Blokade je dizajnirao neko ko mrzi Srbiju

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mešaš državljanstvo i prebivalište.

Ako provodiš 51% godine u jednoj zemlji onda si tamo prebivalac što znači da će ti poslati račun za porez na zaradu.

A ako si državljanin onda se regrutacija i vojna obaveza te države odnose na tebe.

Ali aktivisti SNS iz RS su odlučili da izvrdaju sve obaveze. Ne plaćaju porez Srbiji, ne javljaju se na regrutaciju i vojni rok, ali zato bi voleli sve privilegije pomenutih papira.

E sad nije njihova krivica što "bi voleli" da čupnu privilegije koje im ne pripadaju, nego je krivica SNS sekte što im ih daje.
Iz sitnopolitikantskih kalkulacija da ne izgube odbornika u Rakovici.
Sto tebe to briga sko zivis u Hrvatskoj i nisi drzavljanin Srbije?

Moram malo da razjasnim šta je pasoš šta je rezidentnost, vidim da ljudi pasu.
Znam. Ne razumeju oni to, ne razumeju i mnogo jednostavnoje stvari. Ipak je ovo balkan.
Pogledaj recimo siptare sa kosova. Kada putuju koriste Srpske pasose iako se kunu u nezavisnost. Kada je bila korona prvi su se prijavili za 100 evra koje je delila drzava.
Toliko im vredi ta nezavisnost. A 365 dana godisnje su van Srbije po njihovim ubedjenjima.

Tvoja možda jeste ali mnogima nije, ali ih to ne sprečava da dolaze autobusima i glasaju na lokalu gde niti žive, niti rade.

To kolika smo "nekolicina" ćete imati prilike da vidite kada vam bude trebala naša pomoć ali slobodno se obratitie ćaci ekipi i naprednjacima, nas ostale zaobiđite u najširem mogućem luku.

Podelu i razdor ste doneli i napravili ISKLJUČIVO VI
i snosite odgovornost za sve što će iz toga da sledi.

Kako seješ tako i žanješ, tako se kaže kod mene u Šumadiji,
stiže vreme za vašu žetvu, srećno vam bilo

Čujte Srbi - Ivo Andric

Dr Arčibald Rajs
Čujte Srbi - čuvajte se sebe!

Mešaš državljanstvo i prebivalište.

Ako provodiš 51% godine u jednoj zemlji onda si tamo prebivalac što znači da će ti poslati račun za porez na zaradu.

A ako si državljanin onda se regrutacija i vojna obaveza te države odnose na tebe.

Ali aktivisti SNS iz RS su odlučili da izvrdaju sve obaveze. Ne plaćaju porez Srbiji, ne javljaju se na regrutaciju i vojni rok, ali zato bi voleli sve privilegije pomenutih papira.

E sad nije njihova krivica što "bi voleli" da čupnu privilegije koje im ne pripadaju, nego je krivica SNS sekte što im ih daje.
Iz sitnopolitikantskih kalkulacija da ne izgube odbornika u Rakovici.
To nije odgovor na moje pitanje.
Kako dvojna državljanstva funkcionišu u drugim državama?

Recimo neki Rus se doseli u Zemun. On i dalje ima ruski pasoš.

Tako da su to odvojene stvari; ali ako već troši bandere u Srbiji onda ima logike da postane poreski obveznik.

Ništa to ne zanima naše Bušnje koje kažu: "Daj ti meni, ba, papjire, a te obaveze moreš sebi u Šupenhagen."
Porez placas u zemlji u kojoj ostvarujes zaradu, a da bi se sprecilo dvostruko oporezivanje postoje medjudrzavni bilateralni ugovori koji to sprecavaju.

Ako odes iz Srbije u Nemacku i radis tamo 3 meseca za 5000 evra drzava ti uzme 1500 evra . Medjutim, po Srpskom zakonu na tu zaradu drzava ti ovde uzme i do 50 % od bruto zarade. Tj, nasa poreska hoce da te oporezuje do cak 2500 evra za svaki mesec ( ovo zavisi koliko je od poreskog sluzbenika na koga naletis jer ne poznaju zakon niti , zaposleni preko veze) , e onda dolazi se do paradoksa da ti ostane 1000 evra od plate . I tako svaki mesec.
Ovo ti govorim jer sam imao problem sa poreskom. Ovo ti je primer na meni.
E sad, ja sam se zahvaljujuci advokatu pozvao na medjudrzavni ugovor izmedju Nemacke i Srbije o sprecavanju dvostrukog oporezivanja. Pa su mi posle 2 godine preko suda vratili novac . Uglavnom racunali su mi da sam na nemacki porez doplatio nekih 375 evra zbog razlike u poreskoj osnovi. Malo komplikovano , cak i moj advokat koji se time bavi nije bas u pocetku razumeo problematiku narocito sto je nasa poreska jako konfuzna i ima jako neobrazovano osoblje. Zdravstveno sam morao da platim iako nisam bio u zemlji i nisam koristio usluge zdravstva, a i u zemlji sam se vodio kao nezaposlen. Penzijski fond je takodje hteo svoj deo iako je zvanicno protivzakonito da se uplacuje penzijsko za isti period na dva mesta. Pa su odustali nakon sto im je moj advokat objasnio da je to krivicno delo.
Ceo problem mi je nastao tako sto je firma koja me angazovala uplacivala platu direktno na bankovni racun u Srbiji.
Zato sam posle saznao da se otvori racun u banci u inostranstvu i onda se iz strane banke prebacite novac sa jednog na drugi racun I naglasite da je u pitanju Family money. Ima opcija koja se tamo oznacava prilikom prebacivanja. I mirni ste. Do 15 hiljada evra. Posle vam banka u Srbiji trazi da dosjete licno u banku da potpisete izjavu o poreklu novca, to je zbog zakona o pranju novca i terorizma. Ali eto, imao sam taj problem. Inace , cak i kada ste 50% plus 1 dan godine van Srbije i kada vam je po zakonu mesto prebivalista i interesa zivljenja , poreska u Srbiji pokusa da vas oporezuje po nekim svojim random nahodima koje ni oni ne znaju da objasne iako to ne mogu po zakonu, ali to je vise zbog toga sto poreski sluzbenici nisu informisani o medjudrzavnim sporazumima kako bi se resila takva pitanja jer nema logike da radite u inostranstvu ako vam drzava uzima skoro sve. Al kod njih je ako prodje , prodje.. zu svakom slucaju na sudu uvek mozete da ih dobijete, novac koji uzmu moraju da vrate jer sud prati zakon ne zelje i nesposobnost pojedinaca poreske uprave.

1748334372841.png
Za sve politički ostrašćene kao i za neupućene:

Dvojno državljanstvo podrazumijeva da imaš u posjedu dva pasoša, dve lične karte.. sasvim legalno i zakonski. Jedna osoba dva pasoša kao na slici.
"Dvojno državljanstvo označava pravo osobe na posjedovanje državljanstva najmanje dvije države, bez potrebe da se odriče jednog od njih".
Dvostruki državljanin je neko ko je zakoniti državljanin dvije države. Dvojni državljani također duguju svoju odanost objema državama kojima pripadaju, a možda će morati ispuniti obaveze kao što je vojna služba.

U mojoj bližoj familiji zet je rodjeni Švajcarac. Žive u CH ali imaju tj napravilisu kuću na tazbini.
Naučio jezik, običaje, i izrazio veliku želju da postane državljanin BiH. Uz mnoge peripetije posle 3.4g dobio ga je. Kad su izbori, ima pravo glasa, kaom i sva druga prava koje mi imamo.
Dakle, svugdje to normalno funkcioniše, stranci dobijaju sva prava ako imaju dvojno državljanstvo, samo eto kod nas je to problem.

Napisao si da je moguće imati 2 državljanstva.

Potpuno ignorišući naše dugogodišnje napise da nije moguće imati 2 prebivališta
Dvostruki državljanin je neko ko je zakoniti državljanin dvije države. Dvojni državljani također duguju svoju odanost objema državama kojima pripadaju, a možda će morati ispuniti obaveze kao što je vojna služba.
Uz mnoge peripetije posle 3.4g dobio ga je. Kad su izbori, ima pravo glasa, kao i sva druga prava koje mi imamo.
Dakle, svugdje to normalno funkcioniše, stranci dobijaju sva prava ako imaju dvojno državljanstvo, samo eto kod nas je to problem.

Back