Bmw e46 problem sa masnim motorom

pobesneli_max98

Početnik
Poruka
4
Pozdrav ljudi 👋🏻
Trebala bi mi pomoc pa ako neko ima iskustva i podelio bi ga sa mnom, zahvalan bi mu bio.
Naime rec je o tome da mi je na automobilu mastan motor, rec je o BMW-u e46 330cd. Menjao sam set kvacila i posle 3000-4000km opet mi je otislo kvacilo, (bilo je paljenja guma, slajfovanja i sl.) kada sam pitao majstora kako je to moguce posle samo 4000 km rekao je da je ulje krivo zbog toga.. motor je od gore bukvalno pun prasine i suv, mastan je od dole i pored kucista ulja sa desne strane pritom nisam primetio da toliko”mnogo” ulja trosi, rekao mi je da je jedino resenje da vadim motor napolje i sva creva i sve dihtunge da menjam i da bi me sve izaslo oko 1000€. E sada moje pitanje je da li bas moram da vadim motor ili postoji neki drugi nacim da se resi taj problem?

nije lose predihtovati sve

ali treba lepo oprati i locirati curenje

mozda se radi o samo jednom losem dihtungu i 30 evra posla

a za kvacilo verovatno se radi o kvalitetu delova

jel u srbiji radjeno?
Daa, kod drugara sam radio tako da sam siguran u kopuvinu novog dela.

Sto vise slajfujes i palis gume kvacilo duze traje. Tako ga razradjujes.
Zato mi nista nije jasno ??

Svakako prvo na dizalicu i pranje motora odozdo pa ispratiti stanje.
Paljenje guma je veliko opterećenje za motor i kvačilo, nije čudno što je geknulo tako brzo, pogotovo ako uzmemo u obzir kvalitet delova.
Jel motor fabrički ili je tuniran?
svestan sam da se slajfovanjem vek trajanja delova umanjuje, ali ovo nije bilo toliko intezivno da bi posle toliko male kilometraze bilo za zamenu. Da, fabricko 204ks

Pranje motora pa lociranje curenja. Delovi su neki krš ali majstor možda nije ošmirglao zamajac i odmastio novu korpu lamele pa je izgorela brzo.

Jesi sigurno menjao ceo set? Hoće kada ljudi stipsare pa zamene samo lamelu - ista odmah izgori.
ja smatram da paljenje guma, slajfovanje i sl nema bas nikakve veze sto je kvacilo opet otislo tako brzo..
Slazem se, Zato sam zabrinut zbog tog masnog motora

Idi van grada da vidis kako pada cena,500 din zamena h7 u faru dok je kod drugih 200-300 ili dzabe mlkad kupis kod njih,kaze taj lopov zamena ulja u menjacu 28000 ,axaxa jbt koji retard jos mu kazem 2x sam vec menjao ,jednom 80 drugi put 100€,kaze pumpom procistimo ceo sistem,jok drugi rade s kofom i crevom za rakiju izvlace ustima,usta ga iebem skrbava

Back