bogoMOLJCI!

Dragan-pagan

Obećava
Poruka
67
Nije vas sramota! :oops: Izigravate ovde mucenike i vernike a u stvari ne znate sta cete sa sobom pa gusite radan narod! :mad: Za ovo kratko vreme koliko posecujem ovaj forum VI :twisted: ste uspeli da mi se uzverete na ku.ac! I ako sam IZUZETNO TOLERANTNA OSOBA! SEKTASE,MAFIJASE,PREVARANTE I FOLIRANTE NE MOGU DA SVARIM!!!! :evil: A vi "mucenici" i "mucenice" spadate u SEKTASE,PREVARANTE i FOLIRANTE.Citirate svetu knjigu o kojoj niste u stanju da formirate adekvatno misljenje,koje niste dostojni ni da uzmete u ruke i kojoj GARANTUJEM ni NEVERUJETE!
Sad vam crvi Dragance objavljuje rat! Resio sam da vas proteram sa foruma i tako ce i biti!!! :x Ne prezivao se ja Pagan (a ne prezivam se dzabe tako!!!)

http://forum.krstarica.com/member.php?u=8212
?
Registrovan korisnik

Učlanjen:: 09.01.2004.

icon1.gif
Re: Sama u drustvu ili sama sa sobom

tachno i isus je bio strava dobronameran pa je naebo, nije mu se isplatilo

mada...kad ga malo bolje chitash...bio je on bogami sujetan lik! nije morao toliko da se istiche i da mashe svojim uchenjima!!! zar ne! onda bi i pontija pilata i celu njegovu ekipu preobratio i bili bi dobri! ali on je morao, na sred one gore da skuplja miting! e pa zato je naebo!

Kako NEINFORMISANI ?!? :shock: Pa, evo onako iz nevezuše, sa potpuno druge teme i foruma, kraći citat jedne od redovnijih posetiteljki ASTROLOGIJE, koji dovoljno dobro ilustruje DUBLJE poznavanje religije i to onako pitko i lako, ali s razumevanjem opisano svojim rečima !!! :lol:

Најзад последње питање показује извјесну градацију. "Смије ли православац само да уђе у неправославну богомољу?" Начелно смије! Али, одмах се поставља питање побуде и намјере: ради чега? Да ли је у питању пука радозналост, научни приступ и проучавање таквог објекта, поштовање и пијетет, да би се унутра молио (па мајкар и сам)? Од намјере, дакле, и циља његов улазак добија и моралну квалификацију. И свети апостол Павле каже: "Све ми је слободно (дозвољено) али ми није на корист. Тако и "само" улазак у неправославну богомољу, само по себи није гријех и зло, али то може да буде зависно од наше намјере. Свети Василије Велики изричито говори: "Не доприноси слављењу Имена Божијега онај ко се диви учењу неправославних". Дакле, ни дивљење њиховим "богомољама" а још мање молитвено општење са њима.

"Смије ли да присуствује неправославном обреду и скупу?" Све што је речено за претходно питање, важи и за ово. Ништа се нема ни додати ни одузети.

"А смије ли молитвено да учествује у њему?" Е то не смије. Ни под каквим условима или околностима. Принудом или силом, јер би тиме погазио све позитивне Каноне и прописе своје Цркве православне и престао би бити њен члан.

Нека овај кратак одговор на ово судбинско питање буде макар једна стрелица крај пута "који води у живот вјечни" да савремени православци неби са њега скренули и залутали на многобројним стазама и путељцима који су трасирали људи својим умом, а који сви воде - у пропаст вјечну.

Мир ти и благослов од Господа.

Свети Максим Исповједник

О ЈЕРЕТИЦИМА

.....Ја не желим да се јеретици муче, нити се радујем њиховом злу - Боже сачувај! - него се већма радујем и заједнички веселим њиховом обраћењу. Јер шта може бити милије вјернима него да виде да се расијана дјеца Божија сабирају у једно. Ја нијесам толико помахнитао да савјетујем да се немилост више цијени од човјекољубља. Напротив, савјетујем да треба са пажњом и искуством чинити и творити добро свим људима, и бити свима све (1. Кор. 9,22) како је коме потребно. Притом, једино желим и савјетујем, јеретицима као јеретицима не треба помагати на подршку њиховог безумног вјеровања, него ту треба бити оштар и непомирљив. Јер ја не називам љубављу него човјекомржњом и отпадањем од Божанске љубави кад неко потпомаже јеретичку заблуду, на већу пропаст оних људи који се држе те заблуде.

Dragan-pagan:
A vi "mucenici" i "mucenice" spadate u SEKTASE,PREVARANTE i FOLIRANTE.Citirate svetu knjigu o kojoj niste u stanju da formirate adekvatno misljenje,koje niste dostojni ni da uzmete u ruke i kojoj GARANTUJEM ni NEVERUJETE!)

aj ti objasni svetu knjigu, poshto si upucen

cek je l smem aj npr da pevam u crkvenom horu neke druge crkve

el cu onda puci. shta bi se desilo kad bih usla u oltar, sa mnom? :I

mada nemam take misli kao ok, ali deshavalo se. mada verovatno se nistane bi desilo

da li smatrash da je uspenski jeretik i zashto

i da li navodjenje "velika srbija" tebi ide na korist i objasni kako?

u stvari isus se valjdi nije neshto isticao ovi likovi su sami doshli i pokvarili sve. ? ne znam bash to
ee tako i ja imam svoje sledbenike

a zanimljivo je da je jevandjelje puno krvi zarn ije? stalno poziva na NJIH i nas, kao mi smo jadni a oni su opasni. morala bih malo detaljnije

?:
u stvari isus se valjdi nije neshto isticao ovi likovi su sami doshli i pokvarili sve. ? ne znam bash to
ee tako i ja imam svoje sledbenike

a zanimljivo je da je jevandjelje puno krvi zarn ije? stalno poziva na NJIH i nas, kao mi smo jadni a oni su opasni. morala bih malo detaljnije
Pa, bilo bi poželjno, mis' zbog ovih jeretika što sve hoće brzo, kratko i jasno, a to tako ne ide barem u ovoj materiji, zar ne ??? :lol:

Dragan-pagan:
Nije vas sramota! :oops: Izigravate ovde mucenike i vernike a u stvari ne znate sta cete sa sobom pa gusite radan narod! :mad: Za ovo kratko vreme koliko posecujem ovaj forum VI :twisted: ste uspeli da mi se uzverete na ku.ac! I ako sam IZUZETNO TOLERANTNA OSOBA! SEKTASE,MAFIJASE,PREVARANTE I FOLIRANTE NE MOGU DA SVARIM!!!! :evil: A vi "mucenici" i "mucenice" spadate u SEKTASE,PREVARANTE i FOLIRANTE.Citirate svetu knjigu o kojoj niste u stanju da formirate adekvatno misljenje,koje niste dostojni ni da uzmete u ruke i kojoj GARANTUJEM ni NEVERUJETE!
Sad vam crvi Dragance objavljuje rat! Resio sam da vas proteram sa foruma i tako ce i biti!!! :x Ne prezivao se ja Pagan (a ne prezivam se dzabe tako!!!)
:shock: Al je ovaj prsooooo.....

Dragan-pagan:
Alo majmuncino, koji si ti bre *****?! Ajde pali u crkvu i moli za oprostaj, balego raspala!

Izvinjavam se ali sta ce bogomoljci ovde?

Zar ovo nije astrologija?
i zar ne postoji forum Religija ili slicno?????????????????

VERUJ U STA GOD HOCES ALI OSTAVI DRUGE NA MIRU DA ONI VERUJU U STA ONI HOCE!!!1

"Јер нам његове намере нису непознате" (2 Кор. 2,11)*

Основна је људска обмана: сматрати да је човек саздан ради нечег
другог, а не ради тога да буде храм Божији у коме живи дух Божији.
Таква мудрост у суштини је лудост, јер одводи човека у пропаст, у
погибао, одстрањујући га од назначења и циља који му је свемудрим и
свемоћним Богом одређен. Све што људи у овоме свету сматрају за
мудрост, а није од Богочовека и не води Богочовеку, лудост је. Људи
који живе "по човеку", сматрају и Богочовека и његово свето Еванђеље
за будалаштину, за глупост. По њиховом схватању, луд је сваки који
верује у Христа, у његово Еванђеље. Али та баш вера, која чини човека
лудим у очима света и човекопоклоника, и јесте права мудрост, мудрост
божанска, бесмртна и вечна, која једина и чини човека мудрим, мудрим и
пред Богом и пред Анђелима. Ту се просто може поставити правило: Буди
луд, да би био мудар ! Стога христомудри апостол и благовести: Нека
нико не вара себе: Ако који међу вама мисли да је мудар на овоме
свету, нека буде луд, да би био мудар ! (1 Кор. 3,18) Логика људска је
толико изопачена грехом, том логиком Сатане, да је за њу лудо и глупо
оно што је у ствари једино мудро: Богочовек и све његово, - а мудро:
све оно што је супротно Богочовеку и његовом Еванђељу. У хришћана се
све враћа своме божанском поредку: логика се исцељује, враћа
логосности; и тако стиче здраво и сигурно мерило добра и зла, истине и
лажи, Бога и ђавола. Ни сам Сатана их преварити не може: "јер знамо
шта он мисли". (2 Кор. 2,11)

"Разликовање духова" је дар Духа Светога. Шта је то ? То је
способност којом човек распознаје и у великоме и у маломе оно што је
од Бога и оно што је од ђавола, и све што је између тога. Другим
речима, то је разликовање добра и зла у свему, у свакоме, у свачему, и
у свету као целини. Само при таквом дару човек са сигурношћу и до
танчина распознаје и добро и зло. А овај дар се даје за велике
подвиге, за истрајно живљење у еванђелским врлинама. (упор. Јевр.
5,14) Овај дар је веома потребан, јер се у нашем човечанском свету
ђаво тако вешто прикрива и маскира, да га је тешко, а каткад и
немогуће распознати. Нарочито када се претвара у анђела светла. (упор.
2 Кор. 11,14) Отуда се и зло, вешто издаје за добро. Тајна зла је
необично загонетна и врло лукава. (упор. 2 Сол. 2,7-9) Зато је дар за
разликовање духова неопходан у Цркви. Без њега се Црква не би могла
снаћи међу толиким вештим богоборцима, лажним учитељима и лукавим
јеретицима који кидишу на њу.

*из: др Јустин Поповић, Догматика - књига трећа, Београд, 1978.

Back