"Blokaderima preti neuspeh, razočaranje bi moglo da bude veliko": Nemački list FAZ analizirao proteste u Srbiji

Sensei

Master
Moderator
Poruka
89.646
Nemački list "Frankfurter algemajne cajtung" (FAZ) ponovo je pisao o protestima u Srbiji i analizirao ih.

Analizu je preneo i opozicioni list "Danas", a u njoj je FAZ naglasio da "srpskom protestnom pokretu preti neuspeh, kao i mnogim sličnim širom sveta, a razlog za to je odbijanje saradnje sa političkim partijama, zbog čega se postavlja pitanje da li mladi u Srbiji zaslužuju promene koje traže".

Mihael Martens, novinar koji je pisao analizu, primećuje da Srbija nije ni Rusija, ni Belorusija, da ima očuvan parlamentarni sistem i da na vlast dolazi onaj koji osvoji većinu u parlamentu, a to su, ipak, stranke.

- Bez stranaka se malo šta može postići u parlamentarizmu - naveo je Martens.

https://informer.rs/politika/vesti/...igin=19&ayu_widget=29&ayu_post=17464427246636
1746476382913.png

Da ga nije SNS platio da ovako piše?

Ovde sam na forumu pročitala vest, pa otišla na instagram da proverim.
Ne znam ništa o tome.
Jbt, jel ti ides na taj svoj posao ili strajkujes? A vidim da moj bivsi drugar iz odeljernja Goran Roglic postade politicko moodo, verovatno ce biti poslanik ili ministar u novoj studentskoj vladi/skupstini...

Jbt, jel ti ides na taj svoj posao ili strajkujes? A vidim da moj bivsi drugar iz odeljernja Goran Roglic postade politicko moodo, verovatno ce biti poslanik ili ministar u novoj studentskoj vladi/skupstini...

Pa ja odem, ali sedim u svojoj kancelariji i radim, imam neke rokove za završetak rada. Sigurno mi ne dolaze studenti da bi pričali svoje planove. Mislim i da su ih krili, čim nisam ni od koga čula.

Roglić je bio na ovom sastanku u vladi sa UB, a ne znam da li ima veze sa politikom. I zaista nemam ideju koga bi predložili i koji će im biti kriterijumi. Inače, nikad ne turam nos gde mi nije mesto i gde me niko i ne pita.

Pa ja odem, ali sedim u svojoj kancelariji i radim, imam neke rokove za završetak rada. Sigurno mi ne dolaze studenti da bi pričali svoje planove. Mislim i da su ih krili, čim nisam ni od koga čula.

Roglić je bio na ovom sastanku u vladi sa UB, a ne znam da li ima veze sa politikom. I zaista nemam ideju koga bi predložili i koji će im biti kriterijumi. Inače, nikad ne turam nos gde mi nije mesto i gde me niko i ne pita.
Roglic je poceo mnogo da govori po medijima, ranije decenijama nisi znao ni da je ziv, vidjali smo se po godisnjicama mature dok sam ja jos ziveo u Srbistanu. Pretpostavljam da se sad sprema za neku politicku karijeru cim se gura po medijima i tim politickim sastancima.

Back