Bol i krckanje vilice

Milan 11

Početnik
Poruka
1
Bol u vilici preskakanje vilice
Pre 2 godine sam radio u nekom magacinu i dizao sam težak teret.Od tada je počela vilica da mi preskace prvo na desnoj a onda i na levoj strani.Bio sam kod stomatologa oni ne znaju sta je u pitanju i poslali me kod maksiofacionalnog.Rekli mi da radim vežbe ali to nije pomoglo.Mislim da nije nista opasno sem glavobolja ponekad sto imam ali ostale simptome poremećaja vilice nemam sem preskakanja.Ako neko ima neki savet neka Kaze.Pozz;

Imao sam ja pre neku godinu upalu viličnog zgoba,bila je čista gnjavaža dok su mi našli šta mi fali,slali me i kod ušnog,i kod zubara i čak kod neurologa...svud samo ne kod maksofacijalnog,kod njega sam na kraju otišo jer mi sa urgentne dali uput...haos Xd
Inače maksofacijalni mi je dao uz vežbice da pijem i artromed i da stavljam tople obloge i za nekih mesec dana se vratilo u normalu,mada mi je objasnio da moram da izbegavam žvake,tvrde krekere,dvopek i tako te stvari.
Ako nisi koristio artromed probaj,možda i tebi bude od pomoći.Za tople obloge je najbolje da se napravi kao jastuče i da se napuni prosom ili pirinčem i onda zagreje par minuta u mikrotalasnoj.
Inače možda je nešto reumatsko ako već dugo ne prolazi,možda bi bilo dobro da odeš opet kod maksofacijalnog.

Kako mogu vezbe da ne pomognu,pa nema popijes pilulu i ne krcka vise,treba da zvaces nesto zilavo i jacas vilicu
ako zglob nije upaljen ili reumatičan onda da,treba da se jedu tvrde i žilave stvari da jačaju vilični mišici,ako jeste onda samo pravi još gore što se više žvaće.Kao i svaki zglob(kuk,koleno,rame) mora da se leči i da se ne opterećuje neko vreme dok to ne prođe

Pre nego sto krenes ( po preporuci Dzordza ) da drsaš dzakove ...
Radi se o upali nerva na obrazu ili ti pleksusa..

CMD / Bruxismus​

Radi se provizorna proteza ili sina koja se nosi samo nocu nekih 7 dana i tako se rastereti ovaj nerv koji je upaljen.

Obrati se nekome ko je strucan u tome... Pozdrav i brz oporavak!
❣️

Ja sam isto tako zaribao od neradjenja vezbi i ne zvakanja zilave hrane,skoro jeo slaninu pa me zabolela vilica,to bre bol na vrat prelazi
čuti,od upale tog viličnog zgloba boli i kljuca onako pored uveta i slepopočnice i kad zevaš ono te secne kao da te neko udari i čuješ ga kako krcka kad žvaćeš ko kamenje da jedeš a posle žvakanja ti onako trne i pulsira cela ta strana vilice...

Back