"Блумберг": Си Ђинпинг у посети Србији уочи 25. годишњице америчког бомбардовања кинеске амбасаде у Београду

DRŽALI SMO SE DOSTOJANSTVENO Vučić: Dolazi nam možda NAJMOĆNIJI ČOVEK SVETA; očekujem da se Vlada suoči sa političkim oblacima

Foto: Printscreen/RTS 1

GOSTOVANJE U DNEVNIKU RTS-A​

"DRŽALI SMO SE DOSTOJANSTVENO" Vučić: Dolazi nam možda NAJMOĆNIJI ČOVEK SVETA; očekujem da se Vlada suoči sa političkim oblacima​

O dolasku Sija u Srbiju

Vučić je naglasio da je nemoguće da ne prida značaj dolasku kineskog predsednika Si Đinpinga u Srbiju, istakavši činjenicu da će našu zemlju posetiti možda najmoćniji čovek sveta.

- Kako da ne pridajem značaj, dolazi nam možda najmoćniji čovek sveta. Presrećan sam jer za vreme mog mandata on dolazi u Srbiju. Velika čast za Srbiju, ali i odgovornost.

- Svi proizvodi biće slobodni za izvoz u Narodnu Republiku Kinu. Šta to znači za naše proizvođače kandiranog voća, povrća, vina... Imaćemo kome da prodamo, uštedećemo jer nećemo imati tu carinu, to su za nas velike stvari. Dve ili tri stvari su velike koje ću da tražim: Kina je do sad mnogo ulagala u Mađarsku, mi smo imali fabrike vozova, da molim Sija jer nemamo vozova više. Ne mogu da ih naprave, vozovi se prave sve više i počinju iz Kine da ih uvoze, da vidimo možemo li da pokrenemo ponovo fabrike lokomotiva vozova, to bi nam u strateškom smislu mnogo značilo. Da vidimo oko letećih automobila, taksija, da neka od kineskih kompanija uloži u Srbiju, ali i u svim drugim sferama - otkrio je Vučić.

- Naš izvoz je uvećan za 140 puta, onda vidite koliki je to značaj za našu zemlju. Kina nam pomaže i u našoj političkoj areni, beskrajno sam zahvalan Siju što dolazi u Srbiju - naglasio je.

DRŽALI SMO SE DOSTOJANSTVENO Vučić: Dolazi nam možda NAJMOĆNIJI ČOVEK SVETA; očekujem da se Vlada suoči sa političkim oblacima

Foto: Printscreen/RTS 1

GOSTOVANJE U DNEVNIKU RTS-A​

"DRŽALI SMO SE DOSTOJANSTVENO" Vučić: Dolazi nam možda NAJMOĆNIJI ČOVEK SVETA; očekujem da se Vlada suoči sa političkim oblacima​

O dolasku Sija u Srbiju

Vučić je naglasio da je nemoguće da ne prida značaj dolasku kineskog predsednika Si Đinpinga u Srbiju, istakavši činjenicu da će našu zemlju posetiti možda najmoćniji čovek sveta.

- Kako da ne pridajem značaj, dolazi nam možda najmoćniji čovek sveta. Presrećan sam jer za vreme mog mandata on dolazi u Srbiju. Velika čast za Srbiju, ali i odgovornost.

- Svi proizvodi biće slobodni za izvoz u Narodnu Republiku Kinu. Šta to znači za naše proizvođače kandiranog voća, povrća, vina... Imaćemo kome da prodamo, uštedećemo jer nećemo imati tu carinu, to su za nas velike stvari. Dve ili tri stvari su velike koje ću da tražim: Kina je do sad mnogo ulagala u Mađarsku, mi smo imali fabrike vozova, da molim Sija jer nemamo vozova više. Ne mogu da ih naprave, vozovi se prave sve više i počinju iz Kine da ih uvoze, da vidimo možemo li da pokrenemo ponovo fabrike lokomotiva vozova, to bi nam u strateškom smislu mnogo značilo. Da vidimo oko letećih automobila, taksija, da neka od kineskih kompanija uloži u Srbiju, ali i u svim drugim sferama - otkrio je Vučić.

- Naš izvoz je uvećan za 140 puta, onda vidite koliki je to značaj za našu zemlju. Kina nam pomaže i u našoj političkoj areni, beskrajno sam zahvalan Siju što dolazi u Srbiju - naglasio je.
БРАТ Си долази да види ко му то редовно пали Блок 70 његових Кинеза због новог Стамбено-Пословног Комплекса и зашто његове Стенчуге препуне СРБСКОГ ЗЛАТА касне према Луки у Пиреју коју је Брат Си-Ђин крваво платио,
и даље да види Брат Си-Ђин,
зашто пицооусти касни са Отплатом Кредита а успут има 31 Министра и гради Национални стадион.

Уштроји га БРАТЕ СИ,Србски Народ ће ти бити ВЕЧНО ЗАХВАЛАН,СКИНИ НАМ ову Кугу са Врата.

Poslednja izmena od moderatora:
Pitam se da li Srbija može postati kineski igrač umesto ruski ili evropski.:think:
Srbija će biti Srbski Igrač dok god njome upravlja Srbski Leonida Predsednik Aleksandar Vučić.

Inače, sva dobrodošlica Velikom Prijatelju i Savezniku Srbije, Predsedniku Narodne Republike Kine, Drugu Si Đi Pingu!

Srbija će biti Srbski Igrač dok god njome upravlja Srbski Leonida Predsednik Aleksandar Vučić.
Predao Kosovo, to ništa, a?:lol:

Okej, pazi kad se slažem inače mislim isto što i Đorđe Vukadinović i Slobodan Antonić o Vučiću.
Da vodi politiku LDP-a, dakle postepenog priznavanja i predavanja Kosova i odustajanja od njega dok se zapravo vodi rečnikom radikala.

Predao Kosovo, to ništa, a?:lol:

Okej, pazi kad se slažem inače mislim isto što i Đorđe Vukadinović i Slobodan Antonić o Vučiću.
Da vodi politiku LDP-a, dakle postepenog priznavanja i predavanja Kosova i odustajanja od njega dok se zapravo vodi rečnikom radikala.
Naravno da nije predao Kosovo. Pogotovo je smešno kad mj to spočitavaju neki kojima je to politički program.

Узбуна због Сијеве посете: Напали Вучића и Орбана, Макрона „заборавили“ (видео)​

677z381_Screenshot-2024-05-06-125305.png

Принтскрин
Америчка агенција Асошијејтед Прес објавила је текст о предстојећој посети Си Ђинпинга под насловом „Аутократски лидери Мађарске и Србије постављају црвени тепих за Кинеза Сија током турнеје по Европи“.
Кинески председник Си Ђинпинг већи део своје петодневне турнеје у Европи ове недеље провешће у две мале земље у источном делу континента, у региону који је Пекинг користио као упориште за своје амбиције о економском ширењу у Европи“, пише америчка агенција Асошијејтед Прес (АП) у чланку о посети кинеског председника Србији и Мађарској.

Међутим, црвени тепих који је Емануел Макрон „развио“ поводом доласка кинеског председника из АП-а су прећутали, притом француски председник није ни споменут.

Очигледно, Србија и Мађарска су „мале“ земље, а Вучић и Орбан „аутократе“ због суверене политике коју воде,
у складу са интересима својих држава, а не интересима Запада.

П

Naravno da nije predao Kosovo. Pogotovo je smešno kad mj to spočitavaju neki kojima je to politički program.
Tj isključivo to i “sankcije Rusiji”, mada ni AV nije nešto. Biće bolje kad on, Marinika i Đilas odu iz politike.

Back