Bog i rokenrol...

Zanimljivo je da ova tema traje vec tri godine :) Evo, upravo sam je procitao, i knjiga kao knjiga, nije nista posebno, cudan redosled dogadjaja, nabacano, ali sto se tice narkomanije, vrlo je iskreno. Uopste nije poenta autora da sebe " proslavi " ili da sebe postavi kao nekog " svetog " vec je namera da ukaze na neke drugacije stvari. Sto se tice ljubavi i Boga, to stoji, ali to da je Pravoslavlje jedini iskreni put, to mi se ne svidja. Ja jesam Pravoslavac, ne zato sto sam tako hteo, vec zato sto sam tako krsten, nemam nista protiv SPC, ali meni je sva moc Hriscanstva ponistena raspadom na Istok i Zapad, tako da, ko je u pravu i ko nije, vise nije ni vazno, jer je doslo do odstupanja i jednih i drugih. Pa ipak, Bog ne moze da se interpretira na mnogo drugacijih nacina od onog jedinog i iskrenog, jer bas zato sto nas je Bog stvorio, zato i mozemo da ga Pojmimo. Kao sto nas boravak u garazi ne cini automobilom, tako nas ni boravak u crkvi ne cini vernikom, a pravom verniku nije potreban celibat, manastir u planini da bi bio blizak Bogu, niti izolacija od Satane i njegovih sluga. Sve je to samo stvar izbora, i tu po meni, autor ove knjige gresi. Bas kao sto je ovde i receno, gomila dogmi. Rok muzika je prikazana kao nesto strasno, ali se opet preporucuje da se talenat razvija itd. Sa time nikako ne mogu da se slozim, pozitivna rok muzika moze da ima samo pozitivan uticaj na drustvo, a njen izostanak moze samo da odrubi glavu danasnjoj porocnoj omladini, od masnih kosijanera, do Dulca i Gubana sa splavova.
Na kraju, cini se da je sve ovo samo propaganda Srpske Pravoslavne Crkve, sto je svakako, sramota, i za pisca, i sa Crkvu, koja takvih pretenzija nikada nije imala.

meni se isto nije svidelo pominjanje imena u negativnom smislu..nimalo:-(
a ovako, mislim da je imao najverovatnije dobru nameru. a to sto malo namece kako da se izadje iz takvih problema, i u opste - oko toga gde i kako da se trazi smisao - mislim da je to zbog toga sto pise iz sredine koja je njemu pruzila, kako bih rekla...utosiste...pa je to zbog toga..
...a pored toga, verujem da ljudi, kada dozive tako neko - isceljenje - dobiju i veliki poriv da to svoje iskustvo prenesu drugima. da isceljuju druge..a onda to rade tim putem - koji je njima pomogao..

...После свих преминула је клавијатуриста, Маргита Стефановић, чувена фатална ''Маги'', четврти члан групе. Девојка из добре куће, школовани пијаниста и свршени архитекта, за којом су чезнули многи младићи, а она је бирала, узимала и одбацивала кога је хтела. Била је позната по свом промискуитетном и блудном животу. Сећам се, док су били у пуном напону своје популарности, једна наша пријатељица је правила жур за своју славу и на тој несрећној ''слави'', коју данас никако не бих могао назвати тим именом, она је, са једним познатим и младим глумцем и певачем, починила срамно дело у дуплим улазним вратима стана. Чудно је како се тада није отворила земља да их обоје прогута и сам Светац са огњеним мачем, чији се спомен тога дана славио. Маргита је на крају толико пропала да је сва била отечена од наркотика, лекова и алкохола, скоро сви зуби су јој поиспадали, њена прелепа, дуга и тамна коса се проредила, тако да је постала права ругоба од које су сви, у тузи и непријатности, зазирали и бежали. У једном моменту је пре пар година успела мало да се тргне. Ставила је вештачке зубе и она поднадулост је донекле спласла. Но, како би започела разговор са неким, она виспрена и бистра интелектуалка, сада би нагло губила ток мисли и једноставно би залутала усред разговора не знајући где је стала. или би одједном почела да прича нешто потпуно неповезано са темом и тако стварала мучну ситуацију и себи и свом саговорнику. На крају је оболела и од епилепсије. Тешка трагедија...

одломак из књиге...
Bedak...I umrla je kao skitnica na ulici.

Ko zna, možda je i bolje umreti od overdoza, nego postati smarač koji niti ebe, niti pije, niti se drogira, ali je zato najpametniji :roll:
Nepravilno pises. Niko pametan nije protiv toga da crkva raspravlja o drogi, kamasutri, i tako tome... sta treba, da se pravi da ne postoji sve to? Pa kako onda pravoslavlje ako bi se pravilo da to ne postoji da bude prava vjera?

Iako i sam ne pijem mnogo niti pušim, ne drogiram se, ljudi koji su potpuno i u svemu ''strejt'' su mi strašni, kao i ljudi koji ne poštuju nikakva pravila nigde, dve krajnosti...Zlatna sredina je najbolja...

Back