Bol plombiranog zuba

lela.jelic

Zainteresovan član
Poruka
189
Dragi drugari, imam jedan problem i evo o cemu se radi:

U januaru 2014 mi je plombiran jedan zub, uzasno me je boleo dok mi je dr. radio ali uz pomoc mog predivnog stomatologa sve sam super izdrzala.... Sve je bilo ok do pre par dana kad je taj zub poceo da me boli i ziga na tecnost, najvise hladnu.... A ovako ume da mi ''cami'' dosta... Da li tu treba zamena plombe ili lecenje istog? Ja sam inace invalid u kolicima i iako imam predivnog zubara kog obozavam i kakav se samo pozeleti moze, ja se uzasno bojim da mi ovaj zub uopste i takne.... Bila sam 19.08 kod njega na kontroli i tad je bilo sve u najboljem redu a za eto nepunih mesec se pojavi ovaj problem.... Zna li mozda neko sta je u pitanju?

P.S. Pre 5 godina sam jedan zub lecila kod sad vec bivseg zubara i to je za mene proslo prilicno stresno i bolno, lecio mi mesec i po i na kraju mi ga za kratko vreme unistio i izvadio.... Sad se bas plasim iako napominjem imam sadasnjeg PREDIVNOG dr....

:sad2::sad2:

Nisam zubar pa ne mogu ništa sa sigurnošću tvrditi ali siptomi koje si opisala me upućuju na mišljenje da je u pitanju živac zuba.
Nije mi samo jasno zašto ti je odlazak kod zubara traumatičan jer sada rade sve pod lokalnom anestezijom ako ti je prag tolerancije na bol mali.

Mozda imas pulpitis.Ja sam to jednom imala.Vrlo rijetko se javi kod plombiranih zuba.......Mozda ne bi bilo lose da taj zubic slikas i odneses stomatologu snimak........Ja sam taj problem rijesila tako sto sam pila anlgetike kada me bolilo i poslije izvjesnog vremena sve je proslo.......:bye:

Mozda imas pulpitis.Ja sam to jednom imala.Vrlo rijetko se javi kod plombiranih zuba.......Mozda ne bi bilo lose da taj zubic slikas i odneses stomatologu snimak........Ja sam taj problem rijesila tako sto sam pila anlgetike kada me bolilo i poslije izvjesnog vremena sve je proslo.......:bye:

Meni su uvek zubari slikali zub(e). Sada moze i mobilnim? Ili kako?
Da slika zub kod fotografa pa da snimak nosi zubaru?:D

U januaru 2014 mi je plombiran jedan zub, uzasno me je boleo dok mi je dr. radio ali uz pomoc mog predivnog stomatologa sve sam super izdrzala.... Sve je bilo ok do pre par dana kad je taj zub poceo da me boli i ziga na tecnost, najvise hladnu.... A ovako ume da mi ''cami'' dosta... Da li tu treba zamena plombe ili lecenje istog? Ja sam inace invalid u kolicima i iako imam predivnog zubara kog obozavam i kakav se samo pozeleti moze, ja se uzasno bojim da mi ovaj zub uopste i takne.... Bila sam 19.08 kod njega na kontroli i tad je bilo sve u najboljem redu a za eto nepunih mesec se pojavi ovaj problem.... Zna li mozda neko sta je u pitanju?

P.S. Pre 5 godina sam jedan zub lecila kod sad vec bivseg zubara i to je za mene proslo prilicno stresno i bolno, lecio mi mesec i po i na kraju mi ga za kratko vreme unistio i izvadio.... Sad se bas plasim iako napominjem imam sadasnjeg PREDIVNOG dr....

Uradi ortopan, pa kod omiljenog zubara :)

Karijes je nastavio da se razvija ispod blombe (jer nije dobro uradjeno ciscenje), ga gasovi koji se oslobadjaju vrse pritisak i stvartaju bol.

Moras izvaditi blombu i ponovo ocistiti zub.

Ukoliko ima sanse da ostane. Ukoliko nerma - moras ga izvaditi.

I jos jedan savet: iako ti je zubar divan - promeni ga.

Nije sve dobro sto je divno.

Nisam zubar pa ne mogu ništa sa sigurnošću tvrditi ali siptomi koje si opisala me upućuju na mišljenje da je u pitanju živac zuba.
Nije mi samo jasno zašto ti je odlazak kod zubara traumatičan jer sada rade sve pod lokalnom anestezijom ako ti je prag tolerancije na bol mali.

E moj dragi prijatelju, ne znas ti kroz koje sam muke prosla i kakvu sam KRETENCINU od zubara imala, maltene je uvek bio nervozan i drzak a trpela sam ga 3 godine iz razloga sto on jedini u gradu (ja sam inace iz Kragujevca) ima lift pa mi bilo lakse za idenje.... Kad je video da me upropastio nacisto (imam inace paradentopatiju pa mi davao i tablete od kojih sam jos dobila i kandidu), onda me je nakon 3 godine odbio... Sad sam vec pune 2 goine kod sadasnjeg kojeg malo je reci obozavam! Covek sa celicnim zivcima, smiren je nenormalno i velika je dobrica! Pa et, valjda se nakon tog loseg iskustva jos uvek malo bojim...

- - - - - - - - - -

Uradi ortopan, pa kod omiljenog zubara :)

Najverovatnije ce tako biti, covek vredi suva zlata! Hvala svima sto ste tako divni i sto imate mnogo razumevanja :*

E moj dragi prijatelju, ne znas ti kroz koje sam muke prosla i kakvu sam KRETENCINU od zubara imala, maltene je uvek bio nervozan i drzak a trpela sam ga 3 godine iz razloga sto on jedini u gradu (ja sam inace iz Kragujevca) ima lift pa mi bilo lakse za idenje.... Kad je video da me upropastio nacisto (imam inace paradentopatiju pa mi davao i tablete od kojih sam jos dobila i kandidu), onda me je nakon 3 godine odbio... Sad sam vec pune 2 goine kod sadasnjeg kojeg malo je reci obozavam! Covek sa celicnim zivcima, smiren je nenormalno i velika je dobrica! Pa et, valjda se nakon tog loseg iskustva jos uvek malo bojim...

- - - - - - - - - -

Najverovatnije ce tako biti, covek vredi suva zlata! Hvala svima sto ste tako divni i sto imate mnogo razumevanja :*

Vidite, drage moje gospodje, kod nas je uobicajeno misljanje da ako je lekar ljubazan - da je i dobar!

Merdjutim takvo misljanje je skroz na skroz pogresno.:rtfm:

Poznajem lekare koji su divni sa pacijentima ali jako malo znaju od struke...

I poznajem lekare kojima je tesko izvuci rec, ali kad kazu - onda je to sigurno tako....

Zato, ne trazite ljubaznost tamo gde ona nije bitna, nego trazite STRUCNOST.

Vidite, drage moje gospodje, kod nas je uobicajeno misljanje da ako je lekar ljubazan - da je i dobar!
e
Merdjutim takvo misljanje je skroz na skroz pogresno.:rtfm:

Poznajem lekare koji su divni sa pacijentima ali jako malo znaju od struke...

I poznajem lekare kojima je tesko izvuci rec, ali kad kazu - onda je to sigurno tako....

Zato, ne trazite ljubaznost tamo gde ona nije bitna, nego trazite STRUCNOST.

Slazem se potpuno al ovaj moj sadasnji vazi za najboljeg u gradu, dobio je sad skoro priznanje za najboljeg stomatologa grada Kragujevca! Inace je oralni hirurg i kod njega su uvek nenormalne guzve, niko se do sad na njega jos nije zalio i svi imaju samo reci hvale (ima 50 godina i radi u privatnoj ordinaciji 10 godina).... Ne znam, izgleda da sam ja baksuz najveci koji bi i kod svetski poznatog zubara (da postoji) prosla lose

:dash::dash::dash::dash:

U januaru 2014 mi je plombiran jedan zub, uzasno me je boleo dok mi je dr. radio ali uz pomoc mog predivnog stomatologa sve sam super izdrzala.... Sve je bilo ok do pre par dana kad je taj zub poceo da me boli i ziga na tecnost, najvise hladnu....

Sličan problem sam i ja imala, samo što je mene počeo da boli na hladno i slatko svega nekoliko meseci nakon plombiranja. Zubarka (koja mi je i stavila plombu) je rekla da je bol posledica toga što su mi se desni na tom delu vilice malo povukle i otkrile osetljivi deo zuba (jer kao manijak trljam zube tvrdom četkicom, kako bih ih što bolje oprala) i da samo treba da zamenim četkicu i sve će biti ok. Ubrzo posle toga zub je počeo da me boli bez ikakvog nadražaja i da natiče, pa sam morala da ga otvaram i vadim živac, koji je već bio malo gangrenozan. Zato bih ti svakako savetovala da odeš kod zubara, mada možda neće hteti da ti otvori zub koji je naizgled zdrav (bar je meni ta zubarka odbila da otvori zub kada sam se prvi put požalila na bolove).

lubim da prodje:cmok:

I mene je jednom počeo da boli prednji popravljan zub

Zubarka je izvadila punjenje i stavila novo, inače nije bio amalgam. Moguće da samo treba nova plomba, a možda treba i lečenje

Ako , nije neki prednji zub, ili ako nema mnogo korenova, izvadi ga i reši se problema

Bol ispod plombe, znaci da je problem, ili sa zivcem, ili sa karijesom, kao sto covek kaza, nije dobro ocisceno, i sad ajmo Jovo nanovo.
Valjda ima masinu za snimanje zuba i odmah ce videti, sta nije u redu, pa da da ansteziju, i da popravi to sto je zabrljao, kada je bilo bolova, pri prvom radu.
Kada se anestezija dobije, nema nista da boli, samo opusteno i napred, sto se vise ceka, veci problem, kasnije.

Back