Bojkot slovenačke i hrvatske robe uspeo!

Ni ja ne kupujem ništa njihovo još od 90-te godine..................Baš mi je drago zbog bojkota njihove robe...................:ok:

Kakav bre bojkot, o čemu vi pričate? To su normalni spoljnotrgovinski odnosi. Ako sa nekim imaš suficit u spoljnoj trgovini, to ne znači da nisi hteo da kupujuješ njihovu robu, nego da su oni više kupovali tvoju nego ti njihovu.

Marlboro_Lights_And_Red_Cigarettes.jpg
KOJE CIGARE PUŠITE? Mojne samo da mi tvrdite kako ne dimite, a to nam glavni izvor prihoda... Ili ona fora - kupujem domaću krdžu, donosi jedan čiča na pijacu svake nedelje, preziva se Subotić...

Одлично... ништа у животу не купујем њихово - из принципа. И никада нећу.

:super::super::super:

Али пре неки дан ми се десило да сам се зезн'о, нисам погледао јер сам се журио и купио сам словеначки барсил - попизд*о сам када сам видео кући...

Meni malopre u prodavnici hteli da uvale EVU.....a ja im rekao ako takvo nesto opet vidim kod njih vracam se opasan dinamitom(mada bi to bio arijel prasak ali nema veze)......:mrgreen::hahaha::rotf:

-Очигледно да не схваташ неке просте ствари,па ће ти бити тешко и ово да схватиш.
тај компјутер који имаш,је произведен у Кини 90% осим процесора који је направљен у Малезији.
-У питању су све америчке фирме,али на компонентама пише made in china.
вероватно ниси била на часу па не знаш да је српска авио-индустрија зе време тите у периоду између 1945-1951 комплет пресељена у садашњи ТАМ Марибор,Раде Кончар Загреб итд....
На исти начин је то радио ДОС путем приватизације.2000 до данас а исто је увео управне одборе по моделу управних одбора Едварда Кардеља из 1946 формирајући тако неку државну контролу предузећа, и један од главних браниоца тих управних одбора сада је Г17+.

Када је у питању Мерима Крушевац немам баш неке податке,али када је у питању индустрија вентила С.М. ради се о пресељењу погона по старом рецепту као и о неким малверзацијама које су карактеристичне за Словеначки менталитет према пословању са нама.

Да ми од њих купујемо неку врхунску технологију па да се сложим са увозом. Ми купујемо исто или чак лошије од онога што и наша индустрија може произвести али пошто ју је наша власт уништила, принуђени смо на туђе. Своју производњу требамо заштитити пар година високим царинама на увозне артикле, а кад их претекнемо квалитетом онда тражимо укидање царина. Тако су урадиле паметне државе на вријеме и то исте оне које нам сад продају политику слободног протока робе, људи и капитала. Кад склапаш споразум са ЕУ прво што ти траже је укидање царина на њихове производе, а ако будеш добар, даће ти пар година одгоде!!!

Пошто нам је ЕУ циљ, само се треба на њу угледати. Слободан проток робе је само у једном смјеру и то према нама. Када извозиш у ЕУ онда имаш квоте, стандарде квалитета, изглед, величину (прописује се како која јабука треба да изгледа). Да ли неко мисли да ЕУ норме за издувне гасове постоје због заштите животне средине? Ту је заштита позитивна колатерална штета, а основ је да не може неки јадо са својим производом да им узима профит. Ако је слободан проток робе, пусти свом купцу да изабере хоће ли мало јефтинији шећер из Србије, онај са Кубе од трске или онај из ЕУ. Ето, Јапан је развијена земља па ако хоћеш да купиш страну киселу воду, мораш жестоко да платиш, а и ње имаш само на ексклузивнијим мјестима. Тако паметни чувају своју економију.

Ми од њих купујемо њихову робу која није неког квалитета и "нашу" робу препаковану у њиховој амбалажи по петодупло већим ценама.
Пример ЕИ Ниш прави трофазна бројила за уградњу време СФРЈ,од 100 бројила 50 оду за Словенију оних 50 се прода једним делом у Србију,ЦГ и Македонију.Оних 50 са тамо препакује и добију етикету ИСКРА КРАЊ и дођу овде по 3 или 4 пута већој цени.Наш производ ми купујемо по већој цени од њих.Има много тога ево још један пошто је госпођица tacy војно лице.
Там онај војни са 2 или 3 осовине се наравно "производио" у ТАМ Марибор,(само да није тамо било би лепо)
Мотор је радио Д.М.Б. мењач са трансмисијом,редуктор,диференцијал ФАП Прибој, самоносећу конструкцију Ласта или ГОША , и пнеуматике ТРАЈАЛ .И све то лепо оде тамо они по систему "шрафцигер" све то склопе и продају тадашњој ЈНА по некој огромној цени и ставе паре у џеп а ови произвођачи из Србије добију само мрвице.
Ја могу још да ти напишем али једноставно не вреди јер појединци не желе то знају.

Marlboro_Lights_And_Red_Cigarettes.jpg
KOJE CIGARE PUŠITE? Mojne samo da mi tvrdite kako ne dimite, a to nam glavni izvor prihoda... Ili ona fora - kupujem domaću krdžu, donosi jedan čiča na pijacu svake nedelje, preziva se Subotić...

Marlboro su domaće cigara proizvode se u DINu

Ja dimim Pall Mall Light koji se pravi u Vranju..i.pravi sam patriota....žrtvujem sebe da bi država imala profit od akciza, poreza, PDV, i da bi radnici zaradjivali:mrgreen:

Пошто нам је ЕУ циљ, само се треба на њу угледати. Слободан проток робе је само у једном смјеру и то према нама. Када извозиш у ЕУ онда имаш квоте, стандарде квалитета, изглед, величину (прописује се како која јабука треба да изгледа). Да ли неко мисли да ЕУ норме за издувне гасове постоје због заштите животне средине? Ту је заштита позитивна колатерална штета, а основ је да не може неки јадо са својим производом да им узима профит. Ако је слободан проток робе, пусти свом купцу да изабере хоће ли мало јефтинији шећер из Србије, онај са Кубе од трске или онај из ЕУ. Ето, Јапан је развијена земља па ако хоћеш да купиш страну киселу воду, мораш жестоко да платиш, а и ње имаш само на ексклузивнијим мјестима. Тако паметни чувају своју економију.

Ovo je jedan od razloga za ulazak u EU...

Back