Bol u ramenima

• Začetnik teme Začetnik teme Droid
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Droid

Legenda
Poruka
51.844
Stalno cim malo legnem nelagodno, naslonim se na tvrdju ili strmiju podlogu, ukocim se u predelu izmedju vrata i ramena.. pa se bol pruza uz neku tetivu nenam pojma.. od tog mesta pa uz duz vrata...

evo i sliku cu da prilozim i da obelezim gde me zaboli.. i onda kada mi supruga malo stiska tu neku zilu popusti me.. ali to traje dva tri dana.. posle opet cim nielagodno legnem (uglavnom kad gledam tv... ) opet...

Jel to reuma, istegljenje ili sta

Bol je dakle vise na povrsini nego unutra.. nisu kosti u pitanju nego te neke zile i slicno

8e794c57d1224dd58b04f673ea99f5aa.png

PS to je neka slika s neta nisam ja to :D

To je veliki problem danasnjice.Okostavanje u nekom predelu vrata i ukljeatenje nerva.To ti za sada kratko traje,jer to ume da boli i mesecima bez prestanka.Vec ti otidji kod reumatologa da ti to pogleda i da obavezno snimis Skener ili magnetnu,zavisi sta ti budu trazili.da se nadjr tacno gde je i koliko je ostecenje.sada za pocetak kupi u apoteci Gavez kremu i kutijicu konjskog gela,pa prvo nek te zena izmasira sa gavezom,da lepo utrlja,a posle toga odma konjski gel,preko toga.I to povremeno da mazes i kad te ne bolijako,vec cim osetis blazi bol.

Није то окоштавање.
Узрок је највероватније крива кичма, , што се рефлектује баш на том месту.
Лек је ојачавање мишића целог кичменог стуба, што је лакше рећи него учинити.

Deo koji si pokazao je musculus trapezius misic, koji moguce da je povredjen, a mozda su i njegove tetive u nekom zapaljenskom procesu....
I to naravno da je to, ako nije nista drugo sto moze biti, tipa bolesti drugih delova tela koje se samo na tom mestu kod tebe osecaju, poremecaji sa prokrvljenoscu, bolesti kostiju, vratnih prsljenova i ko zna cega moze biti....

Ne znam da li se kao ovaj lik bavis sportovima i radis vezbe, da li si neki fizicki jaci rad sprovodio u zadnje vreme (cepanje drva sad pred zimu i lozenje) ili nesto gurao iznad glave pa povredio taj misic ili je pocelo cisto onako, samo od sebe?

Ukoliko se javlja u neudobnim polozajima, onda nikako nemoj te polozaje ponavljati i postavljati se u njih. To nije dobro ni za zdravog coveka a kamoli za bolesnog.

Probaj da mirujes bar nedelju 2, nema neugodnih polozaja, nema fizickog rada, a onda probaj da radis vezbice razgivavanja za misic trapezius i pogotovo misice infra i supraspinatus, nadji sve na YT pa polako da se razmrdavaju i jacaju kako bi sto vise krvi dospelo na povredjena mesta....

I da, umrecu a necu saznati sta su to tacno "zile".

:mrgreen:

- - - - - - - - - -

Deo koji si pokazao je musculus trapezius misic, koji moguce da je povredjen, a mozda su i njegove tetive u nekom zapaljenskom procesu....
I to naravno da je to, ako nije nista drugo sto moze biti, tipa bolesti drugih delova tela koje se samo na tom mestu kod tebe osecaju, poremecaji sa prokrvljenoscu, bolesti kostiju, vratnih prsljenova i ko zna cega moze biti....

Ne znam da li se kao ovaj lik bavis sportovima i radis vezbe, da li si neki fizicki jaci rad sprovodio u zadnje vreme (cepanje drva sad pred zimu i lozenje) ili nesto gurao iznad glave pa povredio taj misic ili je pocelo cisto onako, samo od sebe?

Ukoliko se javlja u neudobnim polozajima, onda nikako nemoj te polozaje ponavljati i postavljati se u njih. To nije dobro ni za zdravog coveka a kamoli za bolesnog.

Probaj da mirujes bar nedelju 2, nema neugodnih polozaja, nema fizickog rada, a onda probaj da radis vezbice razgivavanja za misic trapezius i pogotovo misice infra i supraspinatus, nadji sve na YT pa polako da se razmrdavaju i jacaju kako bi sto vise krvi dospelo na povredjena mesta....

I da, umrecu a necu saznati sta su to tacno "zile".

:mrgreen:

- - - - - - - - - -

HVala jeste i ja mislim daje to to.. a zile to je ono sto je fredi kruger izvadio deci iz ruku i nogu pa ih vodio kao marionete.

- - - - - - - - - -

Ma meni treba lepa tajlandska masaza izgleda...

zezaj se ti george, al kad udjes u godinice, da vidis kako promaja samo kosi pred sobom
ja vise ne vozim auto sa ukljucenom klimom, samo sa otvorenim prozorom

Pa tos gore covece !

:hahaha:

I da, evo ti jos extremniji primer od smesne nepostojece projamijce - Kako koji god Finac, Svedjanin, Norvezanin, dodju u Srbiju, oni se cude nasem narodu sto ne smeju sa mokrom kosom da izadju napolje i sto se oko toga strecaju toliko..... Za njih je to normalna pojava i radnja !

Ne mogu da nam se nacude. :rotf:

Ceo zivot cale me ucio i vaspitavao da ne valja kada sam znojav "da se susim" jer cu uvatiti zapaljenje pluca.

Nikada se tako nisam razboleo, a zapaljenje pluca sam uhvatio leti, po najvecim vrucinama, kada nije bilo vetrova, hladnoce, znojenja i susenja, nego naletela grupa tropnih virusa i eto jedan od njih izazvao i preumoniju.

Imam prijatelja koji kada se oznoji, dodje i stane ispred klime ledene da ga osusi, i nikada se razboleo nije od toga niti imao probleme.

Neko drugi da je na njegovom mestu odmah bi se razboleo psihosomatski zbog nocebo efekta.

Cudan smo narod. Samo Srbi imaju "promaju" i jos neke stvari. :lol::whistling:

vidi, ja nikad ne susim kosu posle bazena..ni zimi..ni na -15C
samo je obrisem i izadjem napolje
i roila sam u hladnim vodama prilican broj godina..mozda je i to razlog ovih bolova
ali veruj da kad ukljucim klimu u autu, momentalno se ukocim
kad otvorim prozor, nista
verovatno mi je vazduh koji klima ohladi prehladan i misic mi odmah odreaguje

vidi, ja nikad ne susim kosu posle bazena..ni zimi..ni na -15C
samo je obrisem i izadjem napolje
i roila sam u hladnim vodama prilican broj godina..mozda je i to razlog ovih bolova
ali veruj da kad ukljucim klimu u autu, momentalno se ukocim
kad otvorim prozor, nista
verovatno mi je vazduh koji klima ohladi prehladan i misic mi odmah odreaguje

Moze to, a moze biti i sa nekim mikroorganizmima koji su redovni stanovnici klima u automobilima. :mrgreen: Tu samo sto se ne nalaze i od popa usi. :pop:

Kada citam one novine o automobilima, pa daju savete kako to treba cistiti, menajti filtere, odrzavati, izduvavati, dezinfikovati redovno.... da se najezi covek.......:zima2: A vecina vozaca nema vremena ni volje da to radi kako treba.....Mnogi pa i ne znaju da je to neka pretnja po zdravlje ljudi, bitno im samo da klima sljaka, da susti i da hladi :whistling: .

Vidis tebi je tako, a cujem primere ljudi koji mogu da nadrukaju klimu u kolima puno, ali ako otvore prozor, pa cak i samo jedan prozor pored sebe - prozor vozaca, na pola, i malko brze voze u trecoj brzini - odmah ih promaja i strujanje vazduha "ubije".

Ja nikada nisam nigde izlazio sa mokrom kosom, uvek je uvece samo perem, i odmah se zavija u peskir i sto brze da se osusi fenom, pa eto imam hronicne sinuse iako sam se extra pazio.
Neko se ne pazi i nista im nije. Znaci nije promaja, nije "prehladio si se".
A eto da sam se i ja tako zezao, odmah bi bile osude - Aha, je l vidis sta si napravio - hronicne sinuse sto si isao sa opranom (i osusenom kosom) odmah uvece u grad. :whistling:

Moze to, a moze biti i sa nekim mikroorganizmima koji su redovni stanovnici klima u automobilima. :mrgreen: Tu samo sto se ne nalaze i od popa usi. :pop:

Kada citam one novine o automobilima, pa daju savete kako to treba cistiti, menajti filtere, odrzavati, izduvavati, dezinfikovati redovno.... da se najezi covek.......:zima2: A vecina vozaca nema vremena ni volje da to radi kako treba.....Mnogi pa i ne znaju da je to neka pretnja po zdravlje ljudi, bitno im samo da klima sljaka, da susti i da hladi :whistling: .

Vidis tebi je tako, a cujem primere ljudi koji mogu da nadrukaju klimu u kolima puno, ali ako otvore prozor, pa cak i samo jedan prozor pored sebe - prozor vozaca, na pola, i malko brze voze u trecoj brzini - odmah ih promaja i strujanje vazduha "ubije".

Ja nikada nisam nigde izlazio sa mokrom kosom, uvek je uvece samo perem, i odmah se zavija u peskir i sto brze da se osusi fenom, pa eto imam hronicne sinuse iako sam se extra pazio.
Neko se ne pazi i nista im nije. Znaci nije promaja, nije "prehladio si se".
A eto da sam se i ja tako zezao, odmah bi bile osude - Aha, je l vidis sta si napravio - hronicne sinuse sto si isao sa opranom (i osusenom kosom) odmah uvece u grad. :whistling:

e sad ja kad bih ti rekla da je to zbog dobro odrzavanog energetskog polja ti bi skocio :aaa: al cu da kazem da je zbog dobro odrzavanog imuniteta, pa ces da kazezs - bravo tako treba :zag::lol:
ma servisiram je redovno i menjam filtere, ali je ne volim..natura sam tip..volim sve prirodno, sto prirodnije :)

Back