Blokade mostova i studentske demonstracije u Novom Sadu: Put ka nezavisnosti Vojvodine?

U poslednjim nedeljama Novi Sad je postao epicentar studentskih demonstracija i građanskih protesta, koji su kulminirali blokadama mostova na Dunavu. Iako su protesti formalno započeli kao reakcija na društvene i ekonomske probleme, sve više glasova ukazuje na to da je njihov krajnji cilj potpuno odcepljenje Vojvodine od Srbije... Istina ili ne..?

Opa, sve je moguce. Mi Crnogorci cemo podrzat kako goj narod odlucuje ! 🙏

Ja sam 100% Srbin Dalmatinac sa viševjekovnim korjenima u Dalmaciji sa obe strane. Moji preci i rođaci su bili Četnici pripadnici DČD. Velika većina Srba u Dalmaciji je slavila slavu i krštavala djecu u periodu druge Jugoslavije, to su radili čak i mnogi članovi partije. U Lici, na Kordunu i u Bosanskoj Krajini Srbi su nažalost bili jače kontaminirani titoizmom nego u Dalmaciji. U Lici u nekim selima Srbi partizani su u toku i nakon WW2 sami zapalili svoje crkve, toga u Dalmaciji nije bilo. Osim u Lici jedino su još u Staroj Crnoj Gori Srbi partizani/komunisti spaljivali i uništavali svoje crkve.
odeš na test kad ono poreklo ugrofinsko :D

Ja sam 100% Srbin Dalmatinac sa viševjekovnim korjenima u Dalmaciji sa obe strane. Moji preci i rođaci su bili Četnici pripadnici DČD. Velika većina Srba u Dalmaciji je slavila slavu i krštavala djecu u periodu druge Jugoslavije, to su radili čak i mnogi članovi partije. U Lici, na Kordunu i u Bosanskoj Krajini Srbi su nažalost bili jače kontaminirani titoizmom nego u Dalmaciji. U Lici u nekim selima Srbi partizani su u toku i nakon WW2 sami zapalili svoje crkve, toga u Dalmaciji nije bilo. Osim u Lici jedino su još u Staroj Crnoj Gori Srbi partizani/komunisti spaljivali i uništavali svoje crkve.
KPJ i SKOJ su rusili c pravoslavne crkve i u Srbiji, u rodnom mestu Generala Lazarevića u jugoistočnoj Srbiji je su Brozovi skojevci posle WW2 srušili crkvu.

Hebeš haplogrupe i praporijeklo hiljadama godina unazad, ono smo što pamtimo i znamo zadnjih generacija i eventualno do par vjekova unazad.
ja znam do navrdede
bile su tu razne seobe ko zna ko se sve mešao.
evo ti u americi već treću generaciju ne interesuje poreklo. on je amerikanac.
nego setih se filma nož

Nema, međutim daleko od toga da nema zainteresovanih za tako nešto.

Za samostalnost Vojvodine se zalagalo oko 5% ljudi po pravilu.

Ko misli da je 5 procenata relevantna brojka koja suštinski menja nešto, ne zna šta priča.

A ozbiljnih političkih predstavnika te ideje zapravo ni suštinski nema.

Ali što se tiče Krmadina Čanka, nikad ne bih rekao, kad tamo Krmadin autohton isto kao i Dinko Gruhonjić.
vrlo je moguće da je srbin. ako je turčinu krv do lakata poturici mora biti do ramena.
najgore ustaše i ovi milo.gorci su ti poturice kao i balije jer oni moraju da pokažu veću mržnju nego onaj što ga asimilovao.

Za samostalnost Vojvodine se zalagalo oko 5% ljudi po pravilu.

Ko misli da je 5 procenata relevantna brojka koja suštinski menja nešto, ne zna šta priča.

A ozbiljnih političkih predstavnika te ideje zapravo ni suštinski nema.
A koliko je ono bilo crnogorskih separatista pre Đukaja?

Kolege @Krishna i @rz brzotrz 1972 bi možda umeli da objasne odakle toliko kolonizovanih Ličana-vojvođanskih separatista? I Čanak je izgleda njihov? Jasni su motivi Hrvata, (hrvatski iredentizam) katoličkih proukrajinskih Rusina, ono malo Ukrajinaca (katolici), kao i cetinjskih Montenegrina, međutim zanimljiv je slučaj kolonizovanih Ličana. Pavelića zaboravili a Tuđmana nisu ni primetili?
Canak je najvise uradio protiv autonomije sjeverne Srbije.Hvala cankolizcu.

KPJ i SKOJ su rusili c pravoslavne crkve i u Srbiji, u rodnom mestu Generala Lazarevića u jugoistočnoj Srbiji je su Brozovi skojevci posle WW2 srušili crkvu.
a general je napredovao u jna do cina generala zato sto je bio srbin pravoslavac i vernik :rotf:

ili je kao svaki crveni gazio svakoga ko mu se nadje na putu.

U poslednjim nedeljama Novi Sad je postao epicentar studentskih demonstracija i građanskih protesta, koji su kulminirali blokadama mostova na Dunavu. Iako su protesti formalno započeli kao reakcija na društvene i ekonomske probleme, sve više glasova ukazuje na to da je njihov krajnji cilj potpuno odcepljenje Vojvodine od Srbije... Istina ili ne..?

Ne treba kriviti narod u Vojvodini i ako hoce da se odcepe.
Nije brate lako ziveti pod Vucicevom diktaturom i SNS kriminalnom mafijom.
Mislim da pod Vucicem Srbija ima velike sanse da se raspadne kao negad SFRJ.
:D

Back