Blokade i protesti 2024/5 (opšta tema)

Dzaba vam trud, loša vam je odbrana. Dzaba pišeš, ne možeš da promeniš mišljenje nikome sa glupom argumentima.

Dokumentaciju nisu tražili studenti nego profesori sa fakulteta, odnosno ponudili su se da pregledaju i da na kraju daju svoj zaključak.

Zašto je dokumentacija kasnila čitavih 3 meseca?

Da li znaš da se odbraniš kada te ovako uništim činjenicama?

Ajde što je kasnila, nego što su lagali.

Po 5-6 puta 'konačno objavljuju sve'.

Dzaba vam trud, loša vam je odbrana
Koji to "mi"?
Dokumentaciju nisu tražili studenti nego profesori sa fakulteta
Šta onda studenti blokiraju fakultete, luduju, talambasaju, guše ionako ziljav saobraćaj, uznemiravaju prolaznike...... već evo 3 meseca?
Zašto je dokumentacija kasnila čitavih 3 meseca?
Pa ako su dokumenti nađeni, što onda i dalje luduju po ulicama i blokiraju fakultete?

Koji to "mi"?

Šta onda studenti blokiraju fakultete, luduju, talambasaju, guše ionako ziljav saobraćaj, uznemiravaju prolaznike...... već evo 3 meseca?

Pa ako su dokumenti nađeni, što onda i dalje luduju po ulicama i blokiraju fakultete?

Vi koji ste se raskucali ovih dana i na svim temama branite režim.

Studenti nastavljaju borbu jer nisu svi procesiurani.

Dokumentacija je nadjena? Jel ti to mene zezaš?

Dokumentacija je bila tu ali sakrivena od strane režima iz samo jednog razloga, krvave su vam ruke!

Koji to "mi"?

Moje neko vidjenje je da žele hapšenje Vesića, Mone, Vučevića. Potajno žele i da Vučić podnese ostavku i povuče se.

Конташ ти.

Pa izvini, ako neko kontinuirano kaže 'ups, ipak to nije bila istina, ovo sad jeste' šta da se pomisli?

Oni su prvo uopšte negirali da je nadstrešnica bila podvrgnuta radovima. Pokušali su da svale to na njenu starost. Pa onda je bilo da su radovi završeni. Pa onda ipak radovi nisu završeni.

Sve laž do laži; šta bilo ko da misli o tome?

Još smo suočeni sa najotrovnijom kampanjom spinova u medijima, koju praktično nikada do sada nismo ni posvedočili, u kojoj se seckaju, istrgavjau iz konteksta reči raznih, pa je medijska mašinerija od profesora Kovića čak probala da napravi nekakvog kritičara protesta. Sve tako bljutavo i odvratno da se svaki pošteni čovek može samo postideli.

Medijska scena je bukvalno pravi košmar; kao da smo u 1984.

Pa izvini, ako neko kontinuirano kaže 'ups, ipak to nije bila istina, ovo sad jeste' šta da se pomisli?

Oni su prvo uopšte negirali da je nadstrešnica bila podvrgnuta radovima. Pokušali su da svale to na njenu starost. Pa onda je bilo da su radovi završeni. Pa onda ipak radovi nisu završeni.

Sve laž do laži; šta bilo ko da misli o tome?

Još smo suočeni sa najotrovnijom kampanjom spinova u medijima, koju praktično nikada do sada nismo ni posvedočili, u kojoj se seckaju, istrgavjau iz konteksta reči raznih, pa je medijska mašinerija od profesora Kovića čak probala da napravi nekakvog kritičara protesta. Sve tako bljutavo i odvratno da se svaki pošteni čovek može samo postideli.

Medijska scena je bukvalno pravi košmar; kao da smo u 1984.

Da se podsetimo.

1000020663.jpg

Sitna riba možda i padne, a za hapšenje Vučića ima 'se načekaju.
To nije sitna riba u njihovim očima. Sitna riba su oni već uhapšeni anonimusi. Dakle verovatno hoće da bivši ministri i premijer budu ćorkirani. Vučić je inače najavio neku akcija Sablja protiv korupcije do 31 marta. Ako zagusti možda baš to i uradi.

To nije sitna riba u njihovim očima. Sitna riba su oni već uhapšeni anonimusi. Dakle verovatno hoće da bivši ministri i premijer budu ćorkirani. Vučić je inače najavio neku akcija Sablja protiv korupcije do 31 marta. Ako zagusti možda baš to i uradi.

Za nešto tipa Sablje teško je zamislivo. Povod je bio uspešni atentat na šefa izvršne vlasti kada se to dogodilo.

Ali, ovako neka operacija, može da se dogodi. Srbija je prepuna ljudi povezanih sa kriminalom i organizovanom korupcijom.

Puna podrška Predsedniku Vučiću ako se za to opredeli. Ako se to dogodi, to će biti samo još jedna velika pobeda studenata i ovih protesta. Ako su ulice i blokade potrebna da nateraju Vučića da barem malčice sredi Srbiju i obračuna se sa sistemom koji je sav ogrezao u korupciji i kriminalu, neka bude tako.

Постоје двије врсте људи, они који мисле својом и они који мисле туђом главом.

Mislim da je prilično očigledno da sam se stilski izrazio tj. podosta karikirao. :)

Ne menja suštinu da je scena prilično otrovna i jeziva, te da su (višestruko) slagali.

Ako su možda mislili da lažima smiruju tenzije i sprečavaju eskalaciju situacije, to je bilo jako glupo. Samo su doveli do erozije poverenja građana (a već jeste izuzetno poljuljano).

Back