Bmw e46 320d Rad automatskog menjaca

Kod polovnjaka sa automatskim menjačem se prvo menja ulje u menjaču i filter, pa sve ostalo. I onda se držiš obavezno servisnih intervala menjača, to ti je u suštini no1 inače se raspadnu brzo. Akano je to dosta ali ako je menjano ulje i filter u menjaču prosto su večni. Ako nije menjano, samo je pitanje kada će da se raspadne. Automatik je dobar samo nov.

Automatik je penzionerski menjac, pogotovo ti modeli od pre 20 godina, pa ako ga je vozio neko ko voli da slajfuje gume ima sigurno brzo da ode. Izbegatati i majstore koji samo ispumpavaju ulje a ostave filter. Nazalost, takvih je sve vise , jer ne zele da se bakcu sa dihtungom.

Ja sam sad trecu registraciju odradio a isplatio se auto sam do sad ,jos dve i taman kad istekne atest plina mogu da ga poklonim,a realno mi se ne menja nego ne mogu da nadjem majstora koji hoce da se bakce kad ne zna konkretno sta je posledica nekog problema,mada to ce biti sa svakim autom

Pa to mi je jedino resenje, da napunim i onda uporedim.
Inace auto trenutno na satu ima 215000 st9 verovatno nije tacno ocuvan je odlicno, e sad l, da li raditi zamenu ulja u menjacu ili ne ako je sve okej, jer neko prica dok radi kako treba ne diraj, dok drugo kao ja misle da treba i da sve ima svoj interval, i da moze samo biti bolje ako se zameni, i koliko sve to moze kostati ako je neko upoznat?

Zameni samo ulje i nista nediraj…Ali ulje obavezno zameni u nekom servisu za automatske menjace! Nikako u kucnoj radinosti. Ako vozis pretezno grad- potrosnja koju navodis je krajnje realna. 2.0 motori svi trose 8+ kao manuelci u gradu,automatici samo vise! Ne zanosi se preterano pricama "trosi mi 5-6l u gradu"

Bmw e 46 Imam jedno pitanje desava mi se u prvu brzinu da malo trzne auto jel to neki prob i pre neki dan mi je izbacio gresku tipa deferencijal menjac je usao u safe mode i nije hteo uopste da povuce dok nisam auto ugasio upalio i sve norm radio a ipo nekad kad upalim auto cujem neki udarac

I nosače motora ako je dizel u pitanju. Dok je drugar vozio te bmw automatik krševe pre 10 god bio sam upućen da nije bilo jednog jedinog kvalitetnog dela da se kupi - sve proste imitacije koje se raspadnu za par meseci. Pa sam ga ja vozio po otpadima.

Ne znam kako je danas po tom pitanju ali vidim da dule sve remontuje.

Ugl kada je menjač počeo da ga zeza i zaglavljuje u tom safe modu posle nekog vremena krparenja je ugradio manuelni.

Back