Бојкот је донео - Шта?

Ti si bio za bojkot do januara 2020 i saopštenja Valentine Patike.

I sada se predstavljaš kao protivnik bojkota od starta.

Kao kad bi Vučić rekao ja sam bio evropejac oduvek.
Где сам се представљао да сам од "противник бојкота од старта"? Опет лажеш Словину. Изгледа да вас бирају по томе колики сте лажови. Више пута сам поновио зашто сам био за бојкот, као и зашто сам престао да се залажем за исти и када.

Где сам се представљао да сам од противник "бојкота од старта"? Опет лажеш Словину. Изгледа да вас бирају по томе колики сте лажови. Више пута сам поновио зашто сам био за бојкот и зашто сам престао да се залажем за исти и када.
Ali ti sada pišeš kako je bojkot sam po sebi oduvek loš i da je on doveo do bombardovanja a ne rat za Kosovo.

Ali ti sada pišeš kako je bojkot sam po sebi oduvek loš (...)
Моја маленкост се никада није залагала за бојкот односно за неизлазак на изборе, осим када је Савез за Србију обећавао масовне демонстрације, блокаде саобраћајница и грађанску непослушност. Како од тога нисмо видели баш ништа осим лепљења налепница на табле на улазима у насеља, подржао сам излазак на изборе покрета #1od5miliona.
Све је испало како је Басара казао у новембру 2019 у "Утиску".

Моја маленкост се никада није залагала за бојкот односно за неизлазак на изборе, осим када је Савез за Србију обећавао масовне демонстрације, блокаде саобраћајница и грађанску непослушност. Како од тога нисмо видели баш ништа осим лепљења налепница на табле на улазима у насеља, подржао сам излазак на изборе покрета #1od5miliona.
Kako objašnjavaš da se Patikina Raković odrekla bojkota 2020, a ti ostao poslednji bagholder

Ali ima nekih prednosti bojkota.

Na primer da ga nije bilo Borko ne bi bio pozvan na duel sa Đukom na Tv Prva a i Marinika ne bi bila pozvana posle 470 dana na RTS.

RTS pre bojkota ništa nije izveštavao o protestima pa je Boško upadao tamo zbog toga. Nakon bojkota RTS je primoran da izveštava barem ponekad o protestima.

Takodje Ivica je pritisnut da organizuje dijalog oko poboljšanja medija a pre njega ona Maja Gojković se samo bavila isključivanjem mikrofona i 600 amandmana. Oterana je u kulturu i zamenjena Ivicom.

Očekuješ od komšije dosljednost? :mrgreen:
Прво, ја нисам политичар да бих морао да буде "доследан" тј. као обичан грађанин могу да мењам став сваки дан ако тако хоћу, а друго, идеју активног бојкота какав је првобитно био заговаран и коју сам као такву подржао издали су управо они који су са том идејом изашли пред народ, а то су Друг Ђидо и Вук Пиздерац (с тим што се потоњи у међувремену уiебо са афером прислушкивања страначког колеге, па је као релевантан фактор остао само Ђидо; но, то чак ни Басара није могао да предвиди).

Прво, ја нисам политичар да бих морао да буде "доследан" тј. као обичан грађанин могу да мењам став сваки дан ако тако хоћу, а друго, идеју активног бојкота какав је првобитно био заговаран и коју сам као такву подржао издали су управо они који су са том идејом изашли пред народ, а то су Друг Ђидо и Вук Пиздерац (с тим што се потоњи у међувремену уiебо са афером прислушкивања страначког колеге, па је као релевантан фактор остао само Ђидо; но, то чак ни Басара није могао да предвиди).
Pa nisu izdali Vuk i Đilas, nego ti i Valentina Glupson.

Očekuješ od komšije dosljednost? :mrgreen:
Ocekujem disciplinu. Ako opozicija zeli da povrati glasace ne sme da pravi vise gluposti. Kad se nesto kaze ima da se ispunjava. Tako ce glasaci videti doslednost i ozbiljnost. Jako veliki i tezak rad je pred njima. Jer Vucic se ulaguje zapadu a zagovara Erdoganov i Putinov nacin vladavine. Kod nas se vlast menja samo kada vladar napravi gresku sa ratovima iii kada nastupi ekonomska kriza pa dodje do nezaposlenosti. Ovaj za sada nekako pliva iako nas je strasno finansijski opteretio,

Ocekujem disciplinu. Ako opozicija zeli da povrati glasace ne sme da pravi vise gluposti. Kad se nesto kaze ima da se ispunjava. Tako ce glasaci videti doslednost i ozbiljnost. Jako veliki i tezak rad je pred njima. Jer Vucic se ulaguje zapadu a zagovara Erdoganov i Putinov nacin vladavine. Kod nas se vlast menja samo kada vladar napravi gresku sa ratovima iii kada nastupi ekonomska kriza pa dodje do nezaposlenosti. Ovaj za sada nekako pliva iako nas je strasno finansijski opteretio,
Moraće nešto gargantuansko da se desi između sad i izbora 2022.

1611867742651.png

KOLUMNA

FAMOZNO SVETISLAV BASARA: Kakav je efekat bojkota? To je kao kad se neki pokvarenjak upuva na svečanoj akademiji pa se pravi lud

1611867809189.png

26.01.2021

U trenutku dok pišem ovaj tekst još se ne zna, ali će se u trenutku kad izađe iz štampe znati ko je 67. dobitnik Ninove nagrade. Budući da je i roman moje neznatnosti u takozvanom najužem izboru, natempirao sam da ovo što nameravam da napišem izađe post festum. Da ne bih došao u „sukob interesa“.

Ali tema naše kolumne nije sama Ninova nagrada, nego grupa njome nezadovoljnih pisaca koji su prošle godine, umesto da pribegnu oprobanom leku za nezadovoljstvo - samozadovoljavanju - proglasili bojkot, a kojima su se ove godine pridružili „ugledni“ filozofi, muzikanti, istoričari, novinari, Srbi i Srpčad Muhamedove vere i nekoliko slučajnih prolaznika. Spisak je impresivan. Ali nepotpun, fale Simo Spasić, Ljilja Smajlovićka i Baka Prase. Šta da vam kažem: Velika Srbija u (vrlo) malom.

Pogrešno bi bilo pomisliti da ja imam nešto protiv preispitivanja odluka ili kompetentnosti (bilo kog žirija) - naprotiv, ne da je u redu nego je poželjno dovoditi u pitanje i rad žirija i književnu uverljivost nagrađenih romana, ali, gle, naše bojkot efendije i „davači podrške“ nisu imali i (nemaju) nikakav prigovor na kvalitet (do sada) nagrađenih romana, nego - pazi sad - na stručnu i moralnopolitičku nepodobnost žirija, koji je, uzgred rečeno, pre dve godine nagradu dodelio jednom od najgrlatijih bojkotaša, takozvanom Tabaševiću. Takođe uzgred rečeno - s dobrim razlogom, jer je u pitanju vredan roman.

Sve bi to, dakle, bilo u redu - prepičkavanja na književnoj sceni su vrlo korisna - pod uslovom da bojkotaši, „davači podrške“ i slučajni prolaznici istupaju u svoje lično ime. Ali ne! Oni to čine radi „dobrobiti srpske književnosti“ i ustaju protiv od strane imperijalista „privatizovanog Nina“ i antisrpskog žirija instruiranog da favorizuje „jugoslovensku ideju“ i tendenciozno nagrađuje romane u kojima se govori o „srpskim zločinima“.

(Jednom ću vam - možda čak i sutra - ispričati zanimljivu priču o tome kako su radili žiriji Ninove nagrade u vreme kad je Nin bio „izvorni“, što će reći pod kontrolom nacionalističke čaršije i prethodne generacije bojkotaša koji su imali više sreće.)

Uočite sličnosti između bojkot opozicije koja je onomad namerila da dobije izbore (i uspentra se na vlast) tako što neće izaći na izbore, peticije „93 intelektualca“ koji su bili naumili da smene Kostića da bi na njegovo mesto instalirali predsednika koji će ih sve džumle ispoprimati u SANU i bojkotaša Ninove nagrade, koji bi da hokus-pokusima renacionalizuju Nin da bi oni dobijali Ninovu nagradu prema nadasve transparentnim kriterijumima po kojim se dodeljuje Kusturičina Andrićeva nagrada.

Ono „transparentni kriterijumi“ nije ironično. Vaistinu su kriterijumi transparentni jer se višegradska Andrićeva nagrada dodeljuje isključivo zaslužnim nacionalistima. No dobro. Kakav je efekat bojkota? E to vam je kao kad se neki pokvarenjak upuva na svečanoj akademiji, pa se napravi lud. Materijalna šteta nikakva, ali smrdi, brate.

Ocekujem disciplinu. Ako opozicija zeli da povrati glasace ne sme da pravi vise gluposti. Kad se nesto kaze ima da se ispunjava. (...)
Ево одмах ти кажем да је тзв. бојкот опозиција преварила све оне који су због њих апстинирали од избора јер сада ће ући преговоре у којима ће модератор да буде Друг Ивица као председник Скупштине. Тиме су "бојкот"-опозиционари на најексплицитнији могући начин признали парламент за који су срали да ће да буде "нелегитиман" пошто они бојкотују изборе.

Kažu da ekonomski pakao usled korone tek dolazi i da će biti gori od onoga posle 2008 koji je Tadića načeo.
Тадича Борисова је уiебала превара звана "бели листићи" (превара која је слична овој са Ђидиним "бојкотом") а не економска криза.

(...) Na primer da ga nije bilo Borko ne bi bio pozvan na duel sa Đukom na Tv Prva a i Marinika ne bi bila pozvana posle 470 dana na RTS. (...)
А ја на то могу да кажем нпр. "да није било бојкота, *******и не би имао имао разлога да Гордани Чомић додели место министарке за људска и мањинска права и друштвени дијалог".

Poslednja izmena:
Тадича Борисова је уiебала превара звана "бели листићи" (превара која је слична овој са Ђидиним "бојкотом") а не економска криза.

Ja sam 2012. glasao belim listicem. I sta je tu bila prevara? Pokazalo se da smo JEDINO MI BELI LISTICI zapravo bili u pravu, a to je da NIJE IMALO ZA KOGA DA SE GLASA.

A sad je jedan broj tih koji su glasali 2012. za SNS poceo to da priznaje, recimo tu spada i dr. Alek Racic, koji je sad istaknuti opozicionar, i cak ga je nagazio mafijaski rezim (busenje guma njemu i zeni, grafiti). Pametan covek, nesumnjivo patriota, ALI GLASAO PO SOPSTVENOM PRIZNANJU 2012. ZA SNS jer je mislio da ce oni da pohapse Zute lopove.

PA HEBOTE KAKO CE IZDAJNIK VUCIC, KOJI JE BIO MINISTAR KOD MILOSEVICA I KOG SMO NAJURILI 2000., DA VODI SRBIJU NEGO IZDAJNICKI?

Meni samo to nije jasno. Hajde neko ko je prvi put glasao 2012., on je rodjen 1993.4 pa 2000. pamti jedva kao dete, pa da kaze nisam znao za Vucica i ostalu bandu. ALI MI MATORI DA TAKO RAZMISLJAMO?! NE RAZUMEM.

A sav problem sa belim listicima je sto smo mi zapravo pokradeni. I ja cu da se zalazem da prva izmena u izbornom zakonu, ako ostanemo parlamentarna demokratija (a nadam se da necemo, tj. da cemo postati direktna demokratija), bude da se belim listicima DAJU PRAZNA MESTA U PARLAMENTU proporcionalno osvojenim procentima. Znaci ako beli listici osvoje 3.5% glasova pripada im 250* 0.035 = 8.75 => 9 mesta u parlamentu KOJA CE BITI PRAZNA, a vi onda delite ostala mesta dalje. Tako ce i nasa volja belih listica biti ispostovana, jer ona i glasi NECU NIKOGA = TA MESTA U PARLAMENTU TREBA DA BUDU PRAZNA. Nema poslanika, nema plate za njih, nema nista.
A svi koji osvoje manje od procenta belih listica VISE NIKAD NE SMEJU DA SE BAVE POLITIKOM.

E, tako cemo da postavimo pravila igre, pa ce beli listici i te kako da imaju i vaznost i cak ce moci da kontrolisu/regulisu donekle politicku scenu. Naravno, to u goroj varijanti da Srbija ne primeni direktnu demokratiju, vec da se ostane pri ovoj korupcionaskoj parlamentarnoj.

Ja sam 2012. glasao belim listicem. I sta je tu bila prevara? Pokazalo se da smo JEDINO MI BELI LISTICI zapravo bili u pravu, a to je da NIJE IMALO ZA KOGA DA SE GLASA.

A sad je jedan broj tih koji su glasali 2012. za SNS poceo to da priznaje, recimo tu spada i dr. Alek Racic, koji je sad istaknuti opozicionar, i cak ga je nagazio mafijaski rezim (busenje guma njemu i zeni, grafiti). Pametan covek, nesumnjivo patriota, ALI GLASAO PO SOPSTVENOM PRIZNANJU 2012. ZA SNS jer je mislio da ce oni da pohapse Zute lopove.

PA HEBOTE KAKO CE IZDAJNIK VUCIC, KOJI JE BIO MINISTAR KOD MILOSEVICA I KOG SMO NAJURILI 2000., DA VODI SRBIJU NEGO IZDAJNICKI?

Meni samo to nije jasno. Hajde neko ko je prvi put glasao 2012., on je rodjen 1993.4 pa 2000. pamti jedva kao dete, pa da kaze nisam znao za Vucica i ostalu bandu. ALI MI MATORI DA TAKO RAZMISLJAMO?! NE RAZUMEM.

A sav problem sa belim listicima je sto smo mi zapravo pokradeni. I ja cu da se zalazem da prva izmena u izbornom zakonu, ako ostanemo parlamentarna demokratija (a nadam se da necemo, tj. da cemo postati direktna demokratija), bude da se belim listicima DAJU PRAZNA MESTA U PARLAMENTU proporcionalno osvojenim procentima. Znaci ako beli listici osvoje 3.5% glasova pripada im 250* 0.035 = 8.75 => 9 mesta u parlamentu KOJA CE BITI PRAZNA, a vi onda delite ostala mesta dalje. Tako ce i nasa volja belih listica biti ispostovana, jer ona i glasi NECU NIKOGA = TA MESTA U PARLAMENTU TREBA DA BUDU PRAZNA. Nema poslanika, nema plate za njih, nema nista.
A svi koji osvoje manje od procenta belih listica VISE NIKAD NE SMEJU DA SE BAVE POLITIKOM.

E, tako cemo da postavimo pravila igre, pa ce beli listici i te kako da imaju i vaznost i cak ce moci da kontrolisu/regulisu donekle politicku scenu. Naravno, to u goroj varijanti da Srbija ne primeni direktnu demokratiju, vec da se ostane pri ovoj korupcionaskoj parlamentarnoj.
Zbog tebe je pobedio Toma a ne Boris. Ti si kriv za sve! Koji si ti bouzo.

Zbog tebe je pobedio Toma a ne Boris. Ti si kriv za sve! Koji si ti bouzo.

Pa Borisa treba uhapsiti isto kao i Vucica. Ne razumem.

Zuti su pali jer su morali i trebali da padnu. Nema tu nista da se doda. Problem je sto je debilni narod glasao za SNS i SPS. SPS je inace u zivot vratio pomenuti Boris Tadic, te mu samo za to treba suditi, ostale izdaje da se cak ostave po strani.

Bio i video svojim ocima, bio sam kontrolor na tim izborima.

I ponavljam jos jednom: jedino pravo resenje na tim izborima su bili beli listici, i sad se apsolutno pokazuje da sam bio 100% u pravu.

Za koga bre da se glasa onda? Pa vidimo sve ko su i kakvi su. ZNACI NIJE IMALO ZA KOGA DA SE GLASA.

2016. sam glasao za Belog, sto je takodje bio najbolji izbor u ponudi, i u neku ruku otelotvorenje belih listica, inace bih opet glasao BELI LISTIC.

I zato cemo da uvedemo da beli listici dobiju PRAZNA MESTA U PARLAMENTU. Pa cete da vidite koliko ce biti belih listica. Mada se nadam da ce se napraviti neka patriotska opcija za koju ce da glasa vecina glasaca, da konacno uredimo Srbiju kao normalnu drzavu u interesu nas gradjana.

Pa Borisa treba uhapsiti isto kao i Vucica. Ne razumem.

Zuti su pali jer su morali i trebali da padnu. Nema tu nista da se doda. Problem je sto je debilni narod glasao za SNS i SPS. SPS je inace u zivot vratio pomenuti Boris Tadic, te mu samo za to treba suditi, ostale izdaje da se cak ostave po strani.

Bio i video svojim ocima, bio sam kontrolor na tim izborima.

I ponavljam jos jednom: jedino pravo resenje na tim izborima su bili beli listici, i sad se apsolutno pokazuje da sam bio 100% u pravu.

Za koga bre da se glasa onda? Pa vidimo sve ko su i kakvi su. ZNACI NIJE IMALO ZA KOGA DA SE GLASA.

2016. sam glasao za Belog, sto je takodje bio najbolji izbor u ponudi, i u neku ruku otelotvorenje belih listica, inace bih opet glasao BELI LISTIC.

I zato cemo da uvedemo da beli listici dobiju PRAZNA MESTA U PARLAMENTU. Pa cete da vidite koliko ce biti belih listica. Mada se nadam da ce se napraviti neka patriotska opcija za koju ce da glasa vecina glasaca, da konacno uredimo Srbiju kao normalnu drzavu u interesu nas gradjana.
Dobre su ti želje ali realizacija je za dansku državu.
Ovo je svinjarnik i ne možeš da uklopiš svoje strategje tu.

Back