Bol u grudima

Vec dva meseca osecam bol u grudima, nije ni bol vise nelagodan osecaj. I na dodir me boli. Bila kod lekara, uradila Ekg, analizu krvi, stitnu zlezdu, bila kod Kardiologa, na ultrazvuk abdomena.... Svi nalazi su mi dobri. A bol ne prestaje. Posto sam gojazna osoba, pocela sam sa dijetom I vezbanje (Kardio vezbe po 30 min svako jutro), sada me jos vise boli. Uspela sam da skinem 8kg,ali nastavljam I dalje. Da napomenem, Kardiolog mi je prepisao tensec pola tablete svako vece (pritisak mi je uglavnom nizak ne prelazi 115 sa 75,a nekad zna da bude i 95 sa 55,narocito posle tablete, otkucaji srca su ispod 80).

Vec dva meseca osecam bol u grudima, nije ni bol vise nelagodan osecaj. I na dodir me boli. Bila kod lekara, uradila Ekg, analizu krvi, stitnu zlezdu, bila kod Kardiologa, na ultrazvuk abdomena.... Svi nalazi su mi dobri. A bol ne prestaje. Posto sam gojazna osoba, pocela sam sa dijetom I vezbanje (Kardio vezbe po 30 min svako jutro), sada me jos vise boli. Uspela sam da skinem 8kg,ali nastavljam I dalje. Da napomenem, Kardiolog mi je prepisao tensec pola tablete svako vece (pritisak mi je uglavnom nizak ne prelazi 115 sa 75,a nekad zna da bude i 95 sa 55,narocito posle tablete, otkucaji srca su ispod 80).
Tensek i jeste da regulise rad srca i otkucaje.Da budu od 70 do 75 otkucaja u minuti.I do 80 nije lose.

Isla sam, kao sto sam vec napisala. I sve je ok sa nalazima. Ekg. Ultrazvuk... U svakom slucaju hvala na odgovoru.
EKG moze da prevari tehnicare.Dok sam radio,isli smo redovno svake godine na sistematske.Covek ispred mene je bio na krevetu i uradjen mu je YKG i receno mu je da je sve u redu.Dok sam se ja skidao do pola,on je zavrsavao i ustao da se oblaci.Ja sam legao na krevet,a taj covek se jos nije ni obukao kako treba,pao je i poceo da krklja.Dok su doslji ljudi iz hitne,koja je tu blizu,covek je umro.Kada su ga iz hitne pregledali rekli su da mu je srce puklo,jer je sav bio poplavio.Ustao sam i nisam hteo da radim EKG,jer sam smatrao da je aparat neispravan i da je beznacajno uraditi bilo kakav pregled.Tako da bi to Internista ikardiolog trebali da pregledaju i da dobro oslusaju na dobre stare slusalice.Meni su tako otkrili Aritmiju i nepravilan rad srca,mada prethodni snimak sa EKG-a nije nista lose pokazivao.Meni se desilo da mi se slosilo na fizikalnim terapijama,jer imam povredu kicme.Slosilo mi se i odmah su me prebacili u hitnu,gde sam primio neku injekciju i stavili su me na infuziju.Isto su na slusalice otkrili da mi srce neravnomerno radi i da preskace.tek posle sam s tim nalazom otisao kod interniste,koji mi je dao tada Concor,a Tensek mu je zamena koji ide na recept,a Concor,ne i to mi je odmah pomoglo.Kod kardiologa je bilo samo pregled papira,oslusao me i potvrdio lecenje tim lekom.Tako da mi je sada mnogo bolje.kada su velike promene vremena,imam jake bolove u kicmi,kuku,kolenu i odskocnom zglobu i onda od jacine tih bolova pocinje srce da preskace.Onda se pojavi i bol u grudima i to veoma jak,kao da mi neko lomi grudni kos.Onda dodje do netabilnosti,drhte mi ruke i noge,moram da sednem na krevet,ne nastolicu.I meni su rekli da ne pijem vodu i secer,nego slanu casu vode.I to me oporavi za 15-ak minuta.nemoj ti to probati,nego dobro ispitaj,jer ima mnogo uzroka tih problema i treba da se nadje pravi.

Imam mali problem koji vec traje duze vreme, negde oko 5-6 godina. Ponekad mi se javi bol u grudima, na levoj strani (kod srca) ili na desnoj strani. Imam 22 godine, tj. oko 17 (u vreme skolovanja) kad je pocelo. Uglavnom me na kratko zaboli i u tom trenutku ostanem bez snage. Bol traje oko par sekundi. Kad pocne, imam osecaj laganog probadanja. Onda prodje samo od sebe. Zavisi sta u tom trenutku radim. Ako pesacim, onda nemam nekih problema, kao npr. ne moram da stajem, ali dok radim neke malo teze poslove, onda moram da stanem da bi bol prosla. Rekreativno se bavim biciklizmom. Hranu bas i ne biram. Inace, pusac sam od 6. razreda osnovne skole, ali nikad nisam puno pusio. Oko 6-8 cigareta dnevno. Tada nisam bio bas aktivan pusac, imao sam pauze po nekoliko meseci. Tek u 17. godini sam poceo redovno da pusim cigare ali nikako preko 8 cigara dnevno. Bol je i dalje bila ista (ne svaki dan, ali ponekad i vise puta dnevno). Posle skolovanja poceo sam raditi u vinogradu (teski fizicki poslovi). U to vreme sam jeo puno grozdja drobeci kospice (cuo sam da je zdravo za srcane misice). Tada nisam imao nikakvih problema. Cak sam potpuno i zaboravio na to. Tek kad sam prosle godine otisao u vojsku, poceo sam pusiti skoro kutiju dnevno. Bol se javljala ponekad, ali samo mala bol, bez osecaja slabosti. Sad sam prestao da pusim (skoro dva meseca). Nemam problem sa tezinom (oko 80kg a 180cm visine, pre vojske sam imao 73kg). Trenutno radim u obezbedjenju. Radim svaku noc i jako malo spavam. U pocetku je bio malo stresan posao. Ne koristim nikakve lekove. Bol se uglavnom javi kada sam malo nervozan ili budem napetiji nego inace. Trenutno jedem oko 1-2 puta dnevno. Uglavnom je to brza hrana, tj. sta upecam u frizideru. Dok sam radio u vinogradu jeo sam 4 puta dnevno i to veoma kaloricnu hranu, ali kao sto sam rekao, dok sam jeo grozdje nije bilo problema. Trenutno ponekad osecam bol ali ne tako jaku kao pre. U porodici niko nije imao problema sa srcem ili nekim drugim zdravstvenim tegobama.
Eto toliko za sada. Nadam se da vas nisam ugusio "nepotrebnim" podacima.
Unapred zahvalan.
Borislav
Taj osećaj kad ostaneš bez snage, kad ti se "odseku noge", imaš utisak da ćeš se srušiti, kao da ostaneš u trenutku bez napona, mi je poznat. Izaziva ga želudačna kila pritiskajući srčanu ovojnicu. Ali ja nisam osećao taj bol ?
U košticama grožđa (ja ih takođe skrcam poprilično pre gutanja) nalazi se dosta omega 6 masnih kiselina koje podržavaju funkciju nervnih čelija.
Dok si unosio omega 6 iz koštica grožđa, stanje nervnih ćelija koje i učestvuju u signalizaciji osećaja bola, se stabilizovalo.
Mislim da je to kod tebe problem neurološke prirode i da trebaš unositi što više prirodne hrane, gljiva što više, povrća, voća, čajeve koji deluju umirujuće, adaptogene biljke, i td i td.
I sve će doći na svoje mesto.
Možeš po savet kod neurologa.
Kakav psiholog ili ne daj bože psihijatar, to su gluposti.

Back