Bog u Nama

markocheda

Iskusan
Moderator
Poruka
5.469
Kao besmrtna duhovna bića,postoje dve stvari koje smo zaboravili. Prva je,da smo bića koja su sposobna da koriste energiju i materiju da bi stvorili prostor. Druga stvar je,kao besmrtno biće koje ne umire,najgora prepreka koja može da te zadesi je stagnacija i dosada. Ako si besmrtna duša,ti si alfa i omega,oduvek si postojao,znaš početak i kraj svemu,sve počinje sa tobom i sa tobom se završava. Šta preostaje da se sazna tu,kad sve znaš? Osim..da kao besmrtno biće,koje nema kraj,podeli se na manje delove,koje nemaju svo znanje,ti manji delovi vrate se na početak (na prvobitan nizak nivo postojanja) da doživljavaju sve iz početka..samo ovaj put ga ima više..i dok se ponovo penje prema višim nivoima postojanja,svaki odsečeni božji deo na kraju postaje novi bog,jer je jednom bio deo njega.
I kad cuješ ono gde se kaže "bog je uvek deo nas,i uvek je u nama",u suštini može da se objasni ovako.

Čovek je psihosomatsko biće i nije alfa i omega.
I smrtno je biće.
Za dušu se veruje da je besmrtna,ne večna i da je svesna nakon smrti svoje materijalne komponente u kojoj obitava.
Svet a to uključuje i dušu nisu deo Boga već njegova kreacija,ako veruješ da Bog postoji....

Čovek je psihosomatsko biće i nije alfa i omega.
I smrtno je biće.
Za dušu se veruje da je besmrtna,ne večna i da je svesna nakon smrti svoje materijalne komponente u kojoj obitava.
Svet a to uključuje i dušu nisu deo Boga već njegova kreacija,ako veruješ da Bog postoji....

Čovek kao telo jeste smrtno biće,i nije alfa i omega,naravno.
Ja nisam ni rekao da smo mi alfa i omega.

Bog i čovek

Čovek je ušao u frizerski salon da se ošiša i skrati bradu kao i obično.
Započeo je neobaveznu priču sa frizerom.
Pričali su o raznoraznim stvarima i temama.

Iznenada su se dotakli teme o Bogu.
Frizer reče:
“Znaš šta, ja ne verujem u Boga.”
“Zašto?” – upita ga čovek.
“Vrlo prosto, izađi na ulicu i shvatićeš da Bog ne postoji.
Objasni mi ovo: da Bog postoji, da li bi bilo toliko bolesnih ljudi na planeti?
Da li bi bilo napuštene dece? Da li bi bilo ratova?
Da Bog postoji, ne bi sigurno bilo patnje i bola.
Da ima Boga, sigurno ne bi dopustio ove stvari da se dešavaju. Nema Boga.”

Čovek je zaćutao.
Zvučalo je kao da frizer ima pravo. On sam nije imao kontra-argument.
Par minuta je prošlo; frizer je završio svoj posao.
Čovek je platio, zahvalio se i izašao iz frizerskog salona.
Ubrzo pošto što je izašao ugledao je čoveka sa dugom kosom i zapuštenom bradom.
Izgledao je sav neuredan i nepočešljan. Čovek je na trenutak zastao gledajući ga.
Odjednom se okrenuo i vratio u frizerski salon i rekao frizeru:
“Znaš šta? Frizeri ne postoje!“
“Kako ne postoje?” – upitao je frizer.
“Pa fino ne postoje, jer da postoje ne bi bilo neurednih i zapuštenih ljudi kao što je onaj na ulici kojeg sam sad video.“

“Prijatelju moj, frizeri postoje, samo što ljudi ne dolaze k njima.”, uzvrati frizer.
“Tačno!”, potvrdio je čovek i dodao: “Isto tako i Bog postoji samo što ljudi ne dolaze k njemu!”

Ako si besmrtna duša,ti si alfa i omega,oduvek si postojao,znaš početak i kraj svemu,sve počinje sa tobom i sa tobom se završava

To se odnosi na boga,koji je stvorio nas. Može da se kaže da je i entitet,ali verujem da je u stvari duša.
Ako smo mi njegova kreacija,nastali od njega,i on je uvek deo nas,i duše smo,to znači da je i on duša.

To se odnosi na boga,koji je stvorio nas. Može da se kaže da je i entitet,ali verujem da je u stvari duša.
Ako smo mi njegova kreacija,nastali od njega,i on je uvek deo nas,i duše smo,to znači da je i on duša.
Ako smo nastali od njega,ali to onda nije nikakav nastanak jer Bog niti nastaje niti nestaje,večan je,onda smo mi kreator a ne kreacija.
Duša je ikona Božija u nama,imago dei,refleksija,odraz Božiji ali ne i sam Bog.

Ako smo nastali od njega,ali to onda nije nikakav nastanak jer Bog niti nastaje niti nestaje,večan je,onda smo mi kreator a ne kreacija.
Duša je ikona Božija u nama,imago dei,refleksija,odraz Božiji ali ne i sam Bog.
Pa bog niti nastaje niti nestaje,ali zato mi smo nastali od njega. Odcepili se od njega,stavljeni ovde da bi se razvili u njega. Mi smo mini bogovi,deca :p

Kao besmrtna duhovna bića,postoje dve stvari koje smo zaboravili. Prva je,da smo bića koja su sposobna da koriste energiju i materiju da bi stvorili prostor. Druga stvar je,kao besmrtno biće koje ne umire,najgora prepreka koja može da te zadesi je stagnacija i dosada. Ako si besmrtna duša,ti si alfa i omega,oduvek si postojao,znaš početak i kraj svemu,sve počinje sa tobom i sa tobom se završava. Šta preostaje da se sazna tu,kad sve znaš? Osim..da kao besmrtno biće,koje nema kraj,podeli se na manje delove,koje nemaju svo znanje,ti manji delovi vrate se na početak (na prvobitan nizak nivo postojanja) da doživljavaju sve iz početka..samo ovaj put ga ima više..i dok se ponovo penje prema višim nivoima postojanja,svaki odsečeni božji deo na kraju postaje novi bog,jer je jednom bio deo njega.
I kad cuješ ono gde se kaže "bog je uvek deo nas,i uvek je u nama",u suštini može da se objasni ovako.

Teoretski da.Ali prakticno put svakog covjeka do Boga je razlicit i vođen je mnogobrojnim iskusenjima.......

Pa bog niti nastaje niti nestaje,ali zato mi smo nastali od njega. Odcepili se od njega,stavljeni ovde da bi se razvili u njega. Mi smo mini bogovi,deca :p

Dr-Evil-and-Mini-Me.jpg

Teoretski da.Ali prakticno put svakog covjeka do Boga je razlicit i vođen je mnogobrojnim iskusenjima.......

Iskusava djavo a ne bog. To sa iskusenjem trebate podhitno izbaciti iz propovedi ako ne zelite da vam i dalje opada pastva. Ako se iskusenje uporedi sa vasim tumacenjem prirode djavola i boga zakljucak je da pravite kontradiktornost i logicku diskonekciju.

Time da bog iskusava napraviste od istog djavola.

Iskusava djavo a ne bog. To sa iskusenjem trebate podhitno izbaciti iz propovedi ako ne zelite da vam i dalje opada pastva. Ako se iskusenje uporedi sa vasim tumacenjem prirode djavola i boga zakljucak je da pravite kontradiktornost i logicku diskonekciju.

Time da bog iskusava napraviste od istog djavola.

Opet "pljuvacina"po hriscanstvu?Objasni onda kako je po hinduizmu ,a ne po NEW AGE-u Kami?

Ukazati na kontradikciju nije pljuvacina.

- - - - - - - - - -

To je najbolje objasnila psihologija. Kad se ona savlada moze se razumeti osnova religije. O hinduizmu drugi put.

O Bogu se malo zna, tj. Vidimo ga samo indirektno. Vidimo kako se ispoljava, a u stvari gledamo sebe u ogledalu. Mi jesmo Bog, svi smo mi Bog i postoji samo Bog.

Nema razloga za strah, ali mora se igrati po pravilima jer ova nasa igra kroz koju se ostvarujemo ima tacno definisana pravila. Smesno je da neko misli da je Bog neki carobnjak, jer iskustvo pokazuje da carolija ne postoji. Bog je naucnik, a nauka je grandiozna i put spoznaje je pravi put do Boga, a ne prwko crnog odela i krsta oko vrata.

Bog i čovek

Čovek je ušao u frizerski salon da se ošiša i skrati bradu kao i obično.
Započeo je neobaveznu priču sa frizerom.
Pričali su o raznoraznim stvarima i temama.

Iznenada su se dotakli teme o Bogu.
Frizer reče:
“Znaš šta, ja ne verujem u Boga.”
“Zašto?” – upita ga čovek.
“Vrlo prosto, izađi na ulicu i shvatićeš da Bog ne postoji.
Objasni mi ovo: da Bog postoji, da li bi bilo toliko bolesnih ljudi na planeti?
Da li bi bilo napuštene dece? Da li bi bilo ratova?
Da Bog postoji, ne bi sigurno bilo patnje i bola.
Da ima Boga, sigurno ne bi dopustio ove stvari da se dešavaju. Nema Boga.”

Čovek je zaćutao.
Zvučalo je kao da frizer ima pravo. On sam nije imao kontra-argument.
Par minuta je prošlo; frizer je završio svoj posao.
Čovek je platio, zahvalio se i izašao iz frizerskog salona.
Ubrzo pošto što je izašao ugledao je čoveka sa dugom kosom i zapuštenom bradom.
Izgledao je sav neuredan i nepočešljan. Čovek je na trenutak zastao gledajući ga.
Odjednom se okrenuo i vratio u frizerski salon i rekao frizeru:
“Znaš šta? Frizeri ne postoje!“
“Kako ne postoje?” – upitao je frizer.
“Pa fino ne postoje, jer da postoje ne bi bilo neurednih i zapuštenih ljudi kao što je onaj na ulici kojeg sam sad video.“

“Prijatelju moj, frizeri postoje, samo što ljudi ne dolaze k njima.”, uzvrati frizer.
“Tačno!”, potvrdio je čovek i dodao: “Isto tako i Bog postoji samo što ljudi ne dolaze k njemu!”

Priča je besmislena, jer Bog bi trebao biti svemoguć, a frizer je osrednji zanatlija, pa sad ako su Bog i frizer isto...alal ti ćufte

Back