Forlorn, tvoj odgovor zaista ima smisla i pronalazim se u mnogim mestima. Desava mi se da ne radim stvari koje volim,u kojima uzivam,jer smatram da prvo treba da uradim ono sto se 'mora'. Banalni primer,uvek cu izabrati da pospremam kucu,operem ves, skuvam rucak,odem u kupovinu, resavam tudje probleme umesto da radim stvari u kojima uzivam. I nekad cak osetim kao da me 'nesto drzi'. Isto mi se desava kada se radi o bilo kojoj stvari koja bi doprinela da se osecam bolje, popravim nesto u mom zivotu ili zavrsim nesto vazno. Da li u tome ima i necega sto cine NAVIKE koje su vec oformljene i javlja se blokada prilikom izlaska iz zone poznatog? Da li se prvo razrese negativni obrasci misljenja koji dovode do blokada ili je potrebno krenuti u akciju kako bi nestali? Kakva su vam iskustva sa tim? Evo,meni licno se desilo da sam zavrsila cetiri godine studija, dala sve ispite sa master studija i ostao mi je samo master rad i nikako da ga zavrsim. Kao da osecam neku unutrasnju odbojnost prema nastavljanju. Inace bila sam odlican student i uzivala u tome sto ucim, a onda je nastupila blokada i sad mi se sve to cini dosadnim i monotonim. Ali ne samo to,vec i bilo koja druga aktivnost za koju bih se opredelila, izuzev gledanja filmova,mozda. Zbog cega dolazi do ovakvih blolada?