Blue screen u toku podizanja sistema

icebreaker

Početnik
Poruka
9
Računar se restartuje prilikom podizanja sistema - plavi ekran (na delić sekunde) pa zatim restart, i tako u nedogled, a Welcome ne uspem da vidim. U pitanju je XP Professional, koji mi na drugim računarima radi, i na ovom računaru mi je ta kopija duže vreme (5g), naravno uz ponovnu instalaciju kada je to bilo neophodno, radila. Mislio sam da je softver u pitanju ali nakon instalacije novog sistema isti problem se ponavlja. Interesantna je činjenica da sistem uspevam da podignem nakon ručnog restartovanja iz Safe mod-a i tad sve proradi bez problema. Smatram da je problem u napajanju. Odstranio sam grafičku (prebacio monitor na matičnu), CD rom, DVD, flopi, a dve memorije od 256 DDR zamenio jednom od 512 (sve sam to već imao, dakle ništa nisam dodatno kupio) a stanje se nije promenilo. Jedino napajanje nisam imao u rezervi. Šta vi mislite? Da li da kupujem novo napajanje (staro je bilo odgovarajuće i radilo bez problema) ili da ispitujemo dalje?

Mada mislim da je do verzije tog XP-a koji stalno instaliraš...( ima i neispravnih...sa bagovima..:(.)...ipak daj neke osnovne podatke o kompu...možda neka kompnenta..GENERIŠE PROBLEM...z;)

Kada se pojavi taj plavi ekran...pritisni... PAUSE...i vidi šta piše...ili još bolje ako možeš..SNIMI SA MOBILNIM...( pa postavi )
z;)

Back