Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja nisam neki poznavalac te oblasti, ali evo šta sam pronašla na netu:Jel boho bese nastao od putujucih umetnika sa cirkusom, bese iz ceske na zapad. Zato se cesto tu nadje prazan kavez za ptice i sl?
Prvi pomen Bohema datira sa kraja 18. veka, u vreme Francuske revolucije. Tada su, zbog društvene i ekonomske klime, i umetnici i kreativci bili primoraniJa nisam neki poznavalac te oblasti, ali evo šta sam pronašla na netu:
"Dizajn enterijera u boemskom stilu počeo je u 19. veku u Parizu, Francuska. Inspirisan je umetnicima, piscima, izvođačima i nomadima koji su verovali da je kreativnost vrednija od novca - originalni boemi."
Možda @Poli46 ili neko drugi od umetnika bude znao nešto preciznije.. u vezi ovog dela "cesto tu nadje prazan kavez za ptice i sl?"..
Zaista lepo i zanimljivo objašnjenje.. i meni je drago da sam to saznala.. hvala puno, Poli!!Prvi pomen Bohema datira sa kraja 18. veka, u vreme Francuske revolucije. Tada su, zbog društvene i ekonomske klime, i umetnici i kreativci bili primorani
da žive u siromaštvu. Kao rezultat toga, umetnici tog vremena počeli su da nose polovnu i staru odeću.
Ubrzo nakon toga, kada se ekonomska klima stabilizovala, umetnici su počeli da izražavaju svoju kreativnu stranu kroz odeću – i to češće nego na ekscentrične i visoko umetničke načine. Opšta percepcija tog doba bila je da su se umetnici oblačili slično nomadskim Ciganima, koji su vodili poreklo iz balkanskog područja istočne Evrope, u regionu zvanom Bohemija,današnja Češka. Kao rezultat toga, „bohem” je postao sinonim za kulturu, ili, bolje rečeno, kontrakulturu.
60-tih godina ponovni zamah boho stil je doživeo pojavom hipi pokreta. Hipiji su odbacivali sve, od glavnih vrednosti do materijalizma, od uspostavljenih institucija do društvenih normi.
Prazan kavez simbolizuje slobodu.