Bogatstvo

Ja vozim iz uzivanja,cesto kad sam iznervirana ili smorena ili bilo sta,sednem u auto

Dok se ti tako umorna bezveze vozikaš u krugovima može da se desi da udariš nekog pešaka ili biciklistu ili da neki narkoman proleti kroz crveno pa te opali u tvom autu , tako ni krivu ni dužnu , e onda ceš da se pitaš šta mi je to trebalo.

Meni je najsmešnije to što Bekam ima 25 skupocenih auta koje je dobio kao poklon od raznih proizvodjača da bi oni mogli da to koriste u reklamne svrhe (Bekam vozi taj i taj audi)
a sam Bekam u vecinu tih auta nije seo više od dva puta i ni ne zna šta sve ima koji auto
od ABS preko EPS do TRT i MRT-a, a neko ko čita ovaj forum zna za sve TRT-ove koji su ugradjeni u taj audi.Smešno i jadno istovremeno.

to je tvoje mišljenje
ni ja ne razumem ljubitelje i poznavaoce automobila
ali ja nisam merna jedinica ni za šta na ovom svetu
neko voli kozmetiku, neko satove, neko tehniku, neko prati engleski fudbal
a neko se razume u automobile
sigurna sam da to nije uvek zbog pukog prestiža
a zašto
i da li možda ta ljubav vuče korenje od automobilčića u detinjstvu :) ili nečeg drugog...
e, to već ne znam...

Dok se ti tako umorna bezveze vozikaš u krugovima može da se desi da udariš nekog pešaka ili biciklistu ili da neki narkoman proleti kroz crveno pa te opali u tvom autu , tako ni krivu ni dužnu , e onda ceš da se pitaš šta mi je to trebalo.

Meni je najsmešnije to što Bekam ima 25 skupocenih auta koje je dobio kao poklon od raznih proizvodjača da bi oni mogli da to koriste u reklamne svrhe (Bekam vozi taj i taj audi)
a sam Bekam u vecinu tih auta nije seo više od dva puta i ni ne zna šta sve ima koji auto
od ABS preko EPS do TRT i MRT-a, a neko ko čita ovaj forum zna za sve TRT-ove koji su ugradjeni u taj audi.Smešno i jadno istovremeno.

Pa ako tako budes razmisljao nasta ce se svesti tvoj zivot?
Uzmi primer fudbal,volis recimo fudbal,al ne smes da ga igras jer kojim slucajem mozes pasti slomiti nogu,ili povrediti drugog igraca i na kraju pitati,sta mi je to trebalo?

Pa ako tako budes razmisljao nasta ce se svesti tvoj zivot?

Gledaj, sve ima svoju logiku.

Gledao sam pre mnogo vremena takmicenje dizaca tegova , i tu je pobedio profesionalni dizac tegova, on je bio tezak 55 kila a podogao je vise od 150 ,ne secam se tacno.
Dobio je prvu nagradu,novcanu , par hiljada DM.

I onda su u publici bili komentari :kako moze neko ko ima samo 55 kg da digne toliku
tezinu? Pa su se pominjali anabolici , steroidi itd.

Jedan veliki ali stvarno veliki i pravi sportista je prokomentarisao: od tih stimulansa ti
strada zdravlje ali to bi bilo uredu da je u pitanju par miliona $ a za par hiljada DM to nema smisla.Za par miliona $ bih i ja to radio a za par hiljada nema smisla.

Evo, pogledaj Lensa Armstronga: 7 puta pobedio na Tour de France zaradio 6 miliona $
i slavu ali ima nekoliko tumora itd.

Sve ima svoju cenu.

Fudbal igram sa prijateljima a oni nece da mi polome nogu.

Poslednja izmena:
Pazi,fora je u tome što oni siromašniji misle da je bogatstvo (mislim na ono pošteno,ne na kriminal) nešto nedostižno ili,u najmanju ruku,nemoguće za njih.Zato se ti ljudi nekako ustručavaju da zagrabe ka vrhu.

Ipak nam treba biti jasno da su i ti bogati ljudi,takodje ljudi,kao i oni siromašni.Nemaju oni nikakve super moći naspram onih siromašnijih.Jedino,u čemu se razlikuju je to što su hrabriji,odlučniji i spremni na svakakve ishode : i dobre i loše.

Svi se uvek pozivaju na razne priče : Loša situacija u zemlji,nezaposlenost,ovo ono ... a nikom ne pada na pamet da krene nešto da radi,da se založi za nešto.Možda su ti siromašniji spremniji od onih bogatih,možda oni mogu da naprave vece pare od onih što su trenutno bogati ... Nikad se ne zna.:)

eh pa zar to nisu super moci... pa ne znam nije svako po karakteru i prirodi gazda neko je gazda a neko je radnik... mislim neko treba u 3X godini da se menja... ajd u 3X ali u 5X !!! a i ne znam sto otvaraju male privatne firme kad one propadaju i gutaju ih korporacije mislim ko je ovde lud... nemam bas nikakvu ideju sta bih to mogla da se zalozim... prosto ovo sve nije za mene al kad zakrce creva moral se zaboravi... ko nije navikao!

pa covek kad je megasvetska najzvezda pocne sebe da ceni da mu to nije precenjen poklon. da li bi ti lincovao bekama i osisao ga plus neke nedolicne radnje. mislim on verovatno ipak mnogo radi ????

eh pa zar to nisu super moci... pa ne znam nije svako po karakteru i prirodi gazda neko je gazda a neko je radnik... mislim neko treba u 3X godini da se menja... ajd u 3X ali u 5X !!! a i ne znam sto otvaraju male privatne firme kad one propadaju i gutaju ih korporacije mislim ko je ovde lud... nemam bas nikakvu ideju sta bih to mogla da se zalozim... prosto ovo sve nije za mene al kad zakrce creva moral se zaboravi... ko nije navikao!

Pazi ... Mislim da sam ovo već jednom rekao,ali da ponovim za svaki slučaj : "I bogati i siromašni su LJUDI". Po tome su isti.O svemu tome sam pričao,jer, konkretno,imam nekoliko prijatelja koji su izuzetno pametni i sposobni,ali očigledno nisu imali volju da nešto radikalnije naprave.Dok,isto tako,poznajem i one koji ne znaju koliko je 2+2 i koji su neverovatno smotani,a imaju uspešne firme.Dok oni pametni rade za gazdu i primaju par stotina evra mesečno,ovi zaradjuju par hiljada evra (neki i desetina) u istom periodu.Naravno o legalnom poslovanju,pričam.

Slažem se sa tobom,neko mora da bude gazda,neko radnik,sve to stoji.I kao što si sama rekla osnovni problem je u karakteru čoveka.Neko je spremniji na nešto zašta drugi nije,hrabriji,preduzimljiviji.

E moj Stane j..bo drzavu.To ce ti reci i polovina Amerikanaca pogotovo sad kad lete na ulicu ko
pilici.
Onaj koji se smrzava na ulici zimi ti kaze kako si ti bogat zato sto imas kaput,a nezna da nemas ni cvonjka u dzepu.I sad si ti bogatas ,a da to i neznas. U isto vreme ti gledeas coveka koji se vozi mercedesom i mislis on je bogatas,a on ga uzeo na lizing i sutra dolaze da mu ga uzmu.Onaj koji ima avione i kamione nema zdravlja i kaze e da sam zdrav pa da lezim na ulici zimi bez kaputa.
I tu se ja pitam sta je pravo bogatstvo.???

Vecina nas obicni smrtnika nije rodeno u bogatstvu.Al vecina nije ni rodena u siromastvu.
Na planeti zemlji covek je najveca grabljivica jedino on uzima vise nego sto mu je potrebno.
A neki idu tako daleko da ni njihovi potomci ne mogu da potrose steceno.
Svi koji imaju ili traze posao,ako se slucajno obagtite nemojte zaboraviti na sirotinju.
Vecina nas nije zadovoljna onim sto ima,a pitam vas dali ce decak sa slike ikada imati toliko koliko vi sada imate.?
LJudi koji su kupili auto sa slike i ugradili versace kupatilo su verovatno operisani od srece.Jel narod kaze da je za srecu potrebno malo.
Kako da bude srecan onaj koji nema nista?

Tuzno je kad vidis te ljude,siromasne i bez icega,decu od 5-6 god kako prose po ulici.....uzas....smatram da je ok da neko ko ima pomogne nekom ko nema,ja i moja porodica, glupo je da kazem da smo bogati, ali imamo novca za sve sto pozelimo...ali nikad nije bilo da bilo ko od nas prodje pored prosjaka na ulici a da mu ne da koji dinar ili da ne prilozi nekoj humanitarnoj akciji.....ne mozes nekome mnogo pomoci,ali i nase malo za nekoga je mnogo.....:)

Ako das prosjaku pare, neces uraditi dobru stvar. On ce samo nastaviti da prosi jer tako moze da zaradi. Da im niko ne daje, ne bi prosili vec bi razmislili kako drugacije da prezive.
Secam se da sam citao pre nekoliko godina u novinama o Romima koju su uzeli u zakup nekoliko kuca u napustenom selu i da se bave poljoprivredom - ljudi posteno zaradjuju. Ima posla, ali "gospodi" je lakse da sedi i ceka da drugi zaradi i da udeli.

Slazem da treba pomoci ljudima koji iz bilo kojih razloga ne mogu da rade ili ih je takva muka naterala da nemaju za nesto sto im je zaista neophodno - skupa lecenja i operacije, vremenske nepogode & saniranje posledica i sl.

Vecina nas obicni smrtnika nije rodeno u bogatstvu.Al vecina nije ni rodena u siromastvu.
Na planeti zemlji covek je najveca grabljivica jedino on uzima vise nego sto mu je potrebno.
A neki idu tako daleko da ni njihovi potomci ne mogu da potrose steceno.
Svi koji imaju ili traze posao,ako se slucajno obagtite nemojte zaboraviti na sirotinju.
Vecina nas nije zadovoljna onim sto ima,a pitam vas dali ce decak sa slike ikada imati toliko koliko vi sada imate.?
LJudi koji su kupili auto sa slike i ugradili versace kupatilo su verovatno operisani od srece.Jel narod kaze da je za srecu potrebno malo.
Kako da bude srecan onaj koji nema nista?

Није срећан онај који много има, него онај коме мало треба.
Постаћеш богат тек када те материјалне ствари престану дотицати, тј. када би могао живети на планини без игде ичега, само да имаш колибицу, парче хлеба, пшенице и извор воде. Запитај се колико је теби потребно да би био срећан ? Ако је твоја скала висока у томе, ако ти много ствари треба да би био срећан, никад нећеш стећи велико богатство, ако си према богатству индиферентан, а радиш на себи, вероватно је да ћеш постати богат.

Ако можеш бити срећан и у златним ципелама и обичним ритама, онда тек можеш бити богат. Неки од најбогатијих људи возе најјефтиније аутомобиле, једу хамбургере за ручак а не кавијар, и облаче скромна одела. То су људи. Богатство није за сваког. Неког богатство одвуче у смрт, па им Господ намерно ускраћује да имају више и даје онолико колико им је потребно да живе, јер Господ зна да су лакоми на богатство и да ће их то одвести у себичност, зло и ароганцију.

Неки људи кроз сиромаштво постају бољи. Понекад сиромаштво зна бити велики пријатељ човеку. Богатство носи извесну одговорност да не нарушиш њиме свој или туђи углед. Треба бити ту јако мудар. Свако може да постане богат, али ретко ко уме да влада собом.

Back