoscu tih bolova brzo prihvatiti operaciju. A kada sam rekao lekaru da sam video te kade i da sam ih vec "probao", on mi rece "da, i to pomaze da se umanje bolovi........". Sve to me je navelo da razmislim o operaciji za koju je lekar insistirao da se moram odluciti za 5 minuta jer je "kraj radnog vremena"......a ceo dan je imao na raspolaganje da me o tome obavesti. Pod svim tim sumnjama , pozovem suprugu i obavestim je o svemu. Supruga se brzo snasla, rekla mi da ne potpisujem i za pola sata vec je bila u bolnici kod mene sa "lekom" (koga interesuje, mogu mu objasniti o kakvom se leku radi) i ja sam za par minuta napustio bolnicu pod pretnjom lekara da mu se na javljam ako opet budem imao bolove. Kasnije sam saznao da je cena jedne take operacije 7 000 evra...............tom informacijom sam kompletirao svoj stav prema medicini u kapitalistickim zemljama zapada.