Boem ili pijana stoka?

Screenshot_2024-03-13-10-43-09-742-edit_com.android.chrome.jpg

Jutarnja,pre otvaranja,oslikava ono o čemu pišem...

Пијем од петнаесте, шеснаесте, редовно. Прво кроз изласке викендом, сад сваки дан мање више. У биртији завршавам све уз чашицу, дал' ме неко гледа као клошара или алкоса боли ме ђока. Док функционишем и водим рачуна о свему до јаја је. А што се тиче уметника, поготово глумаца, није ни чудо што циркају. Свако позориште има клуб тј одвојени део где се пије само за њих. Али ето, пошто су академици не иде за њих да се каже да су алкоси и клошари. Мени је то све небитно, док можеш да се контролишеш и завршаваш обавезе које имаш.

Otprilike.

Imala bih ja šta da napišem ali me mrzi da se prepucavam sa feministkinjama.:roll:
Im’o bi’ ja štogod kasti, ne mož’ o’tog rep izrasti,
al’ izvin’te ..
Već sam bego preko bašte, ‘ajd jedared i vi kaž’te,
il’ se skin’te ..
Im’o bi’ ja što god kasti, ‘ej, ‘ej,
al’ čerez čega ..?
Vidi jarca! Slaba vajda od bećarca!
Ja sam ovde zadnja šuša, nema mene ko da sluša .

a u Beogradu je carovao, žario i palio - 12 lijepih godinica, najomiljeniji ciganin Aca Jovanović,..
( Jovanovići je najčešće prezime u nas , ali i ciganskoo,.. bar 80% ih se tako preziva, a preostalih 15% Nikolići , il' Petrovići,.. onih 5% su raznoliku,.. Radu, Ramadan,.. itd)
Elem i tih Jovanovića je bilo po belom svetu,.. pa i u Parizu gde su punili koncertne dvorane uz Žo Dasena,.. ovacijama ispraćani,..
Cigani iz Batajnice, koji veze s vezom, a i sa Rusijom nisu imali dok tamo gostovali nisu, poženili Ruskinje ( a te i takve se samo za dušu lepe,.. i za note),.. a oni su bili najbolji.., njihove su note bile najlepše...
Pa u Pariz,.. u metropolu umetnosti,.. svetske, umetnosti,..pa im neje pasalo i nije ih se dojmilo, da ih ti Francuzi zivkaju Žoanoviči,.. pa promeniše i prezimena u Ivanoviči,.. oni su kao Rusi :D .

A ovaj naš Aca, što je najuglednijim Beograđanima svirao i pevao na uvce, ostade samo naš...

ee, taj Aca me morii,.. kad mu violina tužno jeca,.. kad ječi,..
,.. a i ovaj naš,🎶. :ljutko:.

Poslednja izmena:
,,,zeznuto to pijanstvo,,, kod svakog razlichito,,,
_,,,shto trezan misli,,,kao pijan govori,,,_
I Šerbedžija je jak lik.
jako dobar glumac, voli da popije pre predstave ;)... Bio je gost u našoj kafani ( u "Kućerku" u Gimnazijskoj u Zrenjaninu) i potpisao se na zidu,.. poručivao neke note kod naših tamburaša, (nisu mu hteli uzeti ni dinara,.. i vino je bilo fraj,.. za autogram ).

da li je (i koliko je) popio ?- šta mislite :D ?

Mada on to i ne krije :) .​

Back