BMW E46 320D 150ks Automatik Potrošnja

markostar96

Zainteresovan član
Poruka
135
Cenjeni forumaši, dakle kao što glasi naslov; kolika je realna potrošnja navedenog automobila? Razmišljam o skorijoj kupovini, a na internetu nalazim informacije gde jedne govore da je prosek potrošnje 4,5l/100 a druge govore da je potrošnja 12l/100. Moje neko mišljenje je da je realna prosečna potrošnja tj. kombinovana negde oko 6,5-7l/100, na otvorenom 5,5l/100, u gradu i jako velikoj gužvi 9l/100km, pričam o normalnoj vožnji bez naglih ubrzavanja i razvlačenja obrtaja. :D Sada, ono što mene zanima jeste;

1) Vaše mišljenje o potrošnji (Iz prve ruke, bez onog ''E znam ja, od mog druga baba pa njen drugi unuk e onda od njegovog najboljeg druga iz kraja tatin kolega ima ćerku čiji dečko radi u onoj tafici na ćošku, pa onaj čovek što nedeljom kupuje novine kog njega zna lika koji vozi taj BMW''
2) Koliko čip tuning može da utiče na potrošnju u smisli njenog smanjenja?
3) Da li kada se radi čip tuning mora da se bira tipa jel hoćeš top performanse ili smanjenje potrošnje ili oba idu u paketu, pa ako ga gaziš onda performanse a ako ga ne gaziš onda smanjena potrošnja?
4) Kolika razlika u potrošnji može da bude između automatskog menjača i manuelnog sa 6 brzina?

Odmah da kažem da potrošnju ne doživaljavam kao problem sve dok je u granicama normale, znači da ne prelazi 9l/100 jer se auto koristi svakodnevno a ne za pokazivanje pa samim tim potrošnja ne treba da mi pojede 20% mesečne plate. Podrazumeva se da je auto u top stanju i da se vozi normalnom, ne grubom vožnjom. :cool:

Ako neko ima neki savet ili nešto pametno da doda, više sam nego zainteresovan da čitam o tome :D

Unapred zahvalan :cool:

Ako si realan i ne zivis u Beogradu onda racunaj da ti je gradska voznja 8L.
Imao sam isti sa manuelnim menjacem i u Novom Sadu ciste gradske voznje je potrosnja bila 7L ali s obzirom da automatik redovno vise trosi realno stavi 8L i to ti je to.
Cipovanjem smanjis potrosnju kad vozis penzionerski ali kad ga kidas momacki onda mu dizes potrosnju u odnosu na stok tj fabricku izvedbu.
Nema logike jel da da auto ide bolje a da manje trosi?
Inace BMW ima odlicne automatske menjace.

Back