Bodi-bilding ili zavisnost?

I zasto bi BB bio zavisnost?

A ovi sto igraju basket po ceo dan kada dodje lepo vreme, to nije zavisnot?

bodibilderi bar vezbaju 3 puta nedeljno po sat i po', i to je zavisnot a ovi sto pice basket po 6 sati svakog Bozijeg dana to nije zavisnot?

Ne nije u tome stvar, stvar je u tome sto kosarkasi rekreativci ne strce ni po kom osnovu od vecine ljudi i ne bodu oci nadri psiholozima osim po visini, ali tu visinu su svi prihvatili kao nesto socijalno pozeljno..... E a bodibilderi se ne uklapaju po izgledu u klasicni svakodnevni kalup jednog nezdravog coveka, i ODMAH TO NE VALJA!

Znaci nije da ne valja bodibilding, oni i ne znaju sta je to, nego ne valja TO STO TAJ VID AKTIVNOSTI DOVODI DO RAZLICITOSTI. Iako je 2012 god i dalje je nogima svest na nivou amebe i rasizam i dalje vlada.... BB se moze uporediti sa rasizmom - DRUGACIJI SI OD MENE SADA CU NEARGUMENTOVANO DA TE HEJTUJEM !

Zasto?

Zato sto si drugaciji, zato sto nisi kao ja!

Sto neko rece - ako je zavisnot - onda je najlepsa zavisnot ikada.... PA svi smo zavisni od hrane, od vode.....Od lepog raspolozenja, od vazduha..... Je l to nesto lose mozda?

Sad kvazi psiholozi koji su prepisivali sa puskica koji puse su ok, i nisu zavisni, a i ako priznaju da jesu , to je ipak OK i nije za neku diskusiju, ALI ZATO KO IDE U TERETANU - E TAJ JE ZAVISTAN I O NJEMU CEMO SADA DA SE PROSERAVAO SA NEKIM NADRI TEORIJAMA U 5 STRANA NA NEKIM GLUPIM NOVINAMA!

Ovi drugi intelektualci sto piju - i to nije kao zavisnost nego "normlano", oni nisu zavisnici, oni su "boemi".....

Ma mozete sve raditi ljudi, samo se ne mozete baviti bodibildingom !

[Ne_Vazim_Se];22338468:
inache samo chekam TLOS-a da se upishe, da vidite kako od teretane trpi stvarni zivot... dechko radi doktorat na Oksfordu. :mrgreen:

... a ja za metar dana limpa na master studije na Stuttgart Uni-ju. :mrgreen:

a, kakve smo one sirovine shto u zivotu znaju samo da dizu tegove? :hahaha:

Aleksandra... nemash pojma, realno. :mrgreen:

O, ide se malo na master :mrgreen: Iskusno, cestitam ;)
Inace, doktorat na Kembridzu :mrgreen: Jos 12-15 meseci :ok:

A teme sto se tice - bas me zanima da li je zavisnost ili ne...bitno je da je meni lepo :lol:
A i verovatno se misli na teske steroidase koji su 185 cm i 110 kg sa 8% masti...mislim, da, treba biti opsednut da bi dosegao takav stats, al opet bolje raditi to nego biti nekakav ulicar kakvih je previse...

Obsessed is the word the lazy use to describe the dedicated ;)

Poslednja izmena:
trening narushava zdravlje?

ne znam, ja bash juche chitao u novinama da fizichka neaktivnost sa sobom povlachi jednako povecanje rizika od raka kao i pushenje.

i josh trista sr*nja ukljuchujuci na prvom mestu depresiju i ostale psihichke probleme a zatim i fizichke.

a, i inache... ona poslovica "u zdravom telu zdrav duh" ... to je dzaba, je li?

Evo da se prijavim i ja kao jos jedan ovisnik o teretani..
I to uvek sa ponosom kazem..
Od kako znam za sebe nesto treniram, a od kad sam prvi put krocila u teretanu, to je bila ljubav za ceo zivot..
Sa svoje sada vec 42 godine, osecam se kao devojcica, a bome tako i izgledam..genetska predispozicija moje porodice je uzasna, a mene jos uvek nista od toga nije strefilo i sve to zahvaljujuci teretani i dugogodisnjim pravilnim treninzima i ishranom..prosto prkosim prirodi..
Drugi bitan momenat je psiha..posle niza teskih stresnih situacija koje sam pregurala preko gkave, ostala sam jaka i nesalomiva..opet zahvaljujuci teretani u kojoj izbacim svu natalozenu negativnu energiju..

Svi ostali koji tvrde suprotno, samo pokusavaju da nadju opravdanje za sopstvenu lenjost i nebavljenje nikakvom fizickom aktivnoscu..

Od kako znam za sebe nesto treniram, a od kad sam prvi put krocila u teretanu, to je bila ljubav za ceo zivot..
Sa svoje sada vec 42 godine, osecam se kao devojcica, a bome tako i izgledam..genetska predispozicija moje porodice je uzasna, a mene jos uvek nista od toga nije strefilo i sve to zahvaljujuci teretani i dugogodisnjim pravilnim treninzima i ishranom..prosto prkosim prirodi..
Drugi bitan momenat je psiha..posle niza teskih stresnih situacija koje sam pregurala preko gkave, ostala sam jaka i nesalomiva..opet zahvaljujuci teretani u kojoj izbacim svu natalozenu negativnu energiju..

Svi ostali koji tvrde suprotno, samo pokusavaju da nadju opravdanje za sopstvenu lenjost i nebavljenje nikakvom fizickom aktivnoscu..

Super, bravo. Drago mi je da si podelila svoje pozitivno iskustvo.

bravo...:ok:
skoro je otvorena teretana u mojoj blizini tako da od pre mesec dana uz sve obaveze koje imam oko posla,porodice i dece,treninga u klubu sa decom,nađoh vremena da se posvetim konačno i sebi i da sebi obezbedim 4-5 puta nedeljno boravak u teretani od oko sat do sat i po...za sada je to lady gim,u planu je proširenje,ali je urađena odlično za potrebe zaposlene žene...i mnoooooooooogo prija...:aha:
ništa profi,ali u zavisnosti od cilja može sve da se odradi...:aha:

nisi u pravu..
nas bokser, trenutni prvak sveta, necu da pisem kategoriju da mu ne bi na taj nacin navodila ime i prezime, je bio problematicno dete koje je boks sklonio sa ulice..
i nije stvar u tome da se prazni u ‚‚dozvoljenoj‚‚ tuci, vec ga je sam sport transformisao i stvari mu je u glavi postavio na pravo mesto..
njegov trener radi sa jos nekoliko momaka koje je okupio na identican nacin..

Ne slažem se sa ovim stavom... Tačnije sklonjen je on sa ulice i kanalisana je ta energija u nešto korisno. Kada prestane sa tim, a prestaće jednog dana, šta onda... Pre se tukao jednom nedeljno na ulici i tako izbacivao naboj u sebi, pa mu onda šibnuli 5 treninga nedeljno, trenirao profi tako godinama, navukao se na to i onda prestane? Biće i dalje ok? Pa gledamo mi njega na tv-u, nije njemu pogled najčistiji...

Ako sam ja dobro razumeo naslov teme, ovde su počele da se brkaju babe i žabe, odnosno BB i zdrav život (pri tome mislim na korišćenje svega i svačega u bb). Najmoćnija kombinacija je i zdrav život i BB i na to navući se uoppšte nije loše, a navući se na BB tako što ćeš sve dati samo da se raste... Drugar mi priča, sluša u teretanu 2 lika pričaju dok vežbaju, kao ko šta koristi, i kaže ovaj jedan: "znam ja brate da to ne valja, ali ako prestanem nema više ovoga" i pokaže na svoje telo...

Neko je navučen da bude najjači u društvu, neko da bude suprotom (ili po evropski možda i istom) polu dopadljiv, neko jednostavno voli da je zdrav i vitak, neko da bude najzgodniji u društvu i tako dalje... Ja bih ovde pomenuo jednu drugu zavist, ako postoji a to je telesna zavisnost, da li to može da se stvori jer sam na svojoj koži osetio nešto što mi nikako ne prija...

Od malena radim neke vežbice, onda se bacim na borilačke veštine, 8 punih godina 3x nedeljno po 3h streninga, maksimalna posvećenost. Između treninga vežbe po stanu i gde stignem, oko sat vremena. Išao peške na fax, do devojke, ma svukuda, nisam mirovao... I onde pre 3 godine prestanem sa sportom zbog obaveza, ali sam nastavio da se krećem i radim vežbice, idem na fax, znači samo sam izbacio treninge, i tako do pre godinu dana... Tada sam prestao sa svim tim, nisam se kretao, samo ležao, retko kada prošetam, 4 zida večito, vežbe zapostavio skoro skroz, nerviranja zbog nekih porodičnih problema, i tako do pre 2 meseca. Ustajem ujutru, nekako mi loše, i tako preko dana, pa mi se slika skuplja, užas. Reko proćiće, ma da!! Odem i izmerim pritisak, a on 180-75!!! Gornji ubija!!! Drž' nedaj, neću da pijem lekove sa ovoliko godina, raspitam se šta kako gde i dođemo do zaključka da je od unutrašnje nervoze i ZATO ŠTO SAM NAGLO PREKINUO SA SPORTOM!!! BACIO SAM ATOMSKU BOMBU NA ORGANIZAM!!! Zadnjih mesec dana šetam, trčim, vežbam i polako se pritisak stabilizuje i moje raspoloženje raste, a nervoza me je ubijala zboh napetosti u organizmu.

Nisam ovo napisao da bih se žalio, nego da pročitate i vidite jedno iskustvo koje nije ni malo prijatno, a i da od vas čujem da niste imali sličan primer u okolini?

P.S. i drago mi je što sam toliko istrenirao organizam da ne mogu bez aktivnosti...

Back