BMW

Da li se isplati ?

• DA

• NE

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
:lol: Vala jeste. . .
Ja sam se radovao tom cetvorocilndrasu najvise zbog potrosnje, kontao sam to malo trosi, a roadster je, dakle za neka putovanja kao stvoren. Savrsena formula za uzivanje, a kad sam seo. . . Vidi se da tu treba da se dodaju jos 2 cilindra pa koliko kosta da kosta. . .

BMW_M3_Pickup_02.jpg

BMW_M3_Pickup_01.jpg

BMW_M3_Pickup_03.jpg

BMW_M3_Pickup_04.jpg

BMW_M3_Pickup_05.jpg

BMW Concept M5

bmw%20m5%201111.jpg

BMW je pre nekoliko dana privukao pažnju automobilske javnosti modelima M3 Pickup i M3 Sedan Concept (takođe i onim sakrivenim M modelima), ali to je izgleda bio samo uvod u ono što tek sledi.

Fanovi bavarske marke naime sa velikim nestrpljenjem očekuju potpuno novi M5 (F10), čije pojavljivanje se očekuje kasnije tokom ovog meseca, i to u formi koncepta na Salonu automobila u Šangaju, dok se zvanična svetska premijera serijskog modela najavljuje za septembar ove godine i IAA Salon u Frankfurtu.

bmw%20m5%20111.jpg

Ipak, i pre promocije u Šangaju, Nemci su u Minhenu održali pretpremijeru za odabrani krug ljudi, ali je nekoliko slika sa tog događaja ipak procurelo u javnost, pa tajni više nema. Bar što se tiče izgleda, budući da zvanični detalji još nisu saopšteni.

60655-bmw%20m5%201.jpg

U svakom slučaju, nova generacija BMW-a M5 će umesto V10 imati V8 motor, a radi se 4,4 litarskom twin-turbo V8 agregatu koji će po nekim izvorima imati 578KS, a po nekima čak i 600KS (u paru sa DCT menjačem sa duplim kvačilom).

60656-bmw%20m5%2011.jpg

V10 motor u dosadašnjem M5 (E60) inače razvija 507 konja i 520 Nm, a ovde treba podsetiti na ranije najave da ovoga puta navodno neće biti M5-ice u Touring, odnosno karavan verziji.

Bez obzira na veću snagu, novi M5 će po najavama imati za 25 do 30% manju potrošnju goriva (i manju emisiju CO2) od dosadašnjeg E60.

bmw%20m5%2011111.jpg

Naravno, uz atraktivniji izgled spoljašnjosti, sportskiju unutrašnjost, jači kočioni sistem, modifikovano ogibljenje...

Inače, karijera dosadašnjeg BMW-a M5 (E60) je završena prošle godine. Nemci su za pet godina proizveli ukupno 20.548 komada ovog modela, i to 19.523 sedana i 1.025 Touringa. Njegovo najznačajnije tržište su bile SAD gde je plasirano 8.800 komada.

Autoblog.rs

Ja jesam ljubitelj, ali su mi ovi novi postali nekako bezlicni. Prethodni M5 je imao karakter i stvarno je pojava, a ovaj novi iako se vidi da je noviji, moderniji, nekako mi nije po meri. Pricam o izgledu.

Lepši novi. Al opasniji stari! Plus V10!

http://3.***************/_sg-uur_EK58/TRymS5SbrnI/AAAAAAAAAFc/sYUgInWB7i0/s1600/bmw_m5_concept_silver_pro_photo_wallpaper.gif

Back