bluetooth

boom94

Zainteresovan član
Poruka
167
Sta se desava?
Imam nokiju 3650, USB bluetooth (toshiba) i neradi mi nijedan program za prebacivanje imenika i poruka (to mi je najbitnije!!!).
Da, probao sam 10000000000000000 verzija PC Suit-a sa nokiinog sajta (naravno za model 3650) i neke oxigene. Cuo sam i za neki program koji se zove "bluesoile" ali ga nigde nemogu pronaci (probao sam Google, torente, warez...). Cak sta vise, VIDEO sam taj program i sto je najbolje RAADIIIII, ali sam ga video u nekom servisu mobilnih telefona tako da nedolai u obzir da ih zamolim da mi daju program.

Da li mi neko moze pomoci??????

P L E A S E ! ! !
 
mozda nije resenje, ali vredi probati...

to moze da zavisi od toga da li tvoj Windows XP ima ServicePack1 ili 2 ili nijedan... naravno, najsigurniji si ako stavis sp2 i onda probas...
 
u svakom slucaju, ako je situacija bas zagustela, imas aplikaciju za symbian, koja prebaciju ceo imenik u jedan file na mem. karticu (Content Copier ili tako nesto) pa ce ti bar to ostati na kartici, naravno, ne mozes ga otvoriti iz nekog text formata
 
PC suite uopšte nije zgodan za prebacivajne imenika u telefon, a poruke mislim da čak ni ne možeš da šalješ preko njega.
Program koji ti treba se zove Oxygene phone manager II for symbian phones. Sa njim možeš da lako prepravljaš i dopunjuješ imenik, da ga prebacuješ na računar i obratno, da praviš bekap, da šalješ sms i mms sa računara i još svašta.
Program se sastoji iz dve dela, jedan koji instaliraš na kompu a drugi na telefonu. Pokreneš i jedan i drugi, a na telefonu samo izbereš vrstu konekcije IR ili bluetooth.
Nebitno je koji servis pak imaš.
 
@kiborg
Ne znam kada si zadnji put koristio PC Suite ali verovatno da je bilo jako davno...
dakle u novijim verzijama (posle 6.5 chini mi se) PC Suite je totalno izmenjen...
@boom 94
koju verziju PC Suite-a si probao? idi na nokijin sajt, pa recimo na 6630 i skini PC Suite za 6630.. trebalo bi da radi...
 
Imam Windows 2000 SP4. Pokusao sam sa svim verzijama PC Suita koji sam pronasao (a da podrzava i NOKIA 3650).


GUSHA: Ako ti nije problem shaljni mi taj program, a ako ti nije zgodno da shaljes ceo program bio bih ti zahvalan i za WEB adresu.


KIBORG: Da se neponavljam vidi sta sam napisao GUSHA-i. Konkretno bi mi najinteresantniji bio krek jer mislim da program imam i da je u kolekciji "isprobano, ali neradi" (mozda neradi zbog kreka).
Oxigene koje sam probao (one koje podrzavaju simbian telefone) nisu mi dali pristup dugmetu za trazenje telefona!
 
Vidi, o onome što piše GUSHA ne treba ti nikakav poseban program za prebacivanje, to možeš da uradiš sa FExplorerom koji verovatno imaš, a ako nemaš potraži ga na netu besplatan je.

Fajl u kome se čuvaju kontakti na telefonu se nalazi u C:\system\data pod imenom contacts.cdb

Taj fajl iskopiraj i prebaci ga u E:\system data i snimi ga u novom folderu pod imenom contacts1.cdb

Na taj način si napravio bekap tel imenika na karticu , ako ti je volja odatle ga možeš prebaciti i na računar.

Ali na ovaj način ti ne možeš da edituješ taj imenik, već samo da ga sačuvaš.

Kada hoćeš da vratiš imenik sa kartice u telefon, ponovo fajl sa kontaktima iskopraš u C:\system\data


Što se tiče Oxygena, rekao sam ti da se taj program sastoji iz dva dela, jedan za računar a drugi za telefon i pristup se vrši upravo iz programa u telefonu (start bt exchange) i zato ti ni ne radi.
 

Back
Top