Бојкот је донео - Шта?

комшија

Stara legenda
Poruka
91.029
1595930888320.png

Четнички војвода Младен Ђорђевић у друштву својих Косовара


~ АУТОРСКА ТЕМА ~



Бојкот је донео само то да ћемо имати једнопартијски парламент и бићемо као Северна Кореја. Најгори смо у Региону. Чак и Косово је демократска држава у односу на Вучићеву Србију јер је на Косову победом Куртијевог покрета била извршена мирна смена власти путем демократских избора. Али, циљ Ђиласа и његове групе националистичких п(л)аћеника окупљених у Савезу за Србију и јесте био да Вучић нема никаквих сметњи при потписивању Свеобухватног споразума са Приштином који ће Косову омогућити чланство у УН. А онда ће Савез за Србију са својим кандидатом на председничким изборима 2022 - у моменту док ово пишем као кандидат "бојкоташа" фигурира експонент руских интереса и четник Младен Ђорђевић (види слику) - да глуми "спасиоца нације". А нама Србијанцима не требају нови национализам и популизам. Србија што пре мора да се ослободи криминалног босанско-косоварског клана који нас угњетава и експлоатише, па да се и ми придружимо клубу демократских држава Балкана као што су Црна Гора и Северна Македонија.
 
Poslednja izmena:
Retardirana tema, retardiran pogled na stvarnost sto i ne cudi imajuci u vidu ko je otvorio. Kada sam komsiju pitao sta ce se dogoditi kada ti tvoja mama i tetka ne izadjete na izbore i proglasite bojkot, kako to dovodi do promene vlasti. Sta to znaci, mi nismo izasli i odmah proslava pobede. Ali kako to menja stanje na terenu.

To su ove nesrecne bojkotase u opoziciji savetovali i EU i SAD i svi, bolje je izaci, uci u parlament pa tamo postavljati sva nezgodna pitanja i tamo sticati dodatnu podrku, nego se sam odreci bilo kakvog parlamentarnog zivota pune cetiri godine. Na stranu to sto bi ujedinjeni svi bojkotasi najvise dosli do 15 odsto podrske (i to mislim da sam darezljiv), ali bi bili u parlamentu, vidjeni.

Slicnu strategiju su imali radikali i pre i posle 5. oktobra. Njihova pozornica bila je Skupstina Srbije. Pravili su cirkus, opasno su ujedali vlast, oporavili se veoma brzo posle 5. oktobra, po odlasku Seselja u Hag, suprotno ocekivanjima, jos su narasli.

Ali kako ti da objasnis hipster opoziciji da ne postoji to ultimativno EU bozanstvo koje ce ukloniti trenutnu vlast i dovesti novu. Kako da im objasnim da oni sami moraju da se bore za podrsku naroda, a ne da ih neko spolja nametne. Na izlaznost od blizu 50 odsto opozicijia cak nema ni taj adut u rukama da je ovo nelegitimno. Mogu donekle da pokazuju i potkazuju sto nema opozicije u parlamentu, ali ko je kriv ovima koji su ucestvovali sto nisu u stanju da zabeleze ni tri odsto podrske.

Sto je najtragicnije, da se zna kakvi su politicki diletanti u pitanju, i DJB i DSS izlaze sa nekim novim nazivima, samo par meseci pred izbore, gde nisu imali ni medijskog prostora ni vremena da brendiraju taj politicki naziv. Da su izasli po onome po cemu ih narod zna, a to je DJB i DSS, komotno bi usli u parlament. Ovakok narod ni sam nije znao ko je "Metla" i ko su "Suverenisti". ALi taj politicki dilentatizam se placa.

Uglavnom, ne vidim da je veliki vodja pustio suze sto deo opozicije nije izasao na izbore niti da mu je posledica ugrozena. Sada je opozicija uspela da i nakon bojkotovanih izbora medjusobno da se pic.kara i dalje deli. Ovakvu opoziciju kakvu ima Srbija svaka vlast na svetu bi pozelela.
 
Bojkot -- koji uzgred budi rečeno sprovodim već vrlo dugo -- kao i uvek mi donosi osećanje da ne učestvfujem u šaradi, da ne pristajem na poniženje da me prodani snsovski ološ u izbornim komisijama prska kancerogenim sprejom kao što se prskaju životinje i onda tobož proverava lampicama (iako za njih glasaju i mrtvi i hiljade listića se lažira).

Tako da: dâ, moj višegodišnji bojkot mi donosi mirnu savest, na koju realnost septičke jame u koji se Srbija pretvorila ne deluje baš toliko drastično, jer ja nisam deo toga. Ne uspevaju da me uvuku u svoju kaljugu.
 
Crna Gora i tzv Kosovo i demokratija :hahaha::hahaha::hahaha: Ovaj put si samog sebe prevazišao.
Већина уводног текста још и некако, али када сам видео такво помињање... :roll: :roll: :roll:

Мада, зависи шта се под "демократија" мисли. Ако је то појам који укључује застрашивање, прогон, рушење кућа и гробаља, уништавање гробаља, убијање по потреби, потпуно брисање сваког трага и помена једног народа и потом прављење неке друге измишљене историје уместо праве... Онда то јесу сасвим демократске територије. Можда није свуда све постигнуто, али мора од нечег да се почне.

Не знам одакле аутору инспирација за овако нешто. Можда га комунизам још увек чврсто држи. Тада смо имали пројекат брисања културе и замене другом.
 
Bojkot -- koji uzgred budi rečeno sprovodim već vrlo dugo -- kao i uvek mi donosi osećanje da ne učestvfujem u šaradi, da ne pristajem na poniženje da me prodani snsovski ološ u izbornim komisijama prska kancerogenim sprejom kao što se prskaju životinje i onda tobož proverava lampicama (iako za njih glasaju i mrtvi i hiljade listića se lažira).

Tako da: dâ, moj višegodišnji bojkot mi donosi mirnu savest, na koju realnost septičke jame u koji se Srbija pretvorila ne deluje baš toliko drastično, jer ja nisam deo toga. Ne uspevaju da me uvuku u svoju kaljugu.
Таква неажурност бирачког списка, да гласају и живи и неживи... Мислим да то није баш тачно. Боље рећи, чини ми се да све зависи од општинских управа које то спроводе (матичарске службе). У овом времену, када је доста тога ипак стигло до компјутера, мрежа и база података, склон сам уверењу да нам је бирачки списак ажуран са кашњењем од можда недељу дана.
Можда је то раније, пре 20 година, било у лошем стању, али имам утисак (и понеки доказ) да се стање поправило.
Једино што не знам је шта се дешава, која је процедура, када неко ко је отишао у иностранство и остао тамо 40-50 година умре. Тај је постао држављанин те неке земље, али се обично није одјавио одавде. Шта ради наша бирократија, шта страна... Не знам. Ако неко зна, нека каже.

Бојкот значи да се на проблем не делује. То је као пожар који не гасиш него очекујеш да сам стане. Па... неће стати, само ће да се погорша стање. Једна промена би помогла - да се добије посланика колико буде гласача. Тада бисмо при излазности од 60% имали 150 посланика у скупштини, али да услов за владу остане 126, јер то јесте већина народа. Тако би се јасно показало да политичарско драматање и лупетање није нешто што је тако занимљиво.
У тренутним условима, неко ко нема ни трећину бирача може да има сто посто власти.
У сваком случају, може да се обави процедура гласања тако што се листић учини неважећим. Мени би била велика порука ако бисмо имали изборе са 3 милиона неважећих листића (да вођа са 2 милиона пратилаца увиди да није велики као што му полтрони говоре).
 
Бојкот значи да се на проблем не делује. То је као пожар који не гасиш него очекујеш да сам стане. Па... неће стати, само ће да се погорша стање.
Što se tiče lažiranja, nema to veze sa spiskovima nego sa falsifikovanjem rezultata poosle izbora (videti Radulove žalbe, koje će naravno sve biti odbijene, ali možda Strasbourg nešto uradi na kraju).

Što se tiče "požara", nemam nikakve obaveze prema državi jer ona svoje prema meni ne obavlja dovoljno dobro. Tako da činjenica da je sad na vlasti ološ ne znači da će posle da bude bolje. Ne mogu da imam 250 MP-jeva po svom ukusu i zato neću da glasam ni za jednog -- to je moja svesna odluka koju mogu da obrazložim, ali koja nije otvorena za tvoje primedbe bilo koje vrste, jer se tebe to da li ja glasam ili ne uopšte ne tiče.

Što se tiče reprezentativnosti -- i dalje ne glasajući -- smatram da treba ukinuti cenzus. U svim zemljama pa i u Srbiji.

Svako ko dobije 0,4% u Srbiji treba da bude predstavljen u skupštini (0,4 x 250 = 100). Pa neka onda govna sastavljaju vladu malo teže, a da nema ponovnih izbora za manje od 8 meseci i da nema tehničke vlade iz prethodnog mandata duže od 40 dana. I naravno nikakva posebna izborna prava za manjine. Ako nema 0,4% ljudi u državi koji bi glasali za manjinskog predstavnika, onda ta manjina nije dovoljno bitna da ima predstavnika u skupštini.

Naravno, treba da ima sva građanska prava, ali bez MP. Koji će penis Filipinkama udatim u Srbiji (svih njih 28) nekakav poslanik u skupštini da ih "predstavlja"? Da ne pričam o Đoki "Vlahu" isl...

Eto, tako bih ja to rešio.
 

Back
Top